Спирала МИРЕНА

• 46 439
  • 894
  •   1
Отговори
# 885
Поставянето боля за .кратко. Упойка лекарят не ми предложи, каза щом естествено си раждала, ще изтърпиш.
Махането въобще не боля.

# 886
  • Пловдив
Мен не ме боля, просто е неприятно усещането при отварянето на шийката. Обикновено спиралата се поставя на 6-7 ден от цикъла, за да може шийката все още да е отворена и да стане по-лесно поставянето.

На мен ми предстои слагане на втора спирала, но от два месеца се боря с бактерии. Нямам идея откъде са и как са се появили и започвам да си мисля, че това е нормална флора. През 3 седмици ми излизат тотално различни бактерии - как така след всеки антибиотик са различни, не знам. И как така всяка нова бактерия я е нямало при предходните проби.
Днес отново съм на лекар, но ще му заявя, че аз повече антибиотици няма да пия.
Някой бил ли е в подобна ситуация?

# 887
Поставянето боля за .кратко. Упойка лекарят не ми предложи, каза щом естествено си раждала, ще изтърпиш.
Махането въобще не боля.

С каква цел я сложихте само за контрацепция?колко време мина от раждането ?

# 888
Мен не ме боля, просто е неприятно усещането при отварянето на шийката. Обикновено спиралата се поставя на 6-7 ден от цикъла, за да може шийката все още да е отворена и да стане по-лесно поставянето.

На мен ми предстои слагане на втора спирала, но от два месеца се боря с бактерии. Нямам идея откъде са и как са се появили и започвам да си мисля, че това е нормална флора. През 3 седмици ми излизат тотално различни бактерии - как така след всеки антибиотик са различни, не знам. И как така всяка нова бактерия я е нямало при предходните проби.
         Бях в подобна сигуация , бях се отчаяла и при разговор с аптекарката при закупуване на поредния антибиотик , ми каза от промяната на средата с всеки изпит антибиотик или поне аз така го разбрах .

# 889

Ако един вид бактерия е доминираща, излиза тя на посявката. По-слабо изразените се отразяват в резултата после. Така са ми обяснявали на мен.

# 890
Доста време след раждането с цел да намаля кръвоизливите, не съм най-добрия случай, но все пак ми помогна.
През цялото време имах доста обилен Ц., но по-добре отколкото без нея.

# 891
Здравейте, вече 2 месеца съм с Мирена, цикъла ми се промени (очаквано) - 2 седмици кървя, от които първата седмица червено течение, а втората кафяво зацапване и след това 2 седмици съм чиста. Поставена ми е заради миомни възли с цел да не растат и да си запазя максимално дълго репродуктивните възможности (все още не съм раждала). Моят партньор казва, че не усеща конеца при полов акт, което ми е странно.
Отскоро обаче забелязвам, че ми се образуват много лесно синини по бедрата отзад (понякога и болезнени, но без кой знае какъв удар) и реших да попитам гинеколожката дали е възможно хормона, който отделя спиралата да е причината. Тя ме посъветва да направя консултация със съдов хирург.
По принцип съм с чувствителна кожа и наистина съм предразположена към лесно образуване на синини, но тези новите даже не помня как са станали... Някой има ли подобен проблем?
Здравей, аз също имах синини, не знайно от къде се получиха, не помнех да съм се удряла някъде случайно, но пък не онърнах чак такова внимание, и така с времето отминаха. Сега и на мен ми стана интересно, дали не се дължи на хормона. 🤷🏼‍♀️

# 892
  • Sliven
Здравейте!А на някой случвало ми му се е няколко месеца да няма кървене извън цикъла и след това пак да се появи?

# 893
Да, случвало се е . Не се тревожи, период на адаптация е, няма определен начин при някои спира при други има между периодите кървене, организъм и нагласа към хормони.

# 894
  • Sliven
Да, случвало се е . Не се тревожи, период на адаптация е, няма определен начин при някои спира при други има между периодите кървене, организъм и нагласа към хормони.

Странна работа,един месец е 7 дни, следващия 10...

Общи условия

Активация на акаунт