Дългото чакане след трансфер-тема 98

• 63 677
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте отново,
10 ден след трансфер на 2 тридневни ембриона, ЧХГ - 64.75

Имам вече 1 биохимична бременност и много ме е страх да не повторя нещата. Знам, че резултатът се води +, но от четеното от седмица насам, сякаш по-скоро ми се струва нисък. Да не говорим, че аз много исках и вярвах, че ще са 2, но за 2 с тая стойност може би съвсем не можем да говорим. В понеделник ще пусна пак тест, на моя глава. Лекарят ми си иска тест на 21 ден, но за мен това е тоооооолкова напред във времето, че реших аз да си "проследя" дали и как нараства хормонът.
както и да е, всичко ще стане ясно само с чакане.. но просто бих се радвала на мнение от хора, които повече са "видели" и прочели.. как ви изглежда такава стойност за 10и ден?  Има ли дами с близначета и сходни стойности на този етап или всичко е твърде индивидуално и е прекалено рано?

Благодаря ви. Желая ви много плюсове и оправдани надежди!

# 526
Какви са референтите стойности на лабораторията?

сега погледнах че при мен предният път, на десети ден е бил резултатът:
total B-HGT   74.67   mlU/ml   3-4с. 9-130/4-5с. 75-2600 - т.е. добре за 3-4 седмица, но на ръба на 4-5 пета,

така, че за сега най-разумно е да пуснеш пак тест и да видиш как нараства - успех и стискам палци да е хубаво двойно ЧХГ на следващия тест 🤗🤞

Здравейте отново,
10 ден след трансфер на 2 тридневни ембриона, ЧХГ - 64.75

Имам вече 1 биохимична бременност и много ме е страх да не повторя нещата. Знам, че резултатът се води +, но от четеното от седмица насам, сякаш по-скоро ми се струва нисък. Да не говорим, че аз много исках и вярвах, че ще са 2, но за 2 с тая стойност може би съвсем не можем да говорим. В понеделник ще пусна пак тест, на моя глава. Лекарят ми си иска тест на 21 ден, но за мен това е тоооооолкова напред във времето, че реших аз да си "проследя" дали и как нараства хормонът.
както и да е, всичко ще стане ясно само с чакане.. но просто бих се радвала на мнение от хора, които повече са "видели" и прочели.. как ви изглежда такава стойност за 10и ден?  Има ли дами с близначета и сходни стойности на този етап или всичко е твърде индивидуално и е прекалено рано?

Благодаря ви. Желая ви много плюсове и оправдани надежди!

# 527
Моята пункция беше на 6.6, и трансфер на 3 ем на 3 ден, вчера вече не издържах и излязох малко с колелото съвсем леко леко да се раздвижа - определено яйчниците ме наболяват, ту единия, ту другия, и орпеделено все още, може би трети-четвърти ден подред усещам напрежение ниско долу все едно всеки момент ще ми дойде, но си повтарям, че болките са от боцкането на яйчниците, а напрежението от хормоните и ... се мъча да съм търпелива, но не ми се отдава 😁

Здравейте, дами и аз се включвам в групата Simple Smile Пожелавам на всички сбъднати желания и много щастие!
Моят случай е - трансфер на 2 ем. на 5ти ден.
Пункцията ми беше на 5.06, трансфер на 10.06. По препоръка тест трябва да направя на 23/24.06.
Притеснявам се вече много, чакането наистина е дълго и отекчително... а днес ми е още 7-ми ден.
Исках да Ви попитам дали повечето от Вас са чувствали разлика в себе си и тялото си, усещания и симптоматика... и каква е тя?
При мен в първите три дни след трансфера, навярно и от стимулацията, корема ми беше много бодут. Но имам чувството че вече не е толкова. Имам ужасно чуствителни гърди и друго, което забелязох е, че вечер ставам по тоалетната (а попринцип въобще не съм го правила). На моменти усещам болки ниско долу, които бързо отшумяват. Мерих си три пъти и базалната температура, която бе 37.5/37,3 или 37,2.

# 528
Благодаря, lucie_,
Това са референтните стойности на лабораторията:

Бременност 3-та г.с. 5.8 - 71.2 mIU/ml
Бременност 4-та г.с. 9.5 - 750 mIU/ml
Бременност 5-та г.с. 217 - 7138 mIU/ml

но аз малко не мога да се ориентирам дали съм 3та или 4та седмица. Първи ден на последен цикъл 21ви май. Гледам календаара, броя, смятам.. и са минали 3 седмици и 6 дни, т.е. сега карам 4та седмица, но не е навършена (ако казаното от мен има смисъл).. така че наистина не знам кой резултат да гледам. Ще опитам да не го мисля и ще видя в понеделник.
Предния път спадът започна от 270 .. така че ще има още да треперя доста, ми се струва.

# 529
На мен днес ми е 8-ми ден след трансфер на 2 тридневни ембриончета, и не издържах и си направих тест с чувствителност 10 mlU/ml и се показа втора чертичка. Бледа, но пък съвсем видима под всякакъв ъгъл. Днес съм на работа, но утре рано съм в лабораторията за кръвен тест. Не съм очаквала толкова рано да отчете, дано е истина.

# 530
Благодаря за отговорите. Стискам палци на всички от сърце!

# 531
Здравейте момичета! Все още не съм стигнала до трансфер, в неделя ми е пункцията. Довечера ми казаха да бия овитрела, а от утре да приемам утрогестан + да слагам кринон гел. Не е ли малко рано? Бях останала с впечатлението, че прогестерона (и особено гела) се започва след трансфера? Или греша? Първо инвитро ми е и много неща не са ми ясни.
Благодаря!

# 532
Аз същто започнах преди инвитро кринон гел.

# 533
Здравейте момичета! Все още не съм стигнала до трансфер, в неделя ми е пункцията. Довечера ми казаха да бия овитрела, а от утре да приемам утрогестан + да слагам кринон гел. Не е ли малко рано? Бях останала с впечатлението, че прогестерона (и особено гела) се започва след трансфера? Или греша? Първо инвитро ми е и много неща не са ми ясни.
Благодаря!

Обади се в клиниката и питай пак за прогестерона. Нормално е да се започне след пункцията, ако ще има свеж трансфер и се продължава и след трансфера.

# 534
Здравейте отново от мен! Вчера споделих за моят трансфер, който беше на 13.06. До вчера имах леко болезнени гърди и болка в кръста, а от снощи нищо. Гърдите ми станаха меки като преди, буквално нямам никакъв симптом. Знам, че е рано и не е задължително да има симптоми, но... Някой имал ли е подобни моменти с положителен резултат накрая. Предполагам се филмирам излишно.

# 535
И при мен беше след пункцията 👍
Даже за деня на трансфера звънях на питам трябва ли да го слагам, все пак ... Да е "чисто" - казаха ми, че това изобщо не било проблем 😁

@planB97 - аз вчера, ден 8 след трансфер на три тридневни, направих тест сутринта (от тези с ниската чувствителност) и беше абсолютно "чист", т.е. отрицателен. Днес сутринта - 9ден - много много бледа черта, но в рамките на петте минути от инструкцията.

@AwayFromOmelas - при мен предният път всичко приключи в десета седмица. Сърчицето явно беше спряло, защото ембриончето беше малко за седмицата си, а аз нямах абсолютно никакви болки, кървене, нищо, ако не беше прегледът, нямаше и да знам. Изпращам ти 🤗🤗🤗❤️❤️❤️ че сега пак тревоги и тревоги,
Да пишеш когато излезе вторият тест 😊

Благодаря!

Обади се в клиниката и питай пак за прогестерона. Нормално е да се започне след пункцията, ако ще има свеж трансфер и се продължава и след трансфера.

Последна редакция: сб, 18 юни 2022, 09:24 от Lucie_

# 536
Здравейте,
Записвам се и аз с чакащите.
Вчера беше ЗЕТ на 2 броя 6 днивни ембриончета.
Ще правя тест на 28.06.
Първите 7 дни препоръчват пълен покой.
Пожелавам късмет на всички!🍀

Заедно сме 😇моят трансфер също беше на 14.06 . Теста ми обаче е предназначен за 24.06.

# 537
Благодаря много!
И още един въпрос, понеже вчера лекарят видя нещо като полип (не е сигурно), но спомена, че е по-вероятно да е замразен трансфер. В такъв случай се чудя изобщо трябва ли ми този прогестерон сега или и без него ще си ми дойде нормално, ако не се прави свеж. Ще питам пак утре, но знаем как обясняват и искам доколкото може да съм запозната със ситуацията. 🙄
Благодаря!

# 538
Elly_b , ако няма да е свеж трансфер, повечето лекари не изписват прогестерон след пункция. МЦ ще си дойде и без него - може да е след 10, 12, 15...дни. Аз имам доста трансфери и почти винаги са ми изписвали Дуфастон за 10 дни след пункция и след него идва МЦ. Но каквото каже твоя доктор, това е добре да направиш Stuck Out Tongue
Успех на пункцията и хубави здрави ембриончета Flowers Four Leaf Clover

# 539
За жалост (а може и за добро, че не се налага някаква намеса) на мен днес ми дойде, така че... Първи опит - биохимична. :'( Дано зетът е успешен....

Общи условия

Активация на акаунт