🎭 Като две капки вода - сезон 10, тема 4

• 58 571
  • 873
  •   1
Отговори
# 750
  • София
Добър подбор е. Залагам на Владо и Керана - пеят и са артистични.

# 751
Сега очаквам утре да заприпадат и да обявят сумата от събрани смс.Ще благодарят на продуцента,на нова и т.н.добре,че са те да ни сръчкат да се даряват пари.Много бих искала и всякаквите му известни и заможни участници,а и не само,да кажат те какво,колко са дарили.Нека не скромничат,а да си кажат.В щатите не се стесняват да си говорят в цифри с колко са помогнали.Нека и тук го направят нищо,че са ни скромни.Както споделят екзотични почивки,тоалети и пр.,така да кажат и това.Също така участниците,вкл.журито получават ли хонорари,докато призовават народа да дарява?

# 752
Снощи като гледах(колкото успях), не разбрах за какво отиват тези средства и защо е този  “мини” сезон. Потребител в темата даде линк.

https://www.unicef.org/bulgaria/прес-съобщения/„като-две-капки-вода-с-цели-два-сезона-тази-пролет-по-nova

https://www.unicef.org/bulgaria/зона-закрила

За първото предаване:

Влезнах в сайта на управляващата организация “Асоциация Анимус”, в партньорство с ИСДП, с подкрепата на УНИЦЕФ.
Явно им трябва ново финансиране.

https://animusassociation.org/proekti/

Актуални проекти:

Зона ЗаКрила – Детски център за застъпничество и подкрепа, в партньорство с УНИЦЕФ България; „Зона заКрила” в гр. София се управлява от фондация „Асоциация Анимус”. (1 януари 2021 – 31 декември 2022 г.).

„Зона ЗаКрила“ е единственото място в България за цялостна защита и подкрепа на деца пострадали или свидетели на насилие, и техните родители.
Моделът е иновативен вид за страната услуга създадена с подкрепата на УНИЦЕФ в партньорство с правителството, Общините София, Шумен и Монтана и Институт за социални дейности и практики (ИСДП) и Фондация "Асоциация Анимус".

Копирам част от текста от сайта на УНИЦЕФ:

Какви са услугите на „Зона ЗаКрила“?
Основните услуги, които се предоставят на децата и родителите са:
* Социална, психологическа и терапевтична подкрепа, насочени към преодоляване на травмата и последиците от насилието;
* Съдействие за медицинско освидетелстване и достъп до нужните здравни грижи;
* Правна помощ;
* Щадящо изслушване в „синя стая“ с цел избягване на  допълнителното травмиране на детето в процеса на разследване и правораздаване като се защитят неговите права и най-добър интерес и в същото време се гарантира събирането на пълна и точна информация по даден случай;
* Кризисна интервенция при нужда от спешна реакция.

Помощта, която „Зона ЗаКрила“ оказва е насочена както към деца, преживели насилие, така и към извършители на насилие, които се нуждаят да работят върху моделите за справяне с гняв и агресия. Подкрепа се оказва и на пострадали от насилие родители, както и на цялото семейство, за да преодолеят травмата от насилието и да продължат заедно напред.

Другите са в Монтана и Шумен.
Както се вижда, проектът е приключил декември 2022.
Второто предаване беше за алтернативна комуникация и утре ще е за ранна интервенция. Неща, за които в България се работи повече от много години и нищо съществено не се случва. Как с това ще се помогне? Да обучават хора? Това не се случва за година-две и само с обучения, а с държавна политика и воля. И не с смс-и от хората.

Извинявам се, че стана дълго, но не успях да гледам целите предавания и не знам дали е обяснено.
Мисля, че има достатъчно хора и организации с добри и хуманни идеи, с нужда от подкрепа за много деца, но колко могат да си позволят този пиар.

Идеите, които прочетох тук за един голям концерт или да ги заведат до Малдивите, ми се струват по-добри.

Последна редакция: вт, 14 фев 2023, 00:35 от CasaDelSol

# 753
Аз не разбирам този хейт, на мен мини-предаването ми харесва. Децата са сладури и имат невероятен шанс да се изяват на сцена със своите певчески възможности.
Каузата е добра, защото такива центрове трябва съществуват, за да помагат на деца преживели насилие, а такива деца има.
Всичко друго философстване, ама зашо така, ама защо за това, не допринася с нищо за каузата. Който счита, че може да направи по-добра благотворителна инициатива, да я направи.
Намирането на недостатъци и критикарстването, не помага по никакъв начин на децата преживели насилие.
Аз ще даря с чисто сърце  защото каузата ми харесва.

# 754
  • Terra incognita
Tака като ви чета- добре, че снощи пропуснах поредната тъпотия. Всичкият този патос ми идва в повече, Халваджиян явно е искал да направи голям рейтинг на гърба на децата, но уви.
Аз съм със смесени чувства към Уницеф. Във Фб постоянно ми излизат шокиращи и сърцераздиратрлни клипчета на гладуващи и болни агфиканчета с призив да дарим. Ужасно евтин начин за манипулация и промиване на мозъци.

# 755
  • София
О, след първата досадна вечер, не можах да си причиня и втората. Пропуснах я.

За редовния сезон се чудя - всъщност пак ли ще е по-къс или както обичайно?

# 756
  • Вестерос
Съвсем от кол и въже, започнаха да ги събират. Липсва само черната Златка 🤣🤣🤣
Че русата вече е била, защо не и черната

# 757
Нещо не ми беше ок снощи. Ни песните, ни комбинацията от водещи, ни Раева в журито...
+++ И мен не ме грабна не го догледах. Раева и Салич са мега досадни. Rolling Eyes
Дано Илиана не цъфне и в сезона, на мястото на Вергов, ужасТ някакъв! Scream

Последна редакция: вт, 14 фев 2023, 21:17 от sineva 1

# 758
  • София
Леле, с какво са облекли Ани Салич?! Изглежда почти колкото Геро...

# 759
Тъкмо това пуснах в Звездни компромати тук.
Как може да се облече така?

# 760
Леле, с какво са облекли Ани Салич?! Изглежда почти колкото Геро...
Ама на нищо не прилича, по точно пролича на Баба Меца.

# 761
  • тук, на мястото си
Марги Хранова изглеждаше два пъти по-млада от Салич.

# 762
На мен по-скоро ми удря на някакъв вид монахиня, а бе нещо свързано със църкви и манастири, религии разни.

# 763
Много грозен тоалет, много.

# 764
  • Sofia
Сега се сетих,че Вики пее с дъщерята/Алина/на нейният бивш Десо 😀

Последна редакция: вт, 14 фев 2023, 20:19 от Doli

Общи условия

Активация на акаунт