Юлчето расте и рита, а мама е обзета от бебешка шопинг треска - Термин Юли 2022 - тема 6

• 43 889
  • 793
  •   1
Отговори
# 600
  • Замък сред облаците
Аз май ще скандализирам с моите само +7 кг, 33та седмица карам, коремът расте напред.

Стриите не ги ли коментирахме назад, че се появяват след раждането? И аз нямам засега.

# 601
Аз съм в 32г.с и 3 дни и съм +8кг, но не съм качила и грам вече втори месец. Може би заради това, че не ям почти никакви въглехидрати.

# 602
Ехе, слабички сте вие значи, аз съм +12 в 32.5 г.с. (а може и да съм ги минала, че последната седмица не съм се мерила). Но коремът ми си расте някак навътре и досега АГ нищо не е коментирал относно това дали са много. В Шейново много се учудиха къде ми бил коремът в такава седмица. А в Щерев, когато бях преди, още с първия преглед ми казаха, че не ми дават да кача повече от 10-12 кг., тогава ми прозвуча все едно имам избор или пълен контрол върху това.

И аз имам много въпроси за секциото, нямам търпение да разпитам/да ме успокоят (надявам се). Кой знае, де, може пък да кажат, че се е размотал бебокът и тогава ще трябва психически да се подготвям за естествено. И от двете си ме е страх, но днес си мислех колко много ми се иска вече да е минало всичко и да си го гушкам човечето!

# 603
  • София
Krisstia,аз съм в 29 седмица и съм +10 кг. Много зависи от колко си тръгнала, дали си с наднормено, колко кг е бебето. Много са ми ужасни тия подхвърляния от АГ.
Diamante за жалост си попаднала и на кофти психолог/психиатър. В провинцията особено не се информират изобщо с новите изследвания и Т.н относно антидепресантите по време на бременност. Камо ли на Бг език няма също добра информация по темата и масово предпочитат да ги спрат като изобщо не осъзнават как могат да навредят на психическото здраве на бременната жена и от там на цялото протичане на бременността. Аз съм с паническо разстройство в лека форма и с психиатъра доста говорихме по този въпрос и решихме да си карам на половин доза Ципралекс. АГ се зарадва също като чу, защото каза спокойна мама- спокойна бременност. Та сега този месец ще записвам час да ги спирам за да мога да кърмя евентуално. При теб вече е минало, спряла си ги, но все пак обсъди с психолога ти или психиятър повече бих препоръчала всичко, което те тревожи. Твърде вероятно е да изпаднеш и в следродилна депресия. Аз като минала през секцио няма нищо, което да ме тревожи и от тази гледна точка нищо не ме притеснява. Само се надявам като ги спра да не се влоша пак, че ще е чудо с паникатаки и бебе. Пожелавам ти успех и да мине по най-добрия за теб начин. Ако имаш въпроси пиши ако искаш на лично. Също има една група много полезна във фейса - Бременност и майчинство с тревожност, депресия и паник атаки. Има много жени в нашето положение или минали пред това и дават адекватни съвети.

# 604
Аз преди бременността бях с много плосък корем и като цяло съм си слаба, моето аг нищо не е коментирало за това какъв ми е коремът, на мен дори си ми се струва голям, при положение, че преди нямах никакъв, но факт, че след фм ми стана неприятно.
Krisstia,аз съм в 29 седмица и съм +10 кг. Много зависи от колко си тръгнала, дали си с наднормено, колко кг е бебето. Много са ми ужасни тия подхвърляния от АГ.
Diamante за жалост си попаднала и на кофти психолог/психиатър. В провинцията особено не се информират изобщо с новите изследвания и Т.н относно антидепресантите по време на бременност. Камо ли на Бг език няма също добра информация по темата и масово предпочитат да ги спрат като изобщо не осъзнават как могат да навредят на психическото здраве на бременната жена и от там на цялото протичане на бременността. Аз съм с паническо разстройство в лека форма и с психиатъра доста говорихме по този въпрос и решихме да си карам на половин доза Ципралекс. АГ се зарадва също като чу, защото каза спокойна мама- спокойна бременност. Та сега този месец ще записвам час да ги спирам за да мога да кърмя евентуално. При теб вече е минало, спряла си ги, но все пак обсъди с психолога ти или психиятър повече бих препоръчала всичко, което те тревожи. Твърде вероятно е да изпаднеш и в следродилна депресия. Аз като минала през секцио няма нищо, което да ме тревожи и от тази гледна точка нищо не ме притеснява. Само се надявам като ги спра да не се влоша пак, че ще е чудо с паникатаки и бебе. Пожелавам ти успех и да мине по най-добрия за теб начин. Ако имаш въпроси пиши ако искаш на лично. Също има една група много полезна във фейса - Бременност и майчинство с тревожност, депресия и паник атаки. Има много жени в нашето положение или минали пред това и дават адекватни съвети.

# 605
Появяват се и преди раждане, просто при тези, при които все още няма е възможно да се появят след това.
Стриите не ги ли коментирахме назад, че се появяват след раждането? И аз нямам засега.

# 606
  • София
И аз съм като теб, бях 173 см/53 кг с никакъв корем. Сега съм 64 кг почти вече и всички се чудят къде са, но основно са в корема…

# 607
Аз съм + 3.5 - 4 кг Stuck Out Tongue Winking Eye
При раждането се губят 6-7 кг така, че хич не им се връзвайте. 10 - 15 не са чак толкова страшни.

# 608
Вчера доста ходих по- голяма нужда, просто червата искаха да се освободят и бях с 2 кг надолу Grinning Така, че не се притеснявайте за кг ще ги оставим в родилното. Иначе според АГ съм 14 кг отгоре и е добре, но аз съм с две бебенца Heart

# 609
Изпращам ви едно коремче Wink

# 610
С предната ми бременност качих 13 кг и никой нищо не е казал , започнах от 48 кг. Тази започнах със същите , до момента съм качила 7 кг в 7 месец. Даже единия ми АГ казва, че съм дребна.

# 611
Аз преди качих 8-9кг и почти останаха в болницата. С кърменето ги качих пак, а докато бях бременна си хапвах нормално, с кърменето следях всяка хапка, защото исках само качествена кърма уж... но явно хормоните ми се объркаха нещо. Сега съм +6 в 29г.с. и май ще станат повече от предния път. Тогава бях доста разстроена заради кг, сега нямам време да ги мисля Joy Предния път за две седмици като спрях да кърмя и си върнах кг, надявам се и сега са е така.
Дайте съвет за евтин и ефикасен овлажнител за въздух. Искам да взема нещо, но хич не ми се дават 200лв

# 612
Леле, а аз качих 25 миналия път Grinning Точно 10 останаха в болницата, другите също ги свалих за няколко месеца, кърменето при мен имаше отслабващ ефект.
Този път се държа, +9 съм за сега. Знам, че ще ги сваля после и не ги мисля много, след раждане се свалят лесно, защото тялото още не е свикнало с тези кг, поне за моя организъм става въпрос. Единствено в момента ми е едно такова тромаво и дебело, разчитам на летните горещини, когато обикновено ми се хапват само плодове и салати.
Нещо препоръчва ли се против задъжане на вода и подуване? Казаха ми за ш. соли, но не знам кои точно.

# 613
За отводняване - извара. Също една бабина рецепта за прочистване е купичка кисело мляко  с 30 стръка магданоз. Аз лично си го правя на айрян в Нутрибулета и става супер.
Леле, а аз качих 25 миналия път Grinning Точно 10 останаха в болницата, другите също ги свалих за няколко месеца, кърменето при мен имаше отслабващ ефект.
Този път се държа, +9 съм за сега. Знам, че ще ги сваля после и не ги мисля много, след раждане се свалят лесно, защото тялото още не е свикнало с тези кг, поне за моя организъм става въпрос. Единствено в момента ми е едно такова тромаво и дебело, разчитам на летните горещини, когато обикновено ми се хапват само плодове и салати.
Нещо препоръчва ли се против задъжане на вода и подуване? Казаха ми за ш. соли, но не знам кои точно.

# 614
Не понасям извара, но това с млякото бих го пробвала, благодаря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт