Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 51

• 25 543
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
Аз имам смарт часовник и ми мери съня. Забелязала съм, че отчита правилно. Помня горе - долу кога съм заспала. Пише, че имам 37 минути дрямка🙄🤣 Тя беше на дивана🤣🤣🤣
Иначе аз спя по гръб и настрани, но не и по корем. Много неудобно е.

# 451
Благодаря ти много, Джерами.
Днес ще мине и през ендокринолог и ще видим какви допълнителни изследвания ще му назначи.
Иначе кардиологът му е казал да изследва ЩЖ и да посети ендокринолог...

Изследванията му са правени около 2 седмици след като е боледувал. Не е имал симптоми някакви, само го е задушавало. И след този задух един ден качва пулса и отива в спешното. Там го насочват към кардиолог и после знаете, писах....
Не пие кафе и не приема кофеин изобщо от 4 години, лятото ще станат 5. Преди това пиеше 1 кафе цял ден и все се чудех как лигави чашата, а кафето си му седи. Не е кафеджия.
Храни се със сланинесто месо, не обича сухото, хапва дробчета, дреболии. Винаги е искал месо, за разлика от мен. Той ден без месо няма. Аз се хранех на често по малко(как не съм знаела, че не е ОК!), той 2-3 пъти в деня, а някой път и само веднъж..

П.С. За спането - 8 часа сън са ми екстра на мен. Не ми се случвало да се събуждам, или пък да ми се яде. Обичам да спя настрани и по корем. Сега лягам към 12, защото гледаме ТВ с ММ като приспя малкия. И ставаме към 8 🙂

Витаминче, прочети ме по-назад. И както те съветват всички тук - махни въглехидратите.

Последна редакция: ср, 04 май 2022, 15:44 от Jupiter sea

# 452
А колко е малък малкият?🙂
Скрит текст:
Аз през първите 4-5 години след раждането забравих какво е сън...😆 Четвъртата и петата година беше по-добре де. След това просто ми остана обърканият "график" за спане...🙄 За сметка на това пък не мога да кажа, че съм имала безсънни нощи покрай болно дете; много рядко боледуваше и не много тежко, предимно покрай температура 40 градуса съм се стряскала. Но като легнех, заспивах като пън. То и без това след час, два, три следваше поредното будене. Когато беше болна, често си оставах в кухнята да приготвям храна за следващия ден или вършеха други подобни неща и междувременно я наглеждах. Но да будувам до нея до леглото- не. Лягала съм до нея да спя също. А майка ми с мен и брат ми (породени) още такива истории ми разказва за притеснения, когато сме били болни, че само чукам на дърво и си казвам, че безсънието явно е било по-малкото зло....Примерно, на 4 г съм била с бронхопневмония, в болница за 2 седмици и не са давали на майка ми дори да ме види за това време...😬 Изболедувала съм почти всичко респираторно до 6-7 г, вадени сливици, почти всички шарки...За сметка на това, пораснах сравнително здрав индивид😁, без алергии и подобни (слънчевата алергия не я броя).

Последна редакция: ср, 04 май 2022, 16:50 от dolce miele

# 453
На година и седем месеца е.
Ако ви е направило впечатление, винаги пиша в темата в часовия диапазон на неговия следобеден сън 😀

# 454
А, не, не съм забелязала кога пишеш.😄 Но при нас нямаше следобеден сън, може би затова не съм обърнала внимание...макс 16-18 ч или нещо подобно почти вечерно...Бях много щастлива, когато на 2 г отказа изцяло да спи по това време, че беше голямо мъчение приспиването...сигурно отнемаше 2 пъти повече време от съня поне половината пъти. 😄😅 А в нормално време за следобеден сън спеше само навън в колипката- обаче количката да се движи, спра ли- събуждане се с рев. 😁 Не ми се получаваше нито да спя, докато спи бебето, нито да свърша нещо друго тогава- защото без моето присъствие не заспиваше изобщо и се будеше (през нощта включително) само като стана от леглото...Даже до тоалетна да исках да отида нощем- не ми мърдаше час-два будуване после. А на вашата възраст- 1 г и 7 м, тъкмо започна да пие вода.😆 2 лета изкара в жегите с кърмене, не искаше вода дивачето...Жадна стоеше, но вода не...🤪 Та явно ни е било "весело" и е имало отношение и това към моята ИР. 😄
П. С. Ох, така като ме четете, май ще решите, че съм имала някакво дяволче...😆🤣

Последна редакция: ср, 04 май 2022, 16:34 от dolce miele

# 455
Днес уж съм на фаст.
Ама стана ягодов.
Оказахме се с повечко ягодки и реших това да вечерям. Пък да видим Joy
Ама говорим за 4-5 ягодки.
Иначе мц-то ми каза хелоу.

# 456
Интересни хора, знаете даже на каква стойка спите... пък някои се чекнем на всички страни, по много пъти Joy Точно от тия хора съм дето чаршафи и завивки си ги мятат и усукват всякак, чаршафите с ластик ми промениха живота като ги открих. Здраве да е, важното да се наспиваме пък който както му се получава.
Скрит текст:
Мога единствено да кажа кога съм спала върху лявата си ръка, на която е гривната - като я затисна и ме изкарва с много ниска сатурация, а то като няма добро кръвообращение какъв кислород да отчита там Grin Та като видя кога е показало ниска, знам че тогава на нея страна съм лежала, ама отначало си изкарвах акъла де.
По корем не мога да спя и да искам, имам две големи пречки отпред и няма как. Гадно беше докато бях болна че все ме караше по корем да лягам, явно заради пневмонията.

Минерва, много е яко нали? Grinning И за гардероба, и това да се чувства човек сит, че то повечето го знаем това чувство - хем дебели, хем все гладни. Страхотно е чувството като откриеш че не е нужно да е така, пък който иска да ни гледа странно че не ядем час по час. Отначало като започнах работа на това място, събирах съжалителни погледи като кажех че съм яла и не смятам скоро да ям пак, че то там все някой нещо примъква и дъвче и пробутва и на другите. Не знам сега колко ми вярват че така ми е по-добре, ама поне свикнаха че обикновено отказвам.
Ама си е една причина за стрес по-малко, преди все знаех че ще огладнея и все нещо трябваше да имам. Суетнята я пишете двойна на нормалното - дори и преди да мина на режим ядях предимно домашно приготвена храна. Сега хем си угаждам с неща дето обичам, хем си опростих готвенето и пазаруването.

# 457
Минерва, малко късно ти отговарям, но нямах възможност да пиша.Захар 7 имам сутрин понякога.Пия Глюкофаж. От няколко дена захарта падна на 6.4, 6.5.  И преди вечеря също е в този диапазон.
Снощи правих карфиол с моцарела, днес руло от тиквички. Изобщо не ми се поглежда месо тези дни. Започнах по 10 капки Вигантол, вечер.
За спането, момичета преди да смъкна малко, бях го закъсала. Корема ми пречеше и тежеше дори докато съм легнало положение:-) Откакто отслабнах е доста по - добре. За сега спя добре, ако имам будене, то е при някакво притеснение, което мисля, премислям нощем.Най -вероятно кортизола тогава е висок.

# 458
  • Столичанин ама не в повече :D
Джерами, може ли обяснение, че нещо не схващам? 😁 Т.е. при по-високо ТСХ ни се спи ли по повече ли?🤔 Аз също се старая да легна, когато ми се заспи и да не отлагам, не ми се получава винаги обаче...Но и гледам да не заспивам по-рано от обичайното, че после сънят е макс няколко часа...Сложна работа.
Не, това което е показано е, че при будуване тсх се повишава, иначе относно съня са отговорни, много неща и щитовидни хормони и хормони на стреса, и инсулин и глюкоза и т.н. Но тсх също се влияе от циркадния ритъм на тялото.
Доживях да видя 69 кг.. Ама трябваше ли да се разболея от ковид?

Иначе се храня достатъчно и режимно.

Аз нямам проблеми със съня, но винаги лягам, когато ми се доспи, а не ей така. Сега изненадващото е, че имам възможност да спя повече и се събуждам към 7, сякаш на работа ще ходя. 🙄🤣
69 е ключово число Smile и при мен това е оптимално тегло. Simple Smile
Благодаря ти много, Джерами.
Днес ще мине и през ендокринолог и ще видим какви допълнителни изследвания ще му назначи.
Иначе кардиологът му е казал да изследва ЩЖ и да посети ендокринолог...

Изследванията му са правени около 2 седмици след като е боледувал. Не е имал симптоми някакви, само го е задушавало. И след този задух един ден качва пулса и отива в спешното. Там го насочват към кардиолог и после знаете, писах....
Не пие кафе и не приема кофеин изобщо от 4 години, лятото ще станат 5. Преди това пиеше 1 кафе цял ден и все се чудех как лигави чашата, а кафето си му седи. Не е кафеджия.
Храни се със сланинесто месо, не обича сухото, хапва дробчета, дреболии. Винаги е искал месо, за разлика от мен. Той ден без месо няма. Аз се хранех на често по малко(как не съм знаела, че не е ОК!), той 2-3 пъти в деня, а някой път и само веднъж..

П.С. За спането - 8 часа сън са ми екстра на мен. Не ми се случвало да се събуждам, или пък да ми се яде. Обичам да спя настрани и по корем. Сега лягам към 12, защото гледаме ТВ с ММ като приспя малкия. И ставаме към 8 🙂

Витаминче, прочети ме по-назад. И както те съветват всички тук - махни въглехидратите.
При мене докато боледувах освен високата температура, другото нещо беше високия пулс, стоеше на около 100-110 (спомням си, първия ден, дето не бях почнал да пия още нищо беше стигнал до 130), а по принцип ми е около 70.
В такъв случай да направи пълна кръвна картина, суе, срп, д-димер и фибриноген. Виж ден без месо е проблем.

# 459
Ядох "Шоко лава торта"... 😛😍😜 С неподсладена сметана 36%, с малко орехи в сместа. Иначе като продукти я направих като в оригиналната рецепта на Йоли за шоколадови лави, НО увеличих яйцата от 4 на 10 бр, шоколада от 200 на 400 гр, намалих малко маслото, добавих орехи и пакетче бакпулвер. Захарта ми беше кафява (защото само такава купуваме, че бялата ни е като отрова- не само за мен), запазих количествата на брашно и кафява захар /не ги увеличих, защото реших, че няма нужда да е по-сладко, а и от яйцата стяга достатъчно и без да добавям още брашно/. Сиропирах с разредено с вода прясно мляко, гарнирах с разбитата сметана и отгоре малко горски плодове. Мисля, че се получи много приятна торта, която не е много далеч от режима, 140 гр кафява захар и 70 гр брашно има в цялата торта.

А вечерята беше като онзи ден:

През деня- кафе с мляко и сметана, няколко маслини и 150 гр кисело мляко 4% с малко горски плодове.
Джерами, аз пък около 45 дни след ковид (след първия симптом) изненадващо имах доста добри щитовидни показатели. 😆 Можеше и още по-оптимални да са, но определено, сравнени с предишните, преди да се заразя с ковид, бяха голямо подобрение. Направо не можех да повярвам и ми беше много странно как така са се получили онези резултати...😄 Но пък явно след това имаше влошаване...🤨

Последна редакция: чт, 05 май 2022, 04:03 от dolce miele

# 460
  • София
Аз пък като съм на много ниски въглехидрати нямам почти никаква енергия плюс, че се потя.
И не визирам началните етапи.

# 461
Лошо ми стана от тая торта.

Иначе да ви споделя, че вчерашния ягодов фаст не беше приятен както като съм на вода.
С 5 ягоди си огладнях стабилно към 10 вечерта.
Иначе 200 грама да съм свалила. То с ягоди не става братче.
Леко от талията нещо си е отишло, но от много време не бях гладна сутринта.
Аз сутрин гладна не съм била, откакто съм на режима.

# 462
Елора, е, не е гаранция на 100%, но по принцип има такава връзка между мелатонин и инсулин. Нали при лош сън инсулинът често се покачва...Не знам дали има някаква връзка и с кортизола обаче...
Има. И аз съм на вълна проучване. Сутринта нещо говорихме с ММ по темата висок сутрешен кортизол и се замислих, че явно затова ми е висок и инсулина. Въпросът е кое кое тласка. И всъщност този висок сутрешен кортизол е и една причина за моето будене рано сутрин, той започва да се вдига и така събужда. Ох, сложна наука е тази ендокринология, но съм се запънала и аз да чета и да се образовам, че ми писна да се чувствам зле. Храненето едно на ръка, но има и други фактори.

# 463
Лошо ми стана от тая торта.

Иначе да ви споделя, че вчерашния ягодов фаст не беше приятен както като съм на вода.
С 5 ягоди си огладнях стабилно към 10 вечерта.
Иначе 200 грама да съм свалила. То с ягоди не става братче.
Леко от талията нещо си е отишло, но от много време не бях гладна сутринта.
Аз сутрин гладна не съм била, откакто съм на режима.

А мери ли сутринта кз ?
Аз от 5 ягоди я вдигам сутрин на 5, 8, но ти си отдавна балансирана.
 Снощи пих швепс , 150 грама. Хем съм забранила това да влиза у нас, на всичко устоявам, но на този разтвор - не.
Викам я да пробвам. 5,4 сутринта , а кърках в 2 часА нощес. И две плочки шоколад 85 про. Изследователски.
Сутрин винаги и аз съм с над 5 кз, но вечерям късно.
Надявам се през деня да ми работи системата, че иначе да съм се побъркала.

Вчера пак си знаех, че няма как да обядвам, но си взех вода, че да не станат щуротиите от предната седмица, когато след глад, кафета и безводие се сдобих с една осмица.
Та оцелях, де. Около 5 се заприбирах и вече гладна, в центъра на София, викам, ще хапна нещо, ами то пица до пица, хлебни , никъде кебапи Grin поне.
Та се вмъкнах в Лидл, най- малката вредност бяха кренвирши 84 про месо,  чинно си взех едно пакетче, излязох и се строих покрай клошарите, дето спяха по пейките , да мушна два.

Два чАса по-късно мерих - 4, 6.
Ама като видях състава извън тези 84 процента и ми призля.
Нишестета , е-та и всякакви простотета.
Няма как да си нося моркови в чантата , постоянно минавам контрол и полицаите ме познават, та ще ми се види "стоката" хаха , поне така си мисля.
Ще ходя на спа и още отсега съм се замислила дали да не си сваря яйца и да си нося авокадо, там супер добре е , че е без закуски и въобще храната ще поръчаме в ресторанта на място, ама като знам с какви хора тръгвам и трябва да имам някои резерви.
Че те са по дългите закуски, а там не съм ходила и не зная дали има варени яйца , за обяд и вечеря ще се справя, но тези хора ядат обилно сутрин, после чак вечеря. Ако се сяда денем, е на шейкове и сладоледи.

# 464
Оф, вярно че можеше да измеря.

Общи условия

Активация на акаунт