Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 51

• 25 536
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
  • Gotham City
Здравейте!
Моля да коментирате резулатите на глюкоза и инсулин след натоварване с глюкоза. Има ли наличие на ИР?

# 481
За мен е ясно, че има.

# 482
  • Gotham City
И доктора така каза. Изписа ми Глюкофаж 3×500. Но да питам и тук, понеже знам, че сте много в нещата. Благодаря!
И нещо друго да питам: слаба съм, нямам наднормено тегло, обаче холестерола ми е доста над нормата, което учуди и доктора. Има ли някаква зависимост между двете - висок инсулин и висок холестерол?

# 483
На 0 мин. Инсулинът е нисичък, после се извисява, на 180 мин. Кз не пада достатъчно.
 А по какъв повод е правено изследването, какви симптоми имаш?

Прави са тук момичетата, че само с кз и инсулин на гладно не може да се постави точна диагноза.
Затова е още по- нелепо това, което виждам в някои публикувани резултати, да се прескача я кз на 60, я инсулин на 120.
Това са някакви творчески решения , не ми е сериозно

# 484
И доктора така каза. Изписа ми Глюкофаж 3×500. Но да питам и тук, понеже знам, че сте много в нещата. Благодаря!
Нещо друго са питам: слаба съм, нямам наднормено тегло, обаче холестерола ми е доста над нормата, което учуди и доктора. Има ли някаква зависимост между двете - висок инсулин и висок холестерол?

Хора с ир, които са слаби не са изключения. Доста по-рядко срещани, но ги има и познавам лично такива жени.
Естествено, че има зависимост.
Прочети първия пост и си оправи храненето.

# 485
По-често се случва лекар да неглижира налична ИР и да каже че няма проблем, отколкото да каже че има когато такава няма...
Глюкофажа надявам се да са дали схема по която да се въведе постепенно, за повечето хора иска време да се привикне и страничните ефекти са си неприятни, предимно стомашни.
ИР си е метаболитен проблем, при нея често са завишени триглицеридите, а пък холестеролът също няма да се учудя, при положение че и висока захар, и висок инсулин са предпоставки за възпаления.

# 486
Онзи ден като си четох Фънг ми стана интересно. Имах чувството, че чете темата.
И аз винаги съм била на мнение, че хаповете са за краен случай и хранителен проблем, не бива да се лекува с хапове.
И той точно това писал.
Някой му превежда форума Joy

# 487
  • Gotham City
Благодаря, Елора! Ще чета темата, не съм се сблъсквала досега с нещо подобно.
Natka, да, по схема ми го въвежда - 14 дни по 1 таблетка дневно, 14 дни по 2 и оттам нататък по 3 на ден. Триглицеридите са в норма, холестерола - висок.
Tays, изследванията са по повод косопад и висок DHEAS. То стана малко "Къде го чукаш, къде се пука".

# 488
Чети и минавай на режим.
Много работа имаш.
Търпение, постоянство и нещата ще си дойдат на мястото.

# 489
  • Gotham City
Чета, но е объркващо. Според едни материали едно може, друго забранено. В следваща статия  - обратно. Май ще се водя по темата.

# 490
Гледай задължителния клип.
Достъпно е направен и обяснява доста неща.
Питай, тук ще помагаме, че то и практика трябва.
И аз четох , пък си питам , като не ми е ясно.

Елора, и аз докато четях Фънг, така ми звучеше, че Невена ми шепне на ушото 😃.
Дори писах някъде.

# 491
И нещо друго да питам: слаба съм, нямам наднормено тегло, обаче холестерола ми е доста над нормата, което учуди и доктора. Има ли някаква зависимост между двете - висок инсулин и висок холестерол?
Може и да има, но е е пряка зависимост, а може да е повишен поради много причини. Аз не бих обръщала особено внимание на него конкретно, а на инсулин и глюкозата.

# 492
Аз нали затова казвах че от на Фънг книгите имам май три, прочетох една почти до края, но не ми вървеше че то почти нищо ново в нея. Ама пък обяснява достъпно, като за американци Grinning
Интересна беше пак, просто ми вървеше бавно, а по принцип интересна книга я изяждам по възможност на един дъх, само липса на време би ми я проточила. Сега си представете моя милост вечер късно в креватчето как се прозява над книга дето дори не е на български но пък в нея пише предимно неща дето тука ги дъвчем с години... доста време я влачих, не вярвам скоро да налазя и другите му.

Чакайте сега да ви кажа да се посмеете, кака ви Натка как си прави салатите напоследък. Преди мнооого време си бях купувала миксерче за фрапе, то аз фрапе не пия ама що пък да нямам и такава играчка нали Grinning Сега понеже не мога да се наям на марули докато са в сезон, ми писва оцетът и зехтинът да ми се стичат на дъното, та започнах да си разбивам дресинга на емулсия... познахте, с въпросното миксерче Joy
Детска радост е малко, ама пък може да влезе в работа на някого та да се изтипосам и тук.
Знам че мога да го стръскам и в затворено бурканче, обаче някакси все успявам да направя кочина и се отказах от този метод. Сега съм доволна че и за работа салатата ми стои както трябва, а не "постни" листа и на дъното оцет и зехтин.
Освен това, установих че на терасата е много лесно да си отгледам рукола, та сега и такова си имам да си паса по малко с другата салата... голяма градинарка се извъдих и аз - първо магданоз, сега и рукола, догодина кой знае какво ще ми хрумне още Grinning

# 493
Благодаря, Елора! Ще чета темата, не съм се сблъсквала досега с нещо подобно.
Natka, да, по схема ми го въвежда - 14 дни по 1 таблетка дневно, 14 дни по 2 и оттам нататък по 3 на ден. Триглицеридите са в норма, холестерола - висок.
Tays, изследванията са по повод косопад и висок DHEAS. То стана малко "Къде го чукаш, къде се пука".
Aз да кажа, че косопада май се оказва пряко свързан с Щитовидните/отвсичко което изчетох последните 3 дни/......понеже и аз имам подобен проблем/косопад/.....захарта съм я балансирала ....започвам да търся начин да оправям сега ЩЖ....Ще имаш доста четене......Когато има проблем с щитовидните ..те повличат и половите хормони.....ИР е свързана също с ЩЖ...

# 494
Belle Époque, виж си и щитовидната, ако не си.

Общи условия

Активация на акаунт