Спирала МИРЕНА

• 46 482
  • 894
  •   1
Отговори
# 90
А излизат ли нови косъмчета?
Дааа, имам много нова ,,бебешка,, коса. То това хич не ми пречи с косопада, искам  си ефекта ,,без цикъл,,. Още малко ще издържа. Това са 10 месеца кървене вече.

# 91
Изгубен, как така обилно тече? Колко превръзки пълните на ден? При мен също не е спрял цикълът, върви 5-6 дни, но много оскъдно, като зацапване. През останалото време тече вода от мен. Кога ще спре това течение, ще спре ли изобщо?!
А на колко време ги проверявате кистите? Един път и аз бях задържала фоликул, дано се е спукал. Решила съм като станат 6 мес от поставянето на спиралата да проверя как са нещата и окончателно да взема решение какво ще правя с нея.

# 92
Изгубен, как така обилно тече? Колко превръзки пълните на ден? При мен също не е спрял цикълът, върви 5-6 дни, но много оскъдно, като зацапване. През останалото време тече вода от мен. Кога ще спре това течение, ще спре ли изобщо?!
А на колко време ги проверявате кистите? Един път и аз бях задържала фоликул, дано се е спукал. Решила съм като станат 6 мес от поставянето на спиралата да проверя как са нещата и окончателно да взема решение какво ще правя с нея.
Ооо, 6 месеца е малко . При мен не е толкова обилен , колкото преди спиралата, но например днес втори ден ако излизам слагам и тампон супер , който за 2 часа е пълен. Сменям различна бройка на ден като отида до тоалетна и се изтича....оф абе преди спиралата бях река и море сега по- се ядва, но е постоянно и непредсказуемо. А за кистата ходих на рутинен преглед и се оказа, че я има, ще се следя сега по-често. На месец - два....луда работа.

# 93
Здравейте, Христос воскресе!
и аз смятам, че 6-7 мес е за жени със сравнително нормален Ц. адаптивен период, за тези с патологии е по-дълъг.
Въпросът е да правилно позиционирана спиралата, и да не се опитва матката да я изхвърли. И аз бях като изгубен, при мен поне 3,5 години някъде продължи това с редуване на по-тежки и по.леки Ц, като нещата със спиралата бяха много малко по-добре, отколкото без нея /т.е. при мен тя не даде желания ефект с безциклието както е по рецепта/. Лекарката, която я сложи и дономества каза отивай тогава да ти махат матката, тогава ми оставаха няколко месеца до 50 год., тя казва някои жени имат и до 53, възрастта не е критерий, отивай да ти махат м.  И така аз не отидох, и търпях тоя ужас, сега съм на 52 и още я търпя и не смея да я махна, да не би пак да стане по-зле, миомните възли са си там, мн. малко са се смалили - милиметри някакви.
Идеята на спиралата е да не растат, в идеалният вариант на постигане на безциклие, спират да се хранят и не  растат.
Тампони аз по принцип не ползвам, при спиралата си пише че не са желателни, т.к. неволно може да се закачи конеца. моят дори не е подкъсяван, да не би пак да се размести. Сега се чудя кога да я махна, и къде, при кой обективен и некомсерсиален лекар.
За кистите ре-ге е ползвала чай от невен, турта, бял равнец и са се пукали, аз имах непосредствено преди спиралата и я пукнах с Оргаметрил. Но не смятам, че фона на хормона в спиралата че още трябва да се пие, но това само лекар може да прецени.

# 94
На мен пък сега взе да ми идва на 19-20 дни с тая спирала. Вярно, само зацапване, но тотално ми се разбъркаха хормоните. След няколко дни пак съм на преглед, дано кажат има ли шанс да спре воднистия теч. Ясно, че е от спиралата, ама така ли ще я карам?
За това, за което е сложена " Мирена" си свърши работата. Другото, което дойде, не е ок. Докторът казва:" Няма пълно щастие", но идва лято, какво море, как ще сложа бански като постоянно съм с превръзки заради течение?!
Sanea, кога изтича срокът на спиралата ти? Можеш ли да си пуснеш изследвания и да кажат дали си вече в мено?

Последна редакция: пн, 17 апр 2023, 16:11 от Ena123

# 95
На мен лекаря ми разреши тампони. Скъсил е кончето доста. Иначе на морето нямаше как да стъпна. А за това лято не знам. Като чета Sanea съм сигурна, че и аз ще си карам така , ако не я махна де. То със противозачатъчни ще ми тече по малко. Сега така не я ли храня таз миома пак.....
А за тампоните аз си мисля че чак пък толкова лесно не се вади таз спирала.... питайте си лекарят поне за мини тампон за плажа....

# 96
При миомни възли е по-добре спирала Мирена според мен от хапчета.
Хапчетата минават през черния дроб и цялото кръвобръщение, а спиралата действа основно локално, има и излъчване в периферията, но по-малко. А и изтънената лигавица е супер предпоставка тия гадини да няма от какво да се хранят. Срокът на моята изтича след малко повече от 1/2 год. , то ясно че все някога трябва да се свали, въпросът е кога. Спиралата ми действа на други неща - кръвно, сърце, сън, емоции. Усещам болки в гърба, главоболие, достигащо до мигрена....Не знам кой е сигурен начин че съм без Ц., м. март имах. На последния преглед лекарката говореше в единствено число, че яйчника го вижда изчерпан според нея, с вагинален ех-ф.

# 97
За съжаление само на думи действа локално. Всички странични ефекти го доказват. Ако действаше само локално нито аз, нито толкова други жени нямаше да имаме сърцебиене, болки в гърдите, главоболие, акне и т.н

# 98
Таз лигавица ако е изтънена кога ще спре това кървене. Аз понякога си представям, че самата миома кърви.  Дано се маха гадината. Ще ходя на преглед след този цикъл. То се е видяло.
От тези неразположения поне нямам главоболие....иначе напрегнатостта и задушаването е от спиралата няма спор.

# 99
И аз така си обяснявам лаишки, че след изтъняване на лигавицата, самата миома също  кърви и така се свива, може и да греша. И затова при жените с миоми е по-сложно от тези без, съответно адаптивният период по-дълъг.
Но това е мое си обяснение на база на случващото ми се, далеч съм от медицината.

# 100
Забравих да споделя нещо интересно, с което да напомня, че е хубаво да вземем повече от 1 мнение, но пък и да си имаме гинеколог, който да ни следи от години. Та, преди 6 м. ми отстраниха миома, но кръвоизливите си останаха. Сложиха спиралата и 2 мес след това отивам при друг гинеколог да си сверя часовника. Той ми казва, че имам миома, при което аз не можех да повярвам как се е образувала нова за няма и 2 мес.  Връщам се пак при моя гинеколог и му казвам добре да види, а той ми отговори, че това, което колегата е видял като миома на ехографа, е мястото, където е била миомата и е останала дупка, тоест си личи къде е стъргано и рязано. Беше категоричен, все пак нали той ме оперира. Сега ще ходя при трети да видим и той какво ще каже.🤔

# 101
Ena123,  дано всичко е наред!
Как я отстраниха - с лапароскоп ли? А какъв тип е била, знаеш ли - интрамурална/в стената/, субсерозна/към органите/, или субмукозна/ в кухината/ ?
И аз трудно се доверявам на лекари, след всичко което преживях, и "предложенията", които получих.

# 102
Да, лапароскопски я отстраниха. Беше в кухината.

# 103
И аз така си обяснявам лаишки, че след изтъняване на лигавицата, самата миома също  кърви и така се свива, може и да греша. И затова при жените с миоми е по-сложно от тези без, съответно адаптивният период по-дълъг.
Но това е мое си обяснение на база на случващото ми се, далеч съм от медицината.
Абсолютно и аз така мисля. Дано е това и се маха  гадината.
А иначе сте прави за второто и третото мнение. Иска ми се да отида някъде да измерят колко е голяма таз пущина. Моят лекар само казва че е там и си седи и тва е. Не ми дава размери и подробности.
Винаги съм го правила да сверя и сега трябва.. Но от последното второ мнение си се върнах пак при моя док. Като не те познава лекарят му е лесно да те пусне на операция и да не се занимава  с теб....дано наистина не стигаме до операции въпреки спиралата.

# 104
Има лаконични лекари. Трябва да ги питаш, иначе не им се говори.
В нашия град има такъв. Няколко пъти бях на преглед при него, станал доцент. Разбира си от работата, не е комерсиален, но не му се говори.
Ами пациентът как да вземе решение като не я разбира материята и трябва да му се обясни?
Тази докторка, която ми я постави Мирената старателно ги замери възлите тогава и ми обясни на разбираем език плюсовете и минусите.

Общи условия

Активация на акаунт