Спирала МИРЕНА

• 46 579
  • 894
  •   1
Отговори
# 690
И на мен ми правиха първо хистероскопия. Имах малка миома, която беше покрита с много кръвонстни съдове, махнаха я.

После 2г бях на хапчета на същия хормон които е в Мирена, и после ми сложиха Мирена.

Освен лекото кървене в началото ( 45 дена) не съм имала други странични ефекти. Още , 4месеца, не знам дали и кога ще ми дойде и дали ми е идвало или е поредното зацапване без време..

# 691
На апарата се видя че нямам миоми и възли, пише препоръка за “ диагностична ХС”

# 692
Да, моят доктор ми каза същото. Близък ни е и не е заради усвояване на средства. Няма по-сигурен начин да се разбере дали са здрави клетките,които кървят по този начин,освен да се вземе проба от вътрешността на матката.В листовката на Мирена по принцип също е загатнато,защото пише,че е противопоказна при определен вид тумори.

# 693
  • Sliven
Здравейте!Пак имам въпрос Simple Smile Днес ми е четвъртия ден от първият цикъл с Мирена.Първите два дни кървенето беше слабо,но вчера и днес се позасили и има малки съсиречета.Даки има от какво да се притеснявам?По принцип цикъла ми винаги е бил по 7 дни.Последните месеци от втори до пети ден по-обилен от сега и с доста по-големи съсиреци.Ако и утре е така в понеделник ще отида на преглед,но до тогава...

# 694
Здравейте!Пак имам въпрос Simple Smile Днес ми е четвъртия ден от първият цикъл с Мирена.Първите два дни кървенето беше слабо,но вчера и днес се позасили и има малки съсиречета.Даки има от какво да се притеснявам?По принцип цикъла ми винаги е бил по 7 дни.Последните месеци от втори до пети ден по-обилен от сега и с доста по-големи съсиреци.Ако и утре е така в понеделник ще отида на преглед,но до тогава...
Цикълът ще намалява с всеки изминал месец като до втората година е възможно напълно да спре. Вие много скоро сте я поставили и честно казано не разбирам какво Ви притеснява. Щом казвате,че е първият Ви цикъл с Мирена,според мен добре отчитате кое е цикъл и кое не е.Тук има много жени,които първите месеци са нон стоп с кървене без да им е ясно кое е цикъл и кое не е.Не виждам нищо притеснително.

# 695
А защо се отказваш?

Въпреки всичко смятам, че за мен това беше прекрасно решение. Още повече с моята постоянна анемия...

Здравейте, най-накрая се реших и тази седмица ще ми слагат Мирена. Лекарката каза да дойда на 4ти ден, защото ѝ споделих, че на 5ти ден обикновено имам пауза и после още 1-2  дни лек цикъл

Исках да ви питам какво представлява зацапването? Може ли да се носи ежедневна превръзка или трябва истинска?
Също, може ли да се слагат тампони след като е поставена Мирена?

# 696
Зависи от зацапването. С по-дебела ежедневна превръзка може. А тампоните не се препоръчват , заради опасността от издърпване на конците на спиралата заедно с тампона.

# 697
Аз съм била само с ежедневни от както ми сложиза Мирена.
Нито един ден не ми е трябвало повече нито в началото,нито по напред.

# 698
Здравейте, момичета,

Днес бях при АГ за мнение относно моя обилен цикъл и поставянето на спирала Мирена и АГ обясни, че първо трябва да се направи хистероскопия, за да се елиминира възможността за нещо злокачествено?
Доколко това е стандартен протокол? Била съм при други двама АГ относно същото оплакване и никой не е споменавал това.
Имам обилен цикъл от малка, но след второто секцио стана по-трудно да си върша ежедневните дейности и на 2-3 ден от цикъла трябва да съм задължително вкъщи.

ПС: Обясниха ми как ще ме приемат за 2 дни в болницата за хистероскпията и фондът ми щял да покрие разхода и точно в този момент в мен се прокрадна мисълта, че  може би просто искат да се усвоят едни пари...

Моля и за препоръка за добър гинеколог  за София

Жалко че се опитвот да точат пари от касата на гърба на нас жените.тово е абсурдно отидене в мбал надежда моля ви се там питах слагат без проблем чоже вай много да ви направят ултрасаунд за форма на матка и проба за вагинални бактерии ако всичко е ок се слага спирала

# 699
  • Sliven
Цикълът ще намалява с всеки изминал месец като до втората година е възможно напълно да спре. Вие много скоро сте я поставили и честно казано не разбирам какво Ви притеснява. Щом казвате,че е първият Ви цикъл с Мирена,според мен добре отчитате кое е цикъл и кое не е.Тук има много жени,които първите месеци са нон стоп с кървене без да им е ясно кое е цикъл и кое не е.Не виждам нищо притеснително.

Благодаря за отговора!Притесни ме това,че повечето дами тук споделят,че още първият месец имат оскъден цикъл,а моя не беше такъв.Иначе,да,разпознах го,първо защото беше време да идва и второ беше доста по-обилен от останалото,което е ежедневно Relaxed

# 700
В този ред на мисли. От 4м съм със спирала и постоянното кървене спря след някъде 50 дена. Преди 20тина ми дойде пак. Реших че най на края мога да кажа че ми е дошло, но пак беше много малко количество и много дни.. 15тина дни.
Явно трябва да мине поне година, за да се наместят нещата.

# 701
А от тези 15 дни колко са истински и колко са просто зацапване (тип последните дни на нормален цикъл, ако я нямаше спиралата).

# 702
А от тези 15 дни колко са истински и колко са просто зацапване (тип последните дни на нормален цикъл, ако я нямаше спиралата).

Абсолютно едно и също зацапване... без последните 2 дена, когато е беше съвсем малко.

# 703
Здравейте,
Вчера ми поставиха спирала МИРЕНА под ехографско наблюдение на 5 ден от цикъла. Абсолютно безболезнено е, усетих само нещо за секунда в ляво под корема, по-скоро гъделичкащо.
През нощта ми се появи слаба болка, тип предменструална, която изчезна за час.
Преди да родя имах много силни болки преди цикъл, но след като родих това се нормализира.
Надявам се  да се спогодим със спиралата.

АГ ми позволи тампон и ми каза на 6 месеца да я наблюдаваме.

# 704
  • София
От ноември съм със спирала и аз като повечето жени имах зацапвания и чуденки дали е цикъл или не. Само с ежедневна превръзка съм била като съм имала зацапвания. И въпреки това че ги имаше доста време, бяха много оскъдни и анемията ми се е повлияла много добре. Днес бях на контролен на хематолог и каза че вече съм за кръвопускане Simple Smile
Всички показатели са супер вече. Каза че много добре съм направила като съм сложила спирала.
Така че анемията е вече зад гърба ми Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт