Спирала МИРЕНА

• 46 547
  • 894
  •   2
Отговори
# 150
Дали не трябва да направиш пълния курс? Пиши не доктора издал рецептата. Може да му дойде и друга идея.

# 151
Наистина лекарите трябва да изслушват тези подробности, но не всеки и не винаги имат време да слушат....и ние тук си споделяме каквото се сетим.
Та се сещам , че дори и воднисто течението може да е от спиралата.  Направи си курс със хубави глобули ако доктора е изписал, аз се сещам за Макмирор.  И не бързай да я махаш. Все пак не знам за какво е сложена, но е рано според мен.  Всеки си знае де.

# 152
Точно Макмирор слагам. Със сигурност течението е от спиралата, нямаше го преди нея. Сложиха ми я заради кръвоизливи. Ако я махна, не знам какво ще правя, освен хистеректомия.

# 153
Ена, имах подобен на твоя проблем. Помогна ми boric acid. Това е най- простото и помагащо лекарство за гъбички и бактериална вагиноза. Моята лекарка ми го изписа. Това са вагинални капсулки, копито се слагат всяка вечер, в зависимост от тежестта на състоянието ти. Но когато почувствам неразположение от сорта на гъбички, течение си слагам вечерта. За кратко време се оправих. Спиралата е чудесна, не я махай, просто изчакай и ще видиш резултата. Аз вече съм с втора, при поставянето на която дори не усетих адаптивен период както при първата, при която беше около 6-7 месеца. Много съм доволна. 
Аз не съм в БГ и моите таблетки няма да са ти известни като марка, но намерих тези в българската мрежа, които са същите като състав.  https://revita.bg/shop/vaginalni-infekcii-borna-kiselina-600-mg- … vaginalni-kapsuli

Те трябва да стоят в чекмеджето на всяка жена, защото са много ефикасни. Те поддържат PH- то в отлична кондиция. Ако то се наруши следват всички тези течения и гъбични истории. Те са просто превантивна мярка винаги , когато усетите нещо, което не е в граници. Успех!

# 154
A_tita, много благодаря за споделения опит! Виждам, че в опаковката има 30 капсули. Пишете, че бързо сте се справили с проблема, колко използвахте? 10 може би за един курс на лечение?
А за времето, в което сте със спиралата, често ли имахте течение? Знам, че тя предизвиква подобни неприятности, дори в упътването го пише.

# 155
При първата Мирена имах 6-7 месеца постоянно течение между циклите, но не бактериално. Моят лекар твърдеше, че е нормално, макар и много досадно.Изчезна от самосебе си. Поставиха я заради тежки кръвоизливи, нерегулярни и чести.
С втората изчезна и цикъл, нямам и никакво течение.

# 156
А тези глобули борна к-на с или без рецепта са?
Профилактично могат ли да се ползват, при мен пишеше възпалителни клетки в цитонамазката, но нищо не ми изписаха.

Ето тези открих с борна к-на/без рецепта/, но не е ли по-добре лекар да реши за конкретен случай какви да се ползват:

https://www.pharmalife.bg/mikovag-plyuc-10-vaginalni-ovuli-micovag-plus

И още нещо:  Ако не е сигурно какъв  точно е патогена, за да се лекува правилно, има лаборатории, които правят PCR тест от натривка, най-точен метод, клонящ към 100%.

Последна редакция: пт, 05 май 2023, 05:17 от Sanea

# 157
Неприятно е кървавото зацапване , но не то ме притеснява. Най-много се стресирам от мисълта да ми махнат спиралата, за да се излекувам и да ми поставят нова. Гинекологът каза, че може и да не се изчисти течението, ако е било там преди да се постави "Мирена". Но, ако е имало бактерия преди това, не е давала израз, защото такова течение не съм виждала в живота си, а съм страдала от доста.
Waterproof, течение кърваво или без цвят, белезникаво, или какво? Един от гинеколозите ми каза, че може самата спирала да дразни като чуждо тяло. Много окуражаващо звучи да знам, че при някой е изчезнало това течение.

Последна редакция: чт, 04 май 2023, 17:21 от Ena123

# 158
Ена, ами аз в началото ги слагах по схема за около месец и нещо отиде , защото първите две седмици се слагат всяка вечер, после другите две седмици през вечер, след това се разрежда през три дена и после два пъти седмично. Изглежда объркващо, но не е. Оттогава, когато усетя нещо от рода на (била съм на басейн, море, след секс, след изстиване на краката и т.н.) си слагам вечерта по една капсула и всичко е наред. Те просто балансират пехато и не позволяват на лошите бактерии да завземат тази територия Simple Smile.
За времето през което съм със Мирената нямам никакви течения. Много рядко , но в рамките на нормалното.

Санеа, да разбира се! Ползват се профилактично. Аз съм си купила тези от Амазон да са ми под ръка винаги  https://www.amazon.ca/NutraBlast-Boric-Acid-Vaginal-Suppositorie … p/B07212DK9F?th=1

# 159
В България има друг вариант, естествено по- скъп.
https://aptekamedea.bg/donafil-vagovuli-x-10-v1

# 160
Макмирорът в противогъбично противобалтериално  лекарство която е прилага макс 10-14  дена. При него, при  продължителна употреба гъбичките става резистентни. Не маловажни е, че паралелно трябва да бъде лекуван партньора и контактите да бъдат прекъснати  за някакъв период. Личен опит.

# 161
Така ми обясни и докторът. Всичко се спазва стриктно, а и аз като бях млада доста течения съм имала, слабо място ми е, не влизам в басейни, даже и в Черно море. Много се пазя, дано успея да се излекувам.

# 162
ПОЛИЖИНАКС вагинални глобули * 6
https://apteka.framar.bg/16005501/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%B6 … %83%D0%BB%D0%B8-6

В друга тема четох за тези глобули, но не зная дали са без лекарско предписание, а и не смятам че е редно ние сами да си преписваме, без изследване. И на мен ми е странно, че нищо не ми преписа АГ за възпалителни клетки, вземам си само Феми- флора засега.

# 163
Sanea, ако те притеснява възпалението защо не отидеш при друг гинеколог с резултата от цитонамазката? Полижинакс съм слагала преди много време, предписано от лекар, но съм имала течение. Ти нямаш такива оплаквания доколкото помня.

# 164
Да, нямам течение, но имам възп.клетки, остави ги без нищо. Да, ще ходя, но търся подходящ. Препоръчаха и колпоскопски преглед.

Общи условия

Активация на акаунт