Спирала МИРЕНА

• 46 610
  • 894
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте дами,
След 2 полипа на матката и кръвоизливи се престраших да сложа Мирена. Повярвайте ми, има полза. Не е чак толкова зле. Спряха кръвоизливите и полипите. Чувствам се добре.
Колко време сте с тази спирала? Какво време.продължиха зацапванията?

# 631
Вие за зацапването какви превръзки използвате всеки ден? Ежедневни или такива като Bella Herbs? Ако са ежедневни, на каква марка? През колко часа я сменяте през деня? Много ли ви тече кръв или кафява течност?

Ако имате само по 3 дни обилен цикъл,предполагам,че до 6мес напълно ще спре да ви идва,ако си поставите Мирената. Коментиращите зацапвания жени тук сме друг случай.При мен поне изобщо не можеше да спре и да изляза от тоалетната. Зацапването е с 1 евридейка на ден,максимум 2.

Преди да я сложа  съм имала случаи да протичам на обществени места. Седя си и като стана просто става авария. Ходех с тъмни панталони. Носех бебешки пелени. Нощем навивах часовник да ставам или постилах   на кревата еднократна пелена. Но това беше съпроводено и от други екстри. Болките първите три дена бяха все едно раждам. Подобно на контракции. Не мога на стоя на крака, все едно ще ми изпаднат вътрешностите. Със...ците няма да споменавам. И представете си на 9-ти ти ден още съм в цикъл (маже нещо),  а имам овулация. Луда работа.
Вероятно затова и адаптацията ми беше доста дълга. Но си струваше тези месеци с превръзка. Да кажем големия ми зор беше 5 месеца, беше като примерно като за мой цикъл средните дни редуваше се с дни със по-слаби зацапвания. Но превързка постоянно. След това няколко месеца просто мазане нон стоп, с ежедневни превръзки от тънките  - като количество едва ли повече от една на ден. А като си мисля как щях да съм в менопаузата с тази предразположеност да натрупвам лигавица, сигурно щях да ги карам кюретаж след кюретаж.

И щях да засегна и момента за кистите на яйчниците. Знам че често се спрягат като страничен ефект. Докато  нямах Мирена - редовно имах функционални кисти. А като бях с нея и то точно периода когато бях 40-50 г.  с бума на кистите -  случвало ми се е но много епизодично. Аз веднага се усещах по една специфична прорязваща болка. Правех си  билки една седмица и всичко си минаваше.. Нямаше нужда от хормони както преди, защото с тях ми е още много трудно - имат силен седативен ефект, направо припадам от техния прием орално.

И не на последно място, защото и това ми беше плюс- контрацепцията. Имам алергия към почти всички лубриканти на презервативи. Тото да играем с ММ на 40 г. ни се струваше напълно интанфтилно. Така че и това беше за нас решение. Спокойни старини с много забавления за възрастни Simple Smile

Ре_ге можеш ли да ми кажеш какво пиеш/е за кисти, че имам....явно си образувам, а сега в повече.....
Гледах, че има чайове, има и билкови хапчета ...
Преди спиралата си пиех противозачатъчни като имам киста и я махах, сега не знам.... на лични ако може 😉

# 632
Мисля че беше рецепта на Димков.
В един литър се слага по една супена лужица невен турта и бял равнец. Вари се 5 минути. Прави се сутрин, разделя се на три част и се пие в рамките на деня. Обикновено го пиех между седмица и 14 дена и кистата изчезваше. Писала съм за тази рецепта и в темата за перименото. Изключително ефективна за функционални кисти.

# 633
Здравейте имам записан час за премахване на мирена, искам да питам бързо ли става, боли ли!

# 634
Само за справка. Зацапването спря след 45 дена.

# 635
  • някъде другаде
Здравейте имам записан час за премахване на мирена, искам да питам бързо ли става, боли ли!
Да бързо става.

# 636
Не боли, бързо става.

# 637
Ох, радвам се да го чуя ,защото слагането беше ужас. Бързо, но доста болезнено.

# 638
Мисля че беше рецепта на Димков.
В един литър се слага по една супена лужица невен турта и бял равнец. Вари се 5 минути. Прави се сутрин, разделя се на три част и се пие в рамките на деня. Обикновено го пиех между седмица и 14 дена и кистата изчезваше. Писала съм за тази рецепта и в темата за перименото. Изключително ефективна за функционални кисти.
Благодаря  ти много. Имам ги и трите билки , освен да пробвам.

# 639
Здравейте,

Като чета за страничните ефекти и всеки път се отказвам.
Моят цикъл стана по-обилен след втората бременност, но и преди това съм имала анемия.

Месец след вливане на желязо - отново съм на 105 хемоглобин, есента беше 78 Sad

При какви случаи прибягвате до нея? На кое казвате кръвоизлив?
 Имам цикъл от 7 дни, като на 2 и 3 ден е ад положението,  със съсиреци и смяна на превръзка през час. Обикновено съм с тампон и превръзка и тогава е  на малко по-голям интервал. Буквално не мога изляза от вкъщи.

Взех си една билка - Flow Stopper от iherb, не съм сигурна че помага.

# 640
А защо се отказваш?

Въпреки всичко смятам, че за мен това беше прекрасно решение. Още повече с моята постоянна анемия...

# 641
Четох някъде, че кръвоизлив се води, когато пълниш превръзка на по-малко от час. На всеки час-2-обилен цикъл, на всеки 2-3 часа-нормален цикъл, на 3-5 -слаб.
Аз съм сменяла и на 20 мин, голям кошмар беше.

# 642
Можете да опитате спиралата, след консултация с лекар, нищо не губите. Страничните ефекти не са при всеки, на много е помогнала.

# 643
Можете да опитате спиралата, след консултация с лекар, нищо не губите. Страничните ефекти не са при всеки, на много е помогнала.

Благодаря ви, моето АГ ме насочи към спиралата, но аз не мога да се реша.
Хематолог пък ми беше казал, че мисли, че мога да мина и без спирала засега.
На 38 години съм.

Обилният цикъл не ми пречи толкова, колкото последствията от анемията всеки път, пък и не мога да ходя постоянно да ми се влива желязо.

Затова събирам мнения, благодаря

# 644
Здравейте,

Като чета за страничните ефекти и всеки път се отказвам.
Моят цикъл стана по-обилен след втората бременност, но и преди това съм имала анемия.

Месец след вливане на желязо - отново съм на 105 хемоглобин, есента беше 78 Sad

При какви случаи прибягвате до нея? На кое казвате кръвоизлив?
 Имам цикъл от 7 дни, като на 2 и 3 ден е ад положението,  със съсиреци и смяна на превръзка през час. Обикновено съм с тампон и превръзка и тогава е  на малко по-голям интервал. Буквално не мога изляза от вкъщи.

Взех си една билка - Flow Stopper от iherb, не съм сигурна че помага.
Аз пия гинекологична подкрепа

Общи условия

Активация на акаунт