Спирала МИРЕНА

• 46 498
  • 894
  •   1
Отговори
# 105
Ходих па преглед пак. Ще ме побърка вече тази спирала. Първо воднистото течение се оказа дисбактериоза, изписаха ми антибиотик и вагинални таблетки. Докторът ме предупреди, че често ще имам подобни проблеми. Имам няколко задържани фоликула, киста, миома/ според него си е била там като са ми оперирали първата миома/. Започнах лечението и цикълът реши да ми ива на 14 ден. 3 дни оскъдно и от днес-обилно кръвотечение, една идея по-леко от преди спиралата. А уж ми беше намалял цикълът на 5 дни зацапване. Пак си пия Дицинона и лежа, докторът каза да отида, щом ми свърши. Малко ми остава да я махна, хормоните ми са пълна каша. Странични ефекти един куп.

# 106
Изчакай да излекуваш дисбактериозата. После виж как са и другите неща. Как ще се справиш с миомата, ако махнеш спиралата?

# 107
Благодаря за подкрепата, mariat! Но като  ми идва така често как й помагам на миомата? Само я храня. В някакъв момент, когато порасне и стане за операция, бих се навила на хистеректомия. Много , ама много ми омръзна да търпя всички негативи на спиралата. На всичкото отгоре можело и да не се изчисти бактериозата и да трябва да се махне спиралата, да се лекувам и да се постави нова/ това в случай, че съм си я имала преди поставянето/. На въпроса ми" Защо не се изолираха патогенни микроорганизми като пуснах микробиология?" , гинекологът каза, че на директна микроскопия се вижда наличие на бактерии, но на посявката не се е изолирал само един доминиращ и затова са писали, че е чисто.

# 108
Действай с малки крачки. Едно по едно. Сега оправи бактериите. Така и така миомата е факт. Ще изтърпиш още малко. Сама казваш, че положението е по- поносимо. После може да се наложи да попиеш малко хормон, за да се напасне количеството прогестерон и всичко да свърши с хепиенд.

# 109
Ох, и аз съм в кюпа- ,,още малко ще я търпя,,.
 Отново кървя, започва като зацапващо черно-кафяво и си се оцветява като кръв вече. Все едно частички от нещо одрано-я матката,я миомата , така поне си го представям, че се опира и задира стените на  матката и си кърви. Аман вече  през 5 дни теч.
Ена не си само ти така...   но аз съм инат и ще търпя още  ....
Вие пускали ли сте си цитонамазка? Аз нямам чисти дни, че да пусна...ще взема да ида пак на преглед да видим какво ще каже ...

# 110
Иди на лекар. Може да се е разместила. Дали с теб по едно и също време ги поставихме?

# 111
Иди на лекар. Може да се е разместила. Дали с теб по едно и също време ги поставихме?
Юни 2022.... Че тя не се е намествала то е чудо.

# 112
Правилно съм запомнила. Моята е от юли 2022. Приятелката ми имаше проблеми, дори вървеше трудно. Това се случи много време след поставянето й. На прегледа само подрязаха конците и всички проблеми изчезнаха.

# 113
Изгубен, ако ми идва така всяка седмица защо да я търпя спиралата? Не знам как издържаш. Аз точно след прегледа преди 5 дни започнах да кървя, но спиралата си беше на правилното място. Като пия Дицинон-намаля, като спра, пак започва, даже и съсиреци имам. Не знам колко още да чакам да ми свърши.

# 114
Изгубен, ако ми идва така всяка седмица защо да я търпя спиралата? Не знам как издържаш. Аз точно след прегледа преди 5 дни започнах да кървя, но спиралата си беше на правилното място. Като пия Дицинон-намаля, като спра, пак започва, даже и съсиреци имам. Не знам колко още да чакам да ми свърши.
Ми то като гледам и ти си като мен.....аз чак Дицинон не пия. Утре ще видим какво ще каже лекарят.

# 115
А твоята спирала разместена ли е била? За почти 1 година как не е минал този адаптивен период, какво те съветват докторите, да я държиш още ли?

# 116
А твоята спирала разместена ли е била? За почти 1 година как не е минал този адаптивен период, какво те съветват докторите, да я държиш още ли?
Неее досега не ми е казвал да е разместена. Казва, че е добре и си е там и това е.....Явно при мен е по- дълъг тоз период, съчетан  и с киста и сега може и разбъркано да е всичко след като махах кистата с примолют нор ..... идея си нямам вече какво е, но си кърви и тва е.

# 117
Моля ви да не дезинформирате ползвателите. КАзано е че минимум 4 до 8 месеца можете да имате постоянно кървене, мазане, проблеми с цикъл , да сте постоянно в цикъл. вие тука масово обсъждате така, все едно цяла година сте с Мирена и вече не се търпи. Е не , не етака. Аз чаках търпеливо 8 месеца. Не знам дали има някой чакал колкото мен. Санея е от хората по-дълго време със спирала и тя си търпи. който няма търпение да я маха, но да бъде обективен. Не спиралата е виновна а нетърпението. Както и че ако човек не му стига търпение значи обилните му цикли не са били толкова зле. Аз бях и година готова да чакам само и само да ми стане малко по-оскъден и по -разрден. Щото на 24 дена по десет дена цикъл с хемоглобин 90-100 не беше вече за търпене.Пък накрая след 3-тата година вече нямах цикъл. Разкош.

# 118
Аз съм със спиралата 11 месеца и си чакам. Така че 8 са минали.... Ще се надявам  като при вас да стане и да забравя за кървене. Наистина търпя защото преди това беше кошмарно.
Но в никакъв случай не дезинформираме, а си казваме реално при нас как е. При други на 1. месец си имат ефекта. Явно ние сме с късата клечка.

# 119
Ами ще чакаме тогава. Аз се бях успокоила, че цикълът ми е вече супер оскъден и като ливна пак, се изприщих. Явно ще си ги има още тези аномалии. Дано да дойде светъл период за всички ни!

Общи условия

Активация на акаунт