Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 51

• 26 138
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
Привет, група 🙂
По празниците и аз си хапнах извън режимните храни козунак, хапнах и дроб сарма. Доста прегрешавах, но гледах да ям само 2-3 пъти през деня. Бяхме на гости в Пловдив при нашите. Вчера правих свинско и имаме да дояждаме още 5-6 яйца.. Днес бутчета ще правя, утре сигурно рибата.
Очаквах да съм качила кг, качила съм 300грама. Всички ме похвалиха как съм отслабнала, но те знаят за този режим, защото съм им казала като го започнах  🙂

От края на януари съм на режима и този месец мисля, че имах овулация. Ще пиша като засека кога ще ми дойде. При мен овулацията е мега болезнена, като ПМС и контракции при раждане. Абе ужас е - не мога да седя, да ходя, изобщо не мога да правя нищо... и няма как да не я отчета. Тааа.. много ще съм доволна, ако ми се оправят хормоните. Друго, което забелязах при мен, е, че ако хапвам малко повече въглехидрати, не ми се омазнява косата така...Странно е, но нали всяко тяло е различно. Течението, което имах преди и какво ли не изследвахме заради него (и накрая се оказа, че е хормонално), изчезна. Направо не мога да повярвам. Много добре ми е така и се радвам, че намерих тази изключително полезна група 🌷

# 166
Юпитер супер....по празниците на всички е разрешено Simple Smile И аз  съм имала периоди с ужасно болезнена овулация/години наред/.....а имам много висок праг на болка......сега пак я усещам......с леки болки в кръста, но...надявам се да не се завръща както преди ...както и ПМС....

# 167
Азара, е, твоето ел. ренде много специално и скъпо.😃 Изглежда и малко голямо (но може да подвежда снимката)...Моето е някакво си скромно от Лидъл за около 35 лв (сега може да са към 40 лв, че моето е купувано отдавна). Аз твоето ренде веднага щях да го "строя" да ми реже зеленчуци като пържени "картофки"...😃 А за мелене на домати е необходима по-скоро (месо)мелачка, а не ренде. Ако искаш да използваш един уред, просто трябва да му намериш удобно за теб място- или да е на плота, или лесно да го вадиш. Сложен ли е някъде на дъното или зад друго- тогава и се вади много по-рядко.
Юпитер, чудесно 🙂 А за тези болки по време на овулация пробвала ли си масло от вечерна иглика или нещо друго дали помага? Аз съм голяма "глезла" в това отношение, усещам овулацията по други признаци, не с такава болка.
При мен днес още около половин кг надолу. Снощи обрах кожите от сьомгата на цялото семейство...😁

# 168
Долче, това ренде го бях купувала за баща ми подарък/за един юбилей/, понеже обича салата зеле.....да не се мъчи милия да реже.....обаче той така и не го ползваше и аз му го прибрах Satisfied
Само дето и аз толкова го ползвам хахахах

Аз от скоро пия вечерната иглика/от 2 седмици/.....нали Прим ойла е това...от тук ми го препоръчахте ....или се бъркам нещо, дали заради него сега ми идва цикъла като побъркан хахахахахах

# 169
Азара, попитай в темата на Денис кога да изследваш половите хормони (май щеше да ги изследваш?), че за тях си има точни дни, когато се правят. Някои трябваше да са на ден 3-5 от МЦ, но да не подвеждам, питай...
За зеле има и други по-подходящи уреди. 😉
Ето това купихме преди около 2 г, но беше 29-30 лв, намалено тогава. Има подобни и в Алиекспрес, пак около 20-30 лв излизат.
https://www.delimano.bg/brava-spring-slicer
Но е важно и да се използват уредите, иначе няма смисъл да ги има човек и да седят прибрани някъде...🙂

Последна редакция: ср, 27 апр 2022, 21:32 от dolce miele

# 170
Азара, попитай в темата на Денис кога да изследваш половите хормони (май щеше да го изследваш?), че за тях си има точни дни, когато се правят. Някои трябваше да са на ден 3-5 от МЦ, но да не подвеждам, питай...
За зеле има и други по-подходящи уреди. 😉
Ето това купихме преди около 2 г, но беше 29-30 лв, намалено тогава. Има подобни и в Алиекспрес, пак около 20-30 лв излизат.
https://www.delimano.bg/brava-spring-slicer
Но е важно и да се използват уредите, иначе няма смисъл да ги има човек и да седят прибрани някъде...🙂
Да, да ...така е Simple Smile Ще му дойде моомента.....или когато ММ ми купи по-голяма къща с по-голяма кухня хахаххаа да имам място за уреди
За половите знам.....запознах се доста подробно от групата на РП....обаче за да си изчисля съотношението м/у прогестерон и естроген, което показва дали имам ЕД /естрогенна доминантност/ трябва да е след точно засечена овулация, потвърдена на видеозон......не знам дали чак толкова има нужда да се пускам по това "течение" .....ще видя и какво минава по ЗК...и ще мисля.....За сега ми излязоха някакви бактерии от цитонамазката, които ще лекувам с Гинексид/глобули/ пък после ще пусна изследванията...

# 171
Някой по-горе спомена че мазнини + бързи въглехидрати или мазнини + бавни въглехидрати не са ОК за приемане (заедно).

Може ли конкретна насока за това. Всичко което съм чел до сега не отрича подобна комбинация, като естествено може да не е точно това което съм чел.

# 172
Азара, ако ти е дошло от прим оила защо ще пиеш и хапове?
Може да си навредиш? Недей прави глупости.
Да, аз ти го препоръчах, затова и имаш симптоми. Ще дойде.
По-колко пиеш от него на ден?
В началото 2 по 4. То може и 3 по 2, ама е много.
После може да минеш само на 2 броя. Поне три месеца трябва да го пиеш, че е природно нещо и е с натрупване.
После като го спреш мисля, че ще ти идва пак. При мен така стана. Ще видим.

Минерва, аз морковите ги обичам. Особено тия по-дребните са по-вкусни. Пък тия пресните есента ги нападам като муха на мед.
В интерес на истината като ги хапвам със салата после тоалетната е по-добре.
Днес правя странен фаст, ама каквото такова.
Замотах си обяда, а трябваше на работа да ходя. Хапнах към 12.30 две хапки, че вече бях огладняла, сипах си яденето в пластмасовия съд и успях чак към 16 да го хапна.
Пък каквото такова.
В събота ще съм по-сериозна.

Vlad14, огледай се колко дебели хора ядящи бургери, пици, пасти.
Не те знам какво четеш. Но мазнини с бързи в са си доказано вредни.
Има си достатъчно инфо в първия пост. Фънг в книгите си обяснява как с такива храни се вдига кз, инсулин и се омазнява черния дроб.

Долче, аз си усещам когато хапвам нережимно и не ми е ок. В случая нямах тия симптоми.

# 173
Елора, изобщо не зацепих, че от Прим ойла може да ми е дошло-да....не помня как си определеих дозата, пия сутрин и вечер по 1...вагиналните глобули са за бактериите, нямат общо с МЦ...

Днешното меню: Друсан кебап, шопска салата, супа топчета с тиквички/вместо картофи/ и картофено пюре за някои от семейните Simple Smile Надявам се да има и за утре, че не смятам да готвя пак...

# 174
E, дават го 2 хапченца на прием.
То може и да не ги делиш, а направо сутрин или вечер  по 2 и да не го мислиш.
Да, от него е.

Вчера си купих сафрид. Сега четох и как се готвил. Оказа се, че на скара не можело.
Пържено не искам.
Остава на фурна. Ама го овалвали в брашно. Май само в мазнина ще го овалям. Дано стане, бая сафрид е. Дребна риба. Кило и 200 взех на примоция.

# 175
Е как да не може сафрида на скара....всякак може Simple Smile
https://recepti.ezine.bg/r-169287-%D0%A1%D0%B0%D1%84%D1%80%D0%B8 … D0%B0%D1%80%D0%B0

# 176
Олелее, значи ли, че фолиото няма да изгори на скарата.
Идейно е. Ако сложа само сафрида, като нищо ще изгори, а така май няма да стане.
Пише главата да се запази.
Тя е замразена, разделила съм я на по 4-5 рибки в пакетче.
Май имам фолио.
Пишеше и че няма много кости.

# 177
@Елора - благодаря за насоката. Аз четох, гледах видеа и не видях подобно нещо, но ще прегледам пак за да коригирам пропуските си.

Може ли насока от хората ползващи глюкомери за да следят КЗ:

1. На двете ръце (меря от безименен пръст) КЗ еднаква ли трябва да е ? (при мен на лява е около 5.8, на дясна 5.2)
2. Какви са референтите стойности към които трябва да се придържам като показатели от глюкомера (не знам дали са същите като от вена)

Ендокринолозите казват, че уж нищо ми няма, ама мисля, че си имам прилична ИР.

# 178
  • Столичанин ама не в повече :D
Азара, ако ти е дошло от прим оила защо ще пиеш и хапове?
Може да си навредиш? Недей прави глупости.
Да, аз ти го препоръчах, затова и имаш симптоми. Ще дойде.
По-колко пиеш от него на ден?
В началото 2 по 4. То може и 3 по 2, ама е много.
После може да минеш само на 2 броя. Поне три месеца трябва да го пиеш, че е природно нещо и е с натрупване.
После като го спреш мисля, че ще ти идва пак. При мен така стана. Ще видим.

Минерва, аз морковите ги обичам. Особено тия по-дребните са по-вкусни. Пък тия пресните есента ги нападам като муха на мед.
В интерес на истината като ги хапвам със салата после тоалетната е по-добре.
Днес правя странен фаст, ама каквото такова.
Замотах си обяда, а трябваше на работа да ходя. Хапнах към 12.30 две хапки, че вече бях огладняла, сипах си яденето в пластмасовия съд и успях чак към 16 да го хапна.
Пък каквото такова.
В събота ще съм по-сериозна.

Vlad14, огледай се колко дебели хора ядящи бургери, пици, пасти.
Не те знам какво четеш. Но мазнини с бързи в са си доказано вредни.
Има си достатъчно инфо в първия пост. Фънг в книгите си обяснява как с такива храни се вдига кз, инсулин и се омазнява черния дроб.

Долче, аз си усещам когато хапвам нережимно и не ми е ок. В случая нямах тия симптоми.
Днеска бях с едни приятели на скара, дето си взеха бургери, аз почнах да питам има ли месо без глутен (пък той човека май някакъв сърбин и не може да разбере кво е туй Smile ), та се обяснявахме да няма брашно (с ударението на а-то), та достигнахме до някакво филе дето уж нямало, беше смешно като гледахме как да се ориентираме по колите и ми викат ти еди къде си щот си най-слабичък и ша се събереш Laughing (а точно в момента следпразнично съм се поналял).

# 179
@Елора - благодаря за насоката. Аз четох, гледах видеа и не видях подобно нещо, но ще прегледам пак за да коригирам пропуските си.

Може ли насока от хората ползващи глюкомери за да следят КЗ:

1. На двете ръце (меря от безименен пръст) КЗ еднаква ли трябва да е ? (при мен на лява е около 5.8, на дясна 5.2)
2. Какви са референтите стойности към които трябва да се придържам като показатели от глюкомера (не знам дали са същите като от вена)

Ендокринолозите казват, че уж нищо ми няма, ама мисля, че си имам прилична ИР.
Не помня първото ти включване в темата каква информация имаше, дали имаше стойности на инсулин или само на КЗ? Ако ендокринолозите казват че ти няма нищо, какво те кара да смяташ че имаш ИР, конкретни симптоми ли?

Стойностите при измерване си се знае от венозна и от капилярна кръв с каква разлика са, според мен това си е заложено в глюкомера при изчисляването (или поне би било логично да е). Не знам да има различни норми спрямо това каква е пробата но разлика може да има от това дали са ти студени ръцете, дали са били неподвижно повечко време преди измерването и всякакви такива.
Ако приемем че е правилно измервано и на гладно, 5,8 не е хич красива стойност за КЗ.

Общи условия

Активация на акаунт