Юлчето расте и рита, а мама е обзета от бебешка шопинг треска - Термин Юли 2022 - тема 6

• 43 956
  • 793
  •   1
Отговори
# 585
И аз днес си пуснах витамин Д да видя дали усвоявам вигантола, ами доволна съм. За месец от 29,70 се е вдигнал на 65. Знаете ли в какви граници е хубаво да се поддържа? А общия белтък и албумин в каква граница е хубаво да са?

# 586
  • Замък сред облаците
Ако не си го спирала за 10 дни преди изследването, пиши го наполовина реално.

Албумин: https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Albumin.htm

Протеин/общ белтък/: http://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Protein.htm

# 587
  • София
За Б12 и Д не се учудих толкова, но високо желязо и ТЖКС?! В този случай не е ли логично да не приемам никакво друго желязо, че натравянето на организма с желязо е не по-малко опасно. Б12 ако приемам ще ми вдигне ли още желязото и ТЖКС? Нещо тотално се оплетох с тези витамини аз. А уж всичко ясно ми беше.

# 588
И аз съм със същата нагласа, да навакса, да го охраня колкото мога, пък както дойде раждането, само да е добре той. В момента е седалищно и пъпната я се омотва, я не. Даже не гледам лекции за естествено раждане, защото не виждам смисъл преди 35-36  седмица, тогава се надявам да има по-голяма яснота и да се ориентирам.

# 589
  • Замък сред облаците
Желязо и ТЖСК са неусвоеното желязо, което е свободно в кръвта. По принцип се усвояват в тънките черва. За да видиш реално как е положението с желязото трябва да изследваш феритин. Организмът дърпа необходимото желязо от депата феритин. Ако феритинът е нисък, а свободното желязо и ТЖСК са високи, значи не усвояваш правилно желязото.

# 590
  • София
Да и аз това четох до сега... Ех, два пъти ми взимат кръв тези дни. Миналия път са ми пуснали и Феритин, сега не са написали. Малко се ядосвам на невниманието, явно утре ще ходя да си го пусна.

# 591
Благодаря ви за отговорите момичета. По принцип искам секцио,тъй като  имам тежко паническо разстройство с много силни и продължителни паник атаки. До преди да забременея пиех антидепресанти, а през първите 3 месеца се налагаше при много силни атаки да пия клонарекс от 0.5 мг. Ако знам, че раждането ще е бързо и безпроблемно бих родила нормално, но ако се наложи да седя в болницата с дни ,да ме включват на системи ,мисля че това няма да се отрази добре на лабилната ми психика. Не ме разбирайте погрешно, не съм лигла, знам че по - хубаво от естественото раждане няма, но просто не искам отново да се завърне това паническо разстройство,все пак това дете ще има нужда от здрава майка.

# 592
  • Замък сред облаците
След секцио се стои 2 дни повече в болницата спрямо нормалното раждане, само да вметна.

# 593
Да, при нормално раждане - 3 дни, при секцио - 5 дни.
След секцио се стои 2 дни повече в болницата спрямо нормалното раждане, само да вметна.

# 594
Не се настройвай за системи и такива неща. Ако тръгне нормално нещата бързо си случват. Аз бях с предизвикано раждане и не е било система след система както си го представяш - четвъртинка от някакво хапче и после още една четвъртинка. Система имаше чак в родилна зала. Да продължи повечко часове, но пак бих го направила, много искам нормално раждане. Мисълта да ме режат ме ужасява. Така както го описваш по-скоро секциото да ти докара паник атаки, но нямам опит с този вид раждане все пак, нека други мами споделят.

krisstiA, че са повечко кг. Не съм чувала някой доктор да хока, че някоя мама не е качила кг 😁

# 595
Като тръгнат контракциите от болката едва ли ще ти остане време да изпадаш в паник атаки... А може и като мен да изпиташ по сериозни болки чак накрая и пак да не се стигне до там. За съжаление се наложи да лежа като за секцио и да ти кажа тия дни хич не са приятни. На изписването от зор да си тръгна вече от там дори не дадох на таткото да подържи бебето, а направо го пратих да си вземе документа за 15 дни бащинска отпуска. Той трябва да се вземе в деня на изписването.

От промоцията в baby.bg ви препоръчвам ей тая кошара. Ползвам я сега с каката.
https://www.baby.bg/product/koshara-s-padashta-strana-chipolino-merida-pudra/

# 596
Diamante, в такъв случай може би е добре да обясниш на изграждащата, ако и имаш доверие или да намериш друг, който ще подходи сериозно и ще ти препоръча най-доброто решение или поне ще ти вдъхне увереност в една такава ситуация. Има лекари, които не приемат тези проблеми насериозно, за съжаление. Аз също бях на стабилизатор на настроението преди да забременея, и бях проучила, че рискът в дозата, в която го пиех, на практика е никакъв, но като питах тогавашната АГ тя само отсече че ще го спра, писа в амбулаторния лист че съм на антидепресант, а има голяма разлика и изобщо не ми позволи да задам други въпроси. По тази причина началото на бременността ми беше още по-тежко, защото и привиквах към новото си състояние, и депресията беше ужас. Слава Богу, вече съм по-добре, но тогава и зима беше - тъмница, студ и гадене - просто супер хаха.

Та мисълта ми е, че е важно лекарят да е адекватен,  да изслуша тези аргументи и да ти даде адекватен съвет или да подкрепи избора ти, за да си спокойна, ако секциото наистина е по-добрият вариант.

# 597
Благодаря отново за отговорите.Другия месец имам среща с психолога ми и ще обсъдим темата по- задълбочено,също така ще се срещна отново и с лекарката,която съм избрала да ме изражда и с нея ще обсъдя този въпрос.
Иначе за сега ( 29 г.с) бебето е разположено седалищно, но има време и предполагам, че ще се обърне.

# 598
deska90, аз съм в 30 и съм качила около 8/9 кг., на фм ми каза, че ми бил малък коремът.. 🧐
Десислава, мисля че от б12 няма как да се вдигне още желязото.
Не се настройвай за системи и такива неща. Ако тръгне нормално нещата бързо си случват. Аз бях с предизвикано раждане и не е било система след система както си го представяш - четвъртинка от някакво хапче и после още една четвъртинка. Система имаше чак в родилна зала. Да продължи повечко часове, но пак бих го направила, много искам нормално раждане. Мисълта да ме режат ме ужасява. Така както го описваш по-скоро секциото да ти докара паник атаки, но нямам опит с този вид раждане все пак, нека други мами споделят.

krisstiA, че са повечко кг. Не съм чувала някой доктор да хока, че някоя мама не е качила кг 😁

# 599
Има време да смени позицията. В 32г.с. Питам днес АГ "с главата надолу е, нали" е той "да, но има време за всичко, ще следим". Така че явно още е рано да се каже.

krisstiA иначе от всичко останало е доволен, бута корема (моя е огромен, много щръкна напред) огледа и даже отбеляза, че съм нямала нито една стрия. Викам дано така да си остане 😁

Общи условия

Активация на акаунт