Спирала МИРЕНА

• 46 750
  • 894
  •   1
Отговори
# 570
Момичета,и аз съм на прага на поставянето на Мирена,на все още се колебая.
Прамиха ми Януари 2024 операция за премахване на миоми, но и след нея продължих с обилните кръвоизливи  от 1-3ден на цикъла.
И сега пак имам нови миомни възли и ми предлагат Мирена.
Има ли от вас доволни, на които да е помогнала за спиране растежа на миомите,защото ако е само до намаляване на цикъла ще си го търпя.Но ако ще ми помогне за миомите ще рискувам да си я сложа.
И на мен днес ми предложиха заради множество миоми, но като чета и май няма да сложа. Родих преди 6м с около 5-6 миоми и за да не се стигало до операции ми предлагат този вариант.

# 571
Вече 8 месеца съм с мирена.Цикъла много намаля, обаче е по продължителен, все тече нещо кафяво,постоянно ме болят гърдите ,коремът ми често е подут има и леки болки и изтръпване в таза .Качих 3-4 кг.Незнам дали това са странични ефекти от спиралата  но се замислям да я махна. Постоянно си мисля,че не ми действа добре.

# 572
Изтръпването в таза как точно го усещате?

# 573
Изтръпването в таза как точно го усещате?
ами и аз немога точно да обясня  по скоро изтръпване на дупето, но се появи от както я сложих ,даже си мислех да не са хемороиди

# 574
Имам чувството, че тази тема е малко като онази за вредата от ваксините. Милиони хора си живеят супер след ваксина, но малкият процент пострадали са се събрали и пишат активно. И тук - милиони хора живеят и пеят с Мирена, но не им хрумва да пишат тук. Пишат тези с проблеми. И който се съмнява само това чете.
Хубавото е, че ако нещо не се получи спиралата може винаги да се махне, за разлика от ваксината Wink

# 575
Значи е по-разлино ото това , което аз усещам, при мен са някакви трептения-вибрации в гениталиите, които се качват нагоре. АГ ми каза, че си фантазирам. Не е така, преди нея съм нямала, след смалянето пак имам, но я ползвах целия срок.

# 576
Значи е по-разлино ото това , което аз усещам, при мен са някакви трептения-вибрации в гениталиите, които се качват нагоре. АГ ми каза, че си фантазирам. Не е така, преди нея съм нямала, след смалянето пак имам, но я ползвах целия срок.
Понякога когато съм седнала усещам и някакво леки вибрации, някъде от вътре

# 577
Цитат на:  link=topic=1436579.msg48914482#msg48914482 date=1732892630
Постоянно си мисля,че не ми действа добре.

Цитат на:  link=topic=1436579.msg48914537#msg48914537 date=1732893265
ами и аз не мога точно да обясня  по скоро изтръпване на дупето, но се появи от както я сложих ,даже си мислех да не са хемороиди

Цитат на:  link=topic=1436579.msg48914612#msg48914612 date=1732894189
...са някакви трептения-вибрации в гениталиите, които се качват нагоре, към тила. АГ ми каза, че си фантазирам.

Който не иска да й даде шанс по-добре да я маха. Насила хубост не става. Но нека  все пак излезем от света на научната фантастика - вибрации , изтръпване ( от обеци получавате ли вибрации или от колан?)  , хормони които се натрупвали от нея и разнасяли с месеци след махането й (тука оставам безмълвна) ...

Просто хората се слушат, навиват си се едни други, пеят си хорово но защо в тази тема? Явно се поддържат и се чувстват по-добре.  

Да цитирам толстой :  "Всички щастливи семейства си приличат, всяко нещастно семейство е нещастно посвоему."

Всички, които им е добре с Мирена, какво да правят в тази тема . Те си живеят живота. Тук са се събрали други хора.

А аз ако с преродя пак ще си сложа Мирена и то много по-рано

Последна редакция: пт, 29 ное 2024, 20:50 от _re_ge

# 578
Сравнението с колана и обеците  мисля ,че не уместно, те не се поставят вътре в тялото(макар ,че и от тях доста често се получават алергии).Тема не е ли за споделяне кои как се чувства с мирена или само за тези ,които нямат странични ефекти

# 579
Ами аз не четох само темата, когато решавах дали да слагам, по препоръка на лекари. Четох и една камара чужди форуми, статии, изследвания.

# 580
И аз не съм чела темата преди това,решихме с моят лекар ,че е добър вариант за мен и я сложих.После също четох много чужди форуми ,където описват много странични ефекти.

# 581
Това имах предвид. Така че, едва ли тук са се събрали всички недоволни.

# 582
Както писах преди време в тази тема-никой не си е сложил за удоволствие. За съжаление,можем да си споделяме тука кой как се чувства,но нямаме избор.В медицината винаги има риск спрямо полза и никога не е 2+2=4.Алтернативата е хормон в таблетна форма и същите странични ефекти само дето човек може да забрави да си пие някое хапче.И тогава вече става мазало.Хората от години използват обикновени спирали и нищо им няма.Изисква се време организмът да де адаптира и да я приеме.Поне така изглежда от форума.Като си я махнете, какво ще стане? Същата причина,поради която сте си я сложили само дето ще сте с едни пари назад.

# 583
Сравнението с колана и обеците  мисля ,че не уместно, те не се поставят вътре в тялото(макар ,че и от тях доста често се получават алергии).Тема не е ли за споделяне кои как се чувства с мирена или само за тези ,които нямат странични ефекти.

Всъщност първоначално исках да използвам като пример тампон, менструална чашка, презерватив. Но ми се стори, че на някой този прозаичен пример може да му е неприятен. Под обеца - визирах тази на пъп. Не съм чувала някой да се оплаква от вибрации илик изтръпване от тампон.

Тук не сме се събрали само да хвалим ... но нека  бъде обективни. Главоболие, косопад, напълняване, промени в цикъла , тромбози -  са напълно приемливи и обективни оплаквания. Останалото -ток, вибрации,  изтръпване  - е резултат е здравословен проблем, който няма общо с Мирена. Изтръпването може да е от - периферна нервна система, дисков проблем (гръбначен стълб) , проблем с кръвен застой.   Вибрациите и тока няма с какъв здравословен проблем да го обясня, освен може би с хипохондрия.

# 584
Сравнението с колана и обеците  мисля ,че не уместно, те не се поставят вътре в тялото(макар ,че и от тях доста често се получават алергии).Тема не е ли за споделяне кои как се чувства с мирена или само за тези ,които нямат странични ефекти.

Всъщност първоначално исках да използвам като пример тампон, менструална чашка, презерватив. Но ми се стори, че на някой този прозаичен пример може да му е неприятен. Под обеца - визирах тази на пъп. Не съм чувала някой да се оплаква от вибрации илик изтръпване от тампон.

Тук не сме се събрали само да хвалим ... но нека  бъде обективни. Главоболие, косопад, напълняване, промени в цикъла , тромбози -  са напълно приемливи и обективни оплаквания. Останалото -ток, вибрации,  изтръпване  - е резултат е здравословен проблем, който няма общо с Мирена. Изтръпването може да е от - периферна нервна система, дисков проблем (гръбначен стълб) , проблем с кръвен застой.   Вибрациите и тока няма с какъв здравословен проблем да го обясня, освен може би с хипохондрия.
Нито един от изброените здравословни проблеми нямам. Вибрациите  са от спирала, мисля че аз най-добре си познавам тялото,но както и да е.Явно не трябва да се споделят тук страничните ефекти от спирала. Нека пишат само доволни те и без проблемните .

Последна редакция: нд, 01 дек 2024, 12:53 от zyzkazakyska

Общи условия

Активация на акаунт