Спирала МИРЕНА

• 44 016
  • 878
  •   1
Отговори
# 870
  • Пловдив
Цикълът при мен намаля и спря чак след около година. Първите месеци постоянно си зацапваше -ту се засилва, ту намалява.

# 871
  • Sliven
Здравейте. Надявам се, все още някой да има активен в темата. Със спирала Мирена съм вече 1 месец, на 13.08 получих зацапване, като тогава очаквах и цъкъл, но след 3.4 дни зацапване стана доста обилен цикъл, който продължава и до днес, да понамаля малко не е чак толкова обилен вече, но това са си вече доста дни. Писах на гинеколога, но все още чакам отговор, та въпроса ми е това нормално ли е, има ли място за притеснения, защото изчетох доста и би трябвало цикъла да намалее.
При мен първите 2 месеца беше така,ту зацапване,ту кървене...почти нямах чисти дни,а самият цикъл първите 2-3 месеца беше по 10-12 дни.Освен това от 30 дневен,стана на  25-26.

# 872
Цикълът няма как да намалее след месец носене, има си време, през което хормоните да се наместят, организмът да привикне..
Не очаквайте като с магическа пръчка, наблюдавайте се и дръжте в течение лекуващия гинеколог.

# 873
Здравейте. Надявам се, все още някой да има активен в темата. Със спирала Мирена съм вече 1 месец, на 13.08 получих зацапване, като тогава очаквах и цъкъл, но след 3.4 дни зацапване стана доста обилен цикъл, който продължава и до днес, да понамаля малко не е чак толкова обилен вече, но това са си вече доста дни. Писах на гинеколога, но все още чакам отговор, та въпроса ми е това нормално ли е, има ли място за притеснения, защото изчетох доста и би трябвало цикъла да намалее.
    Здравейте ! Аз съм от 3 месеца със спирала имам някъкви зацапвания ден през ден , през два но не е като преди ходих и на преглед за всеки случей .Най -добре идете на преглед явно при всеки е различно четейки отговорите на дамите .

Последна редакция: чт, 04 сеп 2025, 08:39 от Дани 1982

# 874
Няма разлика и при мен. След 10 месеца с Мирена сега отново имам цикъл и трябва да кажа , че вече седми ден си тече ярка кръв със съсиреци.Бях си помислила че малко по малко с времето всичко се намести и ще е за добре ….ама не и болката я има.

# 875
10 месеца не са дълъг период, изчакайте още поне година-година и половина. Би следвало да намалее.
На място ли е? Проверена ли е с ехограф и кога?

# 876
На мен ми спря въобще след година и половина и даже повече. А бях постоянно с превръзка (силно слабо, но имаше) първите 8 месеца.

# 877
Благодаря ви за отговорите.  Говорих с гинеколога каза, че му трябва време на организма да свикне, и да не се притеснявам. Естествено ще ида на преглед, за да съм по-спокойна.

# 878
Трябва да се следи с ехограф и да бъде на място, тялото ще се нагоди полека.
Всяка година профилактика е достатъчен срок, не го мислете толкова..

Общи условия

Активация на акаунт