Спирала МИРЕНА

• 44 041
  • 878
  •   1
Отговори
# 825
Няма да се влоши, само се наблюдавайте.

# 826
В сряда ми предстои поставянето на Мирена. Цел поистъняване на лигавицата, тъй като имам извънменструално кървене. По-скоро след цикъл си ми зацапва още 10 дни, една седмица съм чиста и наново. Следим го от 2 години, правиха ми хистеро- нищо. Надявам се с Мирена да се спогодим.

Привет, как се чувствате след поставянето на спиралата?

# 827
В сряда ми предстои поставянето на Мирена. Цел поистъняване на лигавицата, тъй като имам извънменструално кървене. По-скоро след цикъл си ми зацапва още 10 дни, една седмица съм чиста и наново. Следим го от 2 години, правиха ми хистеро- нищо. Надявам се с Мирена да се спогодим.

Привет, как се чувствате след поставянето на спиралата?

Отказах се засега. Ще го мисля по-нататък.

# 828
Здравейте ! Какъв беше адапциония период за Вашият организъм след поставяне на спиралата ?

# 829
Здравейте ! Какъв беше адапциония период за Вашият организъм след поставяне на спиралата ?

8 месеца

# 830
  • Sliven
Моят сякаш беше 2...Не,че още нямам аномалии,но първите два месеца беше доста по-осезаемо.

# 831
При мен беше 45 дена, което беше времето на постоянни зацапвания.
От тогава нищо не ми е имало. Нито болки, нито кървене...

Последна редакция: сб, 21 юни 2025, 08:22 от Eli..........

# 832
По въпроса полип и Мирена- мисля,че задължителна се отстранява и изследва полипа  и после се слага Мирена.Иначе няма как да е сигурно дали е добро качествен. По въпроса за 50% забременява с обикновена спирала-ами прочетете официални данни и ще видите.Никой контрацептив не дава 100%. Презервативи е 98-99.Около 80-85 хапчетата,а спирала без хормон си е руска рулетка.Ако на някой му се е изплискал легена,съжалявам обаче си е негов проблем.То и бабите някога са се "пазили" с аспирин във влагалището и промивки и кърмене,ама са имали по 10деца и са процъфтявали нелегалните аборти.

# 833
Не знам реално колко жени имат Мирена само за контрацепция...
Хапчетата са реално 100% контрацептивни, несигурността идва от неправилно взимани или взаимодействие с други лекарства, повръщане и прочее...

# 834
Здравейте, накратко да кажа и моята сага. На 42 години съм и поради дълги и обилни цикли (7дни) и с много съсиреци през септември миналата година поставих Мирена. Имах леко зацапване като ми стигаше малка ежедневна превръзка. 3 месеца имах цикъл но много слаб и даже се чудех има ли няма ли. Но на 4 месец като започна,забрави да спре и на 7 ден се събудих с невероятен кръвоизлив. Спиралата я нямаше. Доктора направо беше втрещен. Едвам спряхме кървенето , а лигавицата беше нормално дебела. Пих промолут Нор и на следващия месец още по-голям кръвоизлив. Стигнах до кюртаж, направиха ми и хистероскопия. Лигавицата пак не беше дебела , но 10 дни нонстоп яко кървене, хемоглобина си замина .Резултатите нищо не показват. Нямам миоми, полипи , матката е нормална форма и размери. И ми казаха да слагам пак спирала . Сложих втората спирала в края на април 2025. Без зацапване , без болка 3 месеца оскъден цикъл на точната дата. И всичко хубаво си има край този месец ми тече вече 19 дни. Пия промолут Нор но и от него не спира. Не е много обилно но си капе. Имаше дни със съсиреци но сега е само по няколко капки докато ходя до тоалетна. Понякога има малко и по превръзката. Доктора е направо в ужас с мен . Спиралата си е на място пия хормони пак кървя, лигавицата пак си е нормална.
Някой имал ли такива безкрайни цикли? И доколко  го водите зацапване и Колко си е цикъл? Когато има  няколко капки на превръзката ,но на тх-си има яко червено това само  зацапване ли е? Направо съм пред разпад психически. Всеки съвет ще ми е от полза . Благодаря ви!

# 835
Здравейте, накратко да кажа и моята сага. На 42 години съм и поради дълги и обилни цикли (7дни) и с много съсиреци през септември миналата година поставих Мирена. Имах леко зацапване като ми стигаше малка ежедневна превръзка. 3 месеца имах цикъл но много слаб и даже се чудех има ли няма ли. Но на 4 месец като започна,забрави да спре и на 7 ден се събудих с невероятен кръвоизлив. Спиралата я нямаше. Доктора направо беше втрещен. Едвам спряхме кървенето , а лигавицата беше нормално дебела. Пих промолут Нор и на следващия месец още по-голям кръвоизлив. Стигнах до кюртаж, направиха ми и хистероскопия. Лигавицата пак не беше дебела , но 10 дни нонстоп яко кървене, хемоглобина си замина .Резултатите нищо не показват. Нямам миоми, полипи , матката е нормална форма и размери. И ми казаха да слагам пак спирала . Сложих втората спирала в края на април 2025. Без зацапване , без болка 3 месеца оскъден цикъл на точната дата. И всичко хубаво си има край този месец ми тече вече 19 дни. Пия промолут Нор но и от него не спира. Не е много обилно но си капе. Имаше дни със съсиреци но сега е само по няколко капки докато ходя до тоалетна. Понякога има малко и по превръзката. Доктора е направо в ужас с мен . Спиралата си е на място пия хормони пак кървя, лигавицата пак си е нормална.
Някой имал ли такива безкрайни цикли? И доколко  го водите зацапване и Колко си е цикъл? Когато има  няколко капки на превръзката ,но на тх-си има яко червено това само  зацапване ли е? Направо съм пред разпад психически. Всеки съвет ще ми е от полза . Благодаря ви!
Моята изпадна октомври миналата година, нямаше и два месеца откак я сложих,ходих при трима и казват че не съм за спирала,пия примолут нор и понякога регулон заради киста

# 836
При някои адаптацията е към 7-8 мес., докато се изтъни лигавицата. При мен бе много повече, защото матката ми бе изкривена от миомни възли.
Много е важно да е правилно поставена в кухината. Също да не се закача конеца, защото това което следва е ясно.
Аз тампони не съм използвала. Иначе около 3 г. години си имах доста обилен за Мирена Ц., но в рамките на нормалното, без нея бях с анемия, с нея на долната граница, но приемливо.

# 837
Аз съм писала преди доста години. Поставиха ми първата мирена юли и повече от 8 месеца имах непрестанен цикъл. Постоянно с превъзходни материали. Бях готова да отказвам, но гинеколкожката ми каза че по-лошо от предида поставим спиралата няма как да стане. И наистина след година циклите се намалиха като количество и като дни ...и след втората година спряха съвсем. Мирена си беше една "благословия"  за десет години от живота ми.

# 838
Интересно...как обясняват причината за кръвотечението? Хормони изследваха ли Ви?

# 839
Питах за хормони но доктора ми каза , че нямало смисъл. Незнам защо да няма . Но ми е по-странно , че пия и промолут Нор в момента и пак не спира. Може да е по една две капки, но дните си вървят. Ще дойде ред на следващия цикъл и какво аз пак ли ще съм 30 дни нон стоп.???
Вярно е ,че с Мирената количеството е много по-малко от преди , но дните се утроиха. На кръстопът съм. Лошото е, че нямам друг вариант. След това е само хистерктомия , а не ми се иска.

Общи условия

Активация на акаунт