Спирала МИРЕНА

• 46 617
  • 894
  •   1
Отговори
# 645
Някой някъде попита какво наричаме кръвоизлив. Не мога да кажа чисто медицински какъв е критерият, но мога да кажа своя опит. Не е нещо,което можеш да сбъркаш,да подминеш и да не отидеш на лекар. Години наред ми препоръчваха Мирена,защото имах цикъл на 24дни,с продължителност 10дни и още 2-3зацапвания.Като един от дните с много силни болки,които не се повлияваха от никакво болкоуспокояващо. Отлагах поставянето и като много други по редица съображения. Кървенето беше съпроводено с тампон макси и макси нощна превръзка през цялото време и подмяна на 1-2 часа в първите 5дни от цикъла. Вечно носене на.дрехи за преобличане, спане върху еднократен чаршаф и т.н. Така поне 4години преди кръвоизлива.Освен наслагващата се и непрекъсната анемия, се случи момент, в който кървенето видимо се усили до степен,че не може да се излезе от банята и да се отиде на лекар без да се изцапат дрехите през превръзката и през тампона още на входната врата.(години наред не съм купувала превръзки с размер по-малък от максималния).Едновременно с това започнаха едни съсиреци с доста големи размери. Ама наистина големи и падат един след друг. Само уточняване за тези,които мислят,че тампонът спира,задържа или запушва временно,че няма общо с истината. Всичко това става въпреки него и почти през цялото време. Накрая се изчерпват всички илюзии,че ще спре или намалее от самосебе си и просто отиваш по спешност на лекар.Разбира се оставаш петна навсякъде. А от кръвозагубата започва задъхване,умора, замаяност, която продължава доста време след като са направили кюртаж и отдавна си се възстановил след него. Скоро след това разбрах,че проблемно кървене се нарича всяко кървене,което налага смяна на Нормална превръзка по-често от на 4 часа (не става дума за подмяна по хигиенни съображения).

# 646
Кошмар... за съжаление мнооого познат.

Аз съм сменяла понякога тампони (об+++++) на 20 мин, тампон+ превръзка, едва да стигна от точка А до точка В.
Била съм в спешното 4 пъти заради съсиреци, които са били толкова големи че да не могат да минат много време. Няма да споменавам за каква болка става въпрос. Един път припаднах на улицата от болка.

Ходих на много лекари през годините и нищо... решението беше да пия разни лекарства против съсиране, ибупрофен преди да ми дойде (но това пък отделно винаги е било изненада).. но количеството винаги е било адски много. Съответно винаги съм била с анемия.

Имам две малки дъщери ...  направо настръхвам като си помисля, че може да е същото при тях.

Започнах да пия хапчета когато се роди втората ми дъщеря. Същият хормон,който е в Мирена, след 2 години почти ми спря.. после трябваше ла мина на Мирена, защото след 38-40г хапчетата не са добра идея.

Защо минах от хапчета на Мирена:
Скрит текст:
Хапчетата съдържат много много пъти повече хормони от колкото спиралата, защото по-голямата част не стига до където трябва. Тези хормони, които отиват на всякъде в тялото имат странични ефекти, като високо кръвно, подпомагат развитието на рак, и прочее.
Аз съм 53кг, много активно спортувам и ям много здравословно. Започна да ми скача кръвното, съответно спрях хапчетата и сложих Мирена. Всичко перфектно за сега.

# 647
Кошмар... за съжаление мнооого познат.

Аз съм сменяла понякога тампони (об+++++) на 20 мин, тампон+ превръзка, едва да стигна от точка А до точка В.
Била съм в спешното 4 пъти заради съсиреци, които са били толкова големи че да не могат да минат много време. Няма да споменавам за каква болка става въпрос. Един път припаднах на улицата от болка.

Ходих на много лекари през годините и нищо... решението беше да пия разни лекарства против съсиране, ибупрофен преди да ми дойде (но това пък отделно винаги е било изненада).. но количеството винаги е било адски много. Съответно винаги съм била с анемия.

Имам две малки дъщери ...  направо настръхвам като си помисля, че може да е същото при тях.

Започнах да пия хапчета когато се роди втората ми дъщеря. Същият хормон,който е в Мирена, след 2 години почти ми спря.. после трябваше ла мина на Мирена, защото след 38-40г хапчетата не са добра идея.

Защо минах от хапчета на Мирена:
Скрит текст:
Хапчетата съдържат много много пъти повече хормони от колкото спиралата, защото по-голямата част не стига до където трябва. Тези хормони, които отиват на всякъде в тялото имат странични ефекти, като високо кръвно, подпомагат развитието на рак, и прочее.
Аз съм 53кг, много активно спортувам и ям много здравословно. Започна да ми скача кръвното, съответно спрях хапчетата и сложих Мирена. Всичко перфектно за сега.

От колко време сте с спиралата?

# 648
От скоро. От 3 месеца.

# 649
Имате ли зацапвания все още?
И аз съм с такова кошмарно кръвотечение през първите 3 дни. Настръхвам като трябва да ми дойде менструацията в събота или неделя. Освен кръвотечението, и анемията, и изпадам в тежки депресии.

# 650
Зацапване имах първите 45 дена. На 15тия ден ми дойде, първите дни по силно ( но пак нищо общо с преди) и после зацапва по точно 3 капки общо 45 дена.
После ми спря и от време на време има леко розовеещо.. не знам кога и дали трябва да ми дойде все още.. трябва да минат 6м за да знам какъв цикъл ще е, но не съм имала силни течения от първия ден със спирала.

# 651
При мен се налагаше периодично да добавям хормон през устата. Този от спиралата не ми беше достатъчен и цикълът не спираше.

# 652
При мен се налагаше периодично да добавям хормон през устата. Този от спиралата не ми беше достатъчен и цикълът не спираше.

Колко време не ти спира? Моята док ми каза до 6м в началото е долу горе нормално..

# 653
Не говоря за зацапването между циклите, а за цикъла, който вървеше безкрайно. Като станат 13-14 дни кървене, пиех Дюфастон или Утрогестан. Всичко беше добре 2 месеца и после пак не спираше и пак прогестерон през устата, от който имах допълнително странични ефекти.

# 654
Аа аз не съм имала силен цикъл от  първия ден със спирала. Даже не съм сигурна че ми е идвало... няма по какво да го засека.
От както просто си зацапва, не ми е идвало така че да позная че ми е дошло.

# 655
  • Sliven
Здравейте!Утре и на мен ми предстои поставяне на Мирена поради обилен цикъл (слава Богу не чак като на дамите от последната страница).Имам 2 миомни възела и последните месеци цикълът ми доста се усили.Искам да попитам какво имате в предвид под това зацапване?Изчетох целите две теми но няма точно описание...Също ме интересува дали боли самото поставяне?

# 656
Здравейте!Утре и на мен ми предстои поставяне на Мирена поради обилен цикъл (слава Богу не чак като на дамите от последната страница).Имам 2 миомни възела и последните месеци цикълът ми доста се усили.Искам да попитам какво имате в предвид под това зацапване?Изчетох целите две теми но няма точно описание...Също ме интересува дали боли самото поставяне?
Отдавна чета тази тема - от кафяво до светло червено и розово течение.

# 657
  • Sliven
Отдавна чета тази тема - от кафяво до светло червено и розово течение.

Много благодаря за отговора!
Също така ме интересува дали трябва да нося памперс чаршаф за поставянето, защото лекарката ме извика на 4-ти ден от цикъла и още е доста обилен?

# 658
Мен ме боля, но поне става бързо. Не съм носила нищо, но аз ходих последния ден, когато беше съвсем слабо кървенето.

# 659
  • Sliven
Мен ме боля, но поне става бързо. Не съм носила нищо, но аз ходих последния ден, когато беше съвсем слабо кървенето.

Възможно е и за това да ви е боляло, защото на мен ми обясниха,че когато кървенето е силно шийката е най-отворена и нещата се случват лесно

Общи условия

Активация на акаунт