Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 51

• 25 552
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
Натка, може ли линк към тази твоя магическа джаджа?

# 436
Повечето фитнес гривни и предполагам и часовници имат такава опция, не че една и конкретна само го върши това.

# 437
Дай линк към твоята все пак 😃 Иначе знам, но не ме бива в ориентирането между различните видове...

# 438
Доживях да видя 69 кг.. Ама трябваше ли да се разболея от ковид?

Иначе се храня достатъчно и режимно.

Аз нямам проблеми със съня, но винаги лягам, когато ми се доспи, а не ей така. Сега изненадващото е, че имам възможност да спя повече и се събуждам към 7, сякаш на работа ще ходя. 🙄🤣

# 439
Дай линк към твоята все пак 😃 Иначе знам, но не ме бива в ориентирането между различните видове...
Долче, моята не е за пример че по принцип няма смарт аларма и съм сложила допълнително приложение освен нейното си. Следващата ми сигурно ще е друга марка за да нямам нужда от такива маневри, сега съм с Ми Банд.

Hurricane~, важното е че го караш леко, другото са подробности. То тегло може леко да свалиш и само от липсата на спорт, все пак мускулите тежат повече а ти си свикнала да тренираш редовно. Ако правилно си спомням снимките ти, не се сещам откъде би свалила и без това Grinning
Щом се събуждаш, вероятно си се наспала до тогава. А аз докато бях болна, бях най-стриктна със ставането че пиех лекарства под час от сутрин до вечер. Аз дето мразя да спя и да ям под час, трябваше даже и сутрин да ям още със ставането... грозна история, бях омрънкала темата на дълго и на широко заради това тогава. Та ще мине и твоето, скоро ще си се оправила.

# 440
Оо, сънят.. Винаги съм обичала да спя много и до късно! От дете училищните ваканции и уикендите ставах след 12:00 ч.
И сега още мога, и гледам да си отспя почивните дни. Иначе все заспивам късно - около и след полунощ, а трябва да стана за работа към 6:30-7, което за мен е недостатъчно.
И аз като Долче - ако заспя рано, до 22:30 ч, после се събуждам около 1-2  през нощта. За късмет, повечето пъти будувам около 10-20 минути и после заспивам пак.

# 441
Е то хубаво, ама ако по времето, в което трябва да станеш, спиш дълбоко, какво тогава? Оставя те да спинкаш ли? Joy
То почва да "търси" подходящ момент да те събуди преди алармата, примерно половин час по-рано. Фазите на дълбок сън не са толкова дълги че да няма хич лек сън за това време. Вярно че понякога ставам и 15-20 минути по-рано заради това (много рядко, по-често са 10тина), но за мен си струва. Много по-лесно ми е да се събудя от лека дрямка, отколкото от дълбок сън. Ако все пак още спя като стане време да ставам, ще ме събуди независимо от фазата на сън, но то не се стига до това - обикновено съм будна поне от няколко минути.
Ахааа, ясно. Е значи има полза.

Аз се "преглеждах" нощес. Изкара ми 7 часа и 5 минути сън, от които 2 часа и 2 минути дълбок, 5 часа и 3 мин лек. Не знам колко е нормално това. Моята джаджа не отчита въртене, ама аз не съм от въртеливите по принцип. Grinning

# 442
И аз не съм от въртеливите.😄 Мразя спане по корем, така че обикновено лягам по гръб (любимата ми поза), или заспивам така, или се врътвам наляво или надясно. За целта си имам плюшена играчка🤣 за гушкане (ако ММ не е наблизо), че иначе и настрани не ми е съвсем удобно да спя...навик от детските години...😅 Поне в полубудно състояние не се въртя особено, а и сравнявам с други хора, които си "връзват на панделка" завивката, успяват да разместят тотално плика от завивката, нагърчват чаршафите и спят с глава под възглавницата- и на сутринта тя също изглежда с форма почти на панделка...😃 Та моите завивки са все едни такива подредени...🙂

# 443
Аз все настрани спях, ама откакто одъртях и започнах да се будя с лице във форма на гънки от възглавницата, се научих са спя по гръб Joy понякога с чупка наляво или надясно, но настрани спря и да ми е удобно.

# 444
Пак съм с три страници назад, напоследък не успявам да ви изчета.
Днес съм минус още едно кило.

Изхвърлих тонове стари дрехи, вече всичко ми беше като торба, миналия месец два пъти си купих и днес направих голям пазар, с чисто нов гардероб съм и не мога да ви опиша колко съм хепи.

- 13 кг. засега, 5 м. и половина. Тия дни не ми се яде, мина цикъла и предцикления глад и сега нямам апетит. Хапвам към 5 ч. следобед за първи път, после към 8-9 евентуално пак нещо леко. Нямам думи да опиша колко ми е кеф и колко добре се чувствам. Чак ми става тъжно как съм се мъчила толкова дълги години, гладна и дебела Simple Smile

Спазвах принципа, който ми казаха тук в началото Елора, Долчето, Натка и всички останали /извинявам се, ако пропускам някой/, да се наям, просто с подходящите храни. Близо 6 м. по-късно вече има ефект върху глада, това е чудо! Знам, че звучи сектантски, но съм много въодушевена.

Ураганче, и аз видях 69 кг. /ниска съм обаче/. На толкова забременях с малката през м. юни 2012 г. и оттогава само веднъж съм виждала 69,5 /около 1/2-1 година след раждането/. Всъщност след месец ще станат 10 години. Иде ми да ревна от умиление.

# 445
Минерва, ами, хубаво си е човек да подновява гардероба. Как няма да си хепи. 😃 И аз горе-долу по същата схема хапвам, само първото хранене ми варира и като количество, и като вид...А за глада да знаеш, че и на мен особено не ми се вярваше...или по-точно...не за глада, ами за усещането на ситост. Защото при мен нямаше някакъв глад, който да ме кара да ям, "просто" ми липсваше усещането за ситост (много неприятно нещо!). Само навън с компания се наяждах с много малко и усещах ситост /това пък беше другата крайност- вероятно на емоционално ниво като съм била "сита" и се е отразявало и физически/.🙂
Миоки,
Скрит текст:
абе...съвсем не заради бръчки обичам да спя по гръб. 🙂 Макар че си е бонус- имам приятелки, които обожават да спят по корем и не искат и да чуят за спане по гръб...Не знам...настрани като спя и ако не си гушкам нещо...имам чувството, че нещо ми липсва между ръцете, в най-лошият случай трябва да съм "гушнала" част от завивката. Но лятото с чаршаф не се получава😆

# 446
Аз по корем не мога и никога не съм можела. Изкривява ми се врата, физиономията ми става на баница и ми текат лиги от устата ScreamJoy

# 447
На мен просто ми е адски неудобно по корем. Не мога да се задържа изобщо така, че да преценявам другите негативи...😅

# 448
Не мога да спя нито по корем, нито по гръб. Simple Smile

Гледам, че за смарт часовниците говорите, макар че четох само последната страница. И аз имам, съвсем basic модел взех като за първи. Мери сън, горе-долу и на мен ми дава по 2 часа дълбок и 5 часа плитък.
Функцията за будене я нямам и не съм я и търсила като купувах, но звучи много интересно. Ще я видя за следващата покупка, че този, който си го взех, даде дефект на третия месец, но работи де. Появи се една черта вертикална, нещо дисплея се прецака /за 30 кинта това е/, но иначе си работи безотказно, не му пречи. Засичам си и плуването с него, което е голям кеф. Но будилник не ми трябва, моят проблем със съня е с ранното ставане, днес трябваше да стана в 7, а се събудих сама 6 без 5 и до там. Даже нямам и 7 часа днес, около 6 и половина са. Понякога наваксвам по обед, нали съм хоум офис, и джаджата тези часове не ги брои, та като цяло ми показва по-малко, отколкото реално спя, средното ми е между 6:45 и 7:15 месечно, но не ми стигат, не е кой знае колко малко, но на мен ми е малко, 8 ми трябват. Та през ден през два допълвам с обеден сън и се събират средно към 8 дневно, ама не си е работа така. Искам да ми е накуп. Ще видя как ще го постигна, но съм се амбицирала сериозно, че нали мелатонина влияе на инсулина и тъй.

Спя настрани, от години си имам помощна възглавница за целта, ММ и той се научи, та сега на спалнята сме с 4 възглавници - по 1 за под главата и по една за гушкане. ММ ми е много голям и неудобен за гушкане, възглавничката ми е екстра.

Днес ще правим картофки от целина, че много ми харесаха. След малко ще си изпия бульона /вчера варих, успях да устискам до 6 часа, огромен беше кокала и не влезе в тенджерата, та беше доста неудобно за варене, едва подпирах капака и изобщо сложно стана/ и ще изкарам с него още 2-3 часа.

# 449
Аз като ходя за кокали, ще помоля да ми ги цепнат. Че нямаме вкъщи брадви и сатъри. 🙂
 От ММ по-хубава "възглавница" за гушкане няма. 😆
Смарт часовник/гривна...искам нещо евтино, непретенциозно...да я има функцията за смарт буденето в лека фаза на съня.😁

Последна редакция: ср, 04 май 2022, 19:04 от dolce miele

Общи условия

Активация на акаунт