Спирала МИРЕНА

• 44 074
  • 878
  •   1
Отговори
# 840
Питах за хормони но доктора ми каза , че нямало смисъл. Незнам защо да няма . Но ми е по-странно , че пия и промолут Нор в момента и пак не спира. Може да е по една две капки, но дните си вървят. Ще дойде ред на следващия цикъл и какво аз пак ли ще съм 30 дни нон стоп.???
Вярно е ,че с Мирената количеството е много по-малко от преди , но дните се утроиха. На кръстопът съм. Лошото е, че нямам друг вариант. След това е само хистерктомия , а не ми се иска.
....за съжаление и аз така знам....и все пак не мисля,че няма смисъл.защо не се консултиране с ендокринолог или да настоявате на полови,щитовидни и хиофизни хормони. Макар,че в голяма част от случаите е от стрес и стресът може да направи отклонение в хормоните,но все пак пък да не се изтърве някакъв паралелен процес...знам ли...или да вземете второ мнение..

# 841
За ендокринолог и аз съм си го мислила често ,но в нашия град няма добър такъв специалист, а ме е страх да не ме объркат повече. Ще помисля за някъде по далече Simple Smile

# 842
Ей така момичета споделям, ни в клин ни в ръкав ми дойде Simple Smile

За първи път от 8 месеца, имам спирала от 11.
При мен постоянното къвене спря на 45тия ден. От тогава нищо.

Последните дни имах ужасен пмс. Толкова бях откачила ,че и тест за бременност си направих. Пречеше ми панталона като на бременна.
Е, днес ми дойде.
Разбира се, количеството кръв е много по малко от преди, но преди беше сигурна анемия всеки път.

Само се надявам така да не ми идва всеки месец. Аз вече бях решила че съм до тук с менструациите. Даже си хвърлих чашките преди 2 месеца😩.
Ще видим как ще е и ако се наложи пак ще си купя 🤷‍♀️

# 843
malkogad4e,
от колко месеца е това след второто поставяне?

# 844
malkogad4e,
от колко месеца е това след второто поставяне?

Поставих я в края на Април. 2 месеца дойде на датата. Беше по 6-7 дни нормално. После 40 дни нищо и като започна сега на 13.Юли та до ден днешен. Ако не бях почнала  примолута не знам дали щеше дори да намалее. Сега е супер странно , защото може да имам 10 чисти часа и после пак да прокапе. Такова чудо не ми е било никога.

# 845
Това са малко повече от 3 месеца, при някои по 8 мес е адаптацията.
Въпросът е дали е цапане или течене. Първото е досадно, но приемливо, докато се изтъни лигавицата.
Може би цапането преминава в следващ Ц.
Ако е добре поставена, и организмът не прави опит да я изхвърли, остава да се чака и търпи. Успех!

# 846
Благодаря, точно в това е проблема. Не просто цапане според мен. Става си като 1 лев петно по превръзката за цял ден . После може 10 -12 часа нищо и после пак. Това ме побърква. Няма как да съм без превръзка или даже с ежедневна. И големия въпрос е сега като доизпия примолута и ми дойде- ще спре ли само? Стоя на тръни. Ако това леко кървене спре след 3 4 месеца ще търпя  но как да знам. Направо нямам нерви и ако бях по смела щях да я махна веднъж за винаги и да се приключва с тая мъка.

# 847
Както казах по-горе, на мен ми кървеше или мажеше постоянно,  8 месеца след поставянето. Без да спре. Всеки ден бях с  превръзка. На цикли по-обилно, между тях по-слабо. Тъй като преди Мирена имах обилни и продължителни цикли, това, че всеки ден боравя с  няколко някакви тънки превръзки ми се струваше "нищо" на фона на кръвоизливите и топовете санитарни материали (циклите ми бяха преди Мирена с  десет дена продължителност на 24 дена). Както и ппреследващата ме анемия. Просъо нямах избор. И затова стиснах зъби и го преживях. Не са ми предписва ли орални хормони, защото имат силен седативен ефект върху мен и от тях просто припадах.

Интересното е, че като ми махнаха Мирена 2 цикълът ми се възстанови още следващия месец и беше също толкова обилен както го помнех.

Мирена не е вълшебна пръчка. Докато се изтъни лигавицата отнема много време. Но се и възстановява много бързо.

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 16:31 от _re_ge

# 848
Склонна съм да чакам , ако знам че това е нормално за Мирена и ще свърши в обозримо бъдеще. Но даже моя АГ е в потрес с моето кървене. Казва ,че в 30 год практика и много поставени спирали такова чудо не е виждал. Доста е притеснен  човека. И съответно аз се шашкам още повече.
Като цяло винаги съм имала съсиреци и обилен цикъл ,но не в размерите както вие го описвате. Проблема се появи когато падна първата Мирена и от тогава всичко е много странно и непостоянно. А явно скоро няма да има менопауза за мен Sad
Що се отнася до хормоните пила съм ги преди за по 3 месеца и след това съм имала по 1 година редовен и нормален цикъл. Но за да не пия пак ми препоръча Мирена и .... Сега сме на това положение. Докато номер 2 е вътре ще чакам , дано спре да кърви. Благодаря Ви за отговорите , давате ми кураж! Simple Smile

# 849
Склонна съм да чакам , ако знам че това е нормално за Мирена и ще свърши в обозримо бъдеще. Но даже моя АГ е в потрес с моето кървене. Казва ,че в 30 год практика и много поставени спирали такова чудо не е виждал. Доста е притеснен  човека. И съответно аз се шашкам още повече.
Като цяло винаги съм имала съсиреци и обилен цикъл ,но не в размерите както вие го описвате. Проблема се появи когато падна първата Мирена и от тогава всичко е много странно и непостоянно. А явно скоро няма да има менопауза за мен Sad
Що се отнася до хормоните пила съм ги преди за по 3 месеца и след това съм имала по 1 година редовен и нормален цикъл. Но за да не пия пак ми препоръча Мирена и .... Сега сме на това положение. Докато номер 2 е вътре ще чакам , дано спре да кърви. Благодаря Ви за отговорите , давате ми кураж! Simple Smile
Аз не искам да подценявам,обаче това,за което говори Ре-ге го имах и аз.След Мирена кървях нон стоп ама не с ежедневни превръзки,а хем лигавицата ми е отстраниха. И при мен беше 8мес да не кажа поне толкова нон стоп,като продължава и до сега да ми и идва на 23-24дни и по 10 дни да кървя,но поне ми стана на "левче" като при вас,което да ви кажа,че не го броя за нищо. Едва от около 3-4 цикъла съм поносимо...(Имам Мирена от около 1г и 6мес).А ако Вашият АГ е толкова втрещен,да вземе да напише дисертация от нашия опит.Моят хич не му се случваше за първи или трети път.

# 850
  • Sliven
Искам да попитам тези, които са останали без цикъл, изведнъж ли ви спря или с времето намаляваше?Аз съм от 6 месеца с Мирена и този цикъл ми е много по-лек от останалите.

# 851
  • Пловдив
Постепенно спря. Може би една година след поставянето.

И аз имам питане към тези, които са сложили за втори път спирала.
В понеделник свалихме първата и докторът иска веднага, на първия цикъл, да слагаме втора. Аз не съм имала някакви сериозни проблеми с първата, но получих секрет от гърдата и за 4 години беше ходене по мъките - лекари, онколози, мамолози, ехографи, изследвания. Резултатите са ок, но в крайна сметка всички казват, че вероятно е от спиралата. Само гинекологът твърди, че няма общо. На 5-тата година, когато спря действието й, секретът също спря.
И съм в чудене сега какво да правя, а трябва да взема много бързо решение. На 47г.съм, с няколко хиспероскопии заради полипи и често удебеляване на лигавицата. Трябва или да сложа отново, или да ходя всяка година на изчиствания.

# 852
Искам да попитам тези, които са останали без цикъл, изведнъж ли ви спря или с времето намаляваше?Аз съм от 6 месеца с Мирена и този цикъл ми е много по-лек от останалите.

Полека спря изцяло при мен.

# 853
Това с гърдата е сериозно. Зная че има връзка с Мирена -не я препоръчват на жени с проблемни гърди. И при мен има болка в едната след поставянето на спиралата, цикъл нямам спря след 8 месеца с нея. Защо си мисля че за повече спокойствие Лили трябва да се консултираш ако може със още някой лекар за този проблем с гърдата. Напълнихте ли след поставянего на Мирена? При мен околоханша и талията се случва нещо страшно😞в другите места нямам разлика, но корем гърди с два номера на горе🤣

# 854
  • Пловдив
Не, не е чак толкова драстично положението с напълняването. Може би съм качила не повече от 2кг.
Аз преди никога не съм имала проблем с гърдите, но 1 година след като я сложих, започна секрета - бистър, чист, но пак е притеснително.
През този период бях изкарала и Ковид и си мислих, че е от него, но секретът продължи и през следващите 3 години, точно до 5-тата година, когато по принцип спира (или намаля) действието на хормона.

Общи условия

Активация на акаунт