Спирала МИРЕНА

• 46 547
  • 894
  •   2
Отговори
# 135
Бях на преглед при друг АГ и според нея не се знае дали изобщо с моята седловидна матка нещата със спиралата ще се получат. Каза че имам няколко миоми, но са по 66 ММ, т.е. нищо притеснително.
АГ при която ходя беше казала, че имам само една с размери 127/133  мм. На кой да вярвам?
Няма значение кой е прав, малки са като размер, не са за операция.
Naraia, щом няма друг вариант, ще ви упоят за 5 мин, не се притеснявайте. Чувала съм за такива сраствания на спирала с матката, но едва ли ще създаде проблем. Може би, ако сте млада и тепърва ще ставате майка.

# 136
За миомите е ясно. За формата на матката и поставянето на спиралата още повече се зачудих.
Има ли друга дама от пишещите тук със седловидна матка и успешно поставена спирала?

# 137
Наистина вече вървя към отстраняване на спиралата аз. След изпит антибиотик заради бактериална вагиноза/ обилното течение, което започна веднага след поставянето й/, течението си е същото. А за разкош си скапах червата и вече 8 дни съм с разстройство, нищо не мога да ям, залитам от слабост и изтощение, системи ми включваха...Не мога да понеса още антибиотици, а течението си стои. Гинекологът спомена за лечение и поставяне на нова "Мирена", но аз не искам да чуя. Той сам каза, че докато съм с нея често ще имам такива проблеми.

# 138
Ena123, от кога ви е сложена спиралата, на колко време е, защото в началото са нормални тези течения? Аз съм още с такова вече 11- ти месец. Но търпя. Последният месец ми идва 3 пъти......

Йоко, незнам за формата, нека кажат лекарите. Аз бих отишла на още един дори двама.......

Naraia, аз още като слагах спиралата в кабинета изчаквах друга жена, на която се налагаше така да я махат под упойка, защото се бяха изгубили конците, или докторът ги е скъсил много или  някак си са влезнали навътре, та се налагаше така с упойка да и я махнат. Още тогава си казах, че ако при мен се наложи така ще го претърпя и това, но не и всяка година да се подлагам на такива упойки за кюртаж вследствие  на кръвоизлив. Защото аз такива кръвоизливи правех, че не спираха без кюртаж.  ...та претеглих на 5 години ли ще търпя упойка или всяка година и реших да пробвам въпреки, че знаех че е възможно и махане на спирала под упойка. Та така. Не е страшно. За 5 минути  както са ти писали.
Цитонамазката коя група е?

# 139
Изгубен, аз съм 5 мес. със спиралата, но тук не става въпрос за течение като кървене, а за воднисто бактериално течение. Заради него пих антибиотик.

# 140
Има ли вероятност да не е правилният антибиотик?

# 141
Възможно е, нямам антибиограма, защото на посявката не се изолираха патогенни микроорганизми. Изписа ми го, защото на микроскоп видя наличие на бактерии, но не е доминирал нито един конкретен. Първо ще си лекувам червата, после ще ходя пак на гинеколог, че не мога да мръдна никъде сега.

# 142
  • Parsberg
Ena123, от кога ви е сложена спиралата, на колко време е, защото в началото са нормални тези течения? Аз съм още с такова вече 11- ти месец. Но търпя. Последният месец ми идва 3 пъти......

Йоко, незнам за формата, нека кажат лекарите. Аз бих отишла на още един дори двама.......

Naraia, аз още като слагах спиралата в кабинета изчаквах друга жена, на която се налагаше така да я махат под упойка, защото се бяха изгубили конците, или докторът ги е скъсил много или  някак си са влезнали навътре, та се налагаше така с упойка да и я махнат. Още тогава си казах, че ако при мен се наложи така ще го претърпя и това, но не и всяка година да се подлагам на такива упойки за кюртаж вследствие  на кръвоизлив. Защото аз такива кръвоизливи правех, че не спираха без кюртаж.  ...та претеглих на 5 години ли ще търпя упойка или всяка година и реших да пробвам въпреки, че знаех че е възможно и махане на спирала под упойка. Та така. Не е страшно. За 5 минути  както са ти писали.
Цитонамазката коя група е?
Изгубен, групата е PAP 3D1  и единственото което ми казаха е да дойда след една година за нова цитонамазка.

# 143
Може да има антибиотик отдолу локален под форма на глобули.

За цитонамазка ми казаха че е добре преглед с колпоскоп.

# 144
Той и глобули изписа, но дали ще помогнат, щом антибиотикът не успя?🤔

# 145
Е, как ние да кажем дали ще помогнат. А трябвало ли е да ги ползваш докато пиеш и антибиотика? Дали сега ще подействат....
За цитонамазка ми казаха че е добре преглед с колпоскоп.
Цитонамазка е едно, преглед с колпоскоп- друго. Аз си правя и двете на всеки преглед.

# 146
Той и глобули изписа, но дали ще помогнат, щом антибиотикът не успя?🤔

Би трябвало, ще подействат локално.
Разгледайте интимната си хигиена, бельото, вземете пробиотик допълнително за дълго време.

# 147
Колпоскоп не са ми предлагали, явно не е по ЗК, но бих си доплатила..  Даже търся лекар такъв в моя град.

Синбиотик пия Феминфлора отвреме на време - хем за стомашната, хем за вагиналната флора.
А глобули вагинални не влияят на червата, което е предимство. Питайте.

# 148
То и на мен не са ми предлагали, но си казвам, че искам.

# 149
Mariat, да, трябваше едновременно да пия антибиотик и да слагам вагинални глобули, но с това кървене по всяко време без никаква регулярност, успях да сложа само 3. Останалите ще пробвам от днес, дано пак не дойде някакъв цикъл.

Общи условия

Активация на акаунт