Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 51

• 25 556
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
Дефинирай спане като заек какво значи, че ми стана любопитно.
Аз си знам че съм шугава нощем, ама това дето видях сутринта ме накара да хлъцна - спала съм достатъчно (за мен това са 7 часа) доволна част дълбок сън също, обаче гледайте какво става Joy

Ще рече човек че ръченица съм играла, до 20тина обръщания бях виждала ама това вече не се наемам да го обясня.

# 421
Моята най-добра приятелка и кума е така по принцип. Много лек сън има. Били сме по почивки заедно двете в една стая, още преди браковете...Ами, стъпвам на пръсти, гледам да не вдигам никакъв шум и...тъкмо си мисля, че съм успяла в мисията си...и тя отваря око и ми казва нещо. 🤣 И осъзнавам, че всъщност е била будна отдавна и е чакала аз да се събудя...😆😁😄

Последна редакция: вт, 03 май 2022, 23:21 от dolce miele

# 422
Мида съм била, перла, скарида...
Много мило, няма що.
Разваляте ми реномето на вещица Joy
Не може да ме укротите. Аз сама мога да се кротна.
Някой ден пак мога да те захапя.
Ама то ти си свикнал, малко ми се губи емоцията.

Значи не съм единствена с 15 часа сън.
Това като бях дебела и не пиех хормон, още не ми беше установено.
Едвам ставах към 12 на обед и бях труп.
Като почнах хормона, започнах да се будя по към 10-11. Много трудно ми беше да ходя на работа първи смени, все гледах втори.
Като разбрах за ИР почнах намаляне на сладко и В. И се получи със спането още по-добре, но пак винаги като не съм на работа си отспивах яко.
Със свалянето на килата и инсулина нещата задобряха със съня.
И все пак ми трябваха 5 аларми за да ме вдигнат за работа. Мъка беше.
Седмица след като минах на нв, установих, че първо вече ми се приспива навреме като нормален човек към 11. И второ ставах бързо и наспана дори и в 6 сутринта.

# 423
В 6 сутринта ставам само от време на време и то само щото наистина няма как да го избегна... такъв вампир като мен няма как да стане "нормален", каквото и да значи това. Мама ми е казвала че от бебе съм си с такъв режим и по никакъв начин не са могли да ме изравнят с останалите, та не си и помислям да виня ИР и прочие за това.
Това на скрийншота си е чудесен и продуктивен сън, ама от 2 до 9 тая сутрин, много обичам втора смяна Grinning
На предишната си работа 13 години започвах предимно рано сутрин, за целта ставах 2 часа по-рано, ами дори и за това време не се вкарах в по-нормален график за спане.
Факт е че спя по-добре последните години де. Мина повечко време докато режимът помогне и за това, но стана в крайна сметка. Режима не оправих, но пък съм наспана, което преди беше рядкост и отнемаше много по-дълго.

# 424
Аз имам и друг проблем със съня. Ако се чувствам адски изморена и заспя "рано" (за мен е рано😆), примерно 21,30- 22 ч...спя 1- 2- 3 часа и после хем се събуждам още изморена, хем не мога да заспя и трябва да ставам да пусна нещо по тв или да чета на телефона...или направо да свърша нещо за другия ден...🤣 Другото е, че вечер след 22 ч ставам една такава бодра и продуктивна- всичко по това време ми се получава лесно и с лекота...Е, сутрин нагласявам по 4-5 аларми...за по-сигурно...но няма как. 🙂

# 425
  • Столичанин ама не в повече :D
Дефинирай спане като заек какво значи, че ми стана любопитно.
Аз си знам че съм шугава нощем, ама това дето видях сутринта ме накара да хлъцна - спала съм достатъчно (за мен това са 7 часа) доволна част дълбок сън също, обаче гледайте какво става Joy

Ще рече човек че ръченица съм играла, до 20тина обръщания бях виждала ама това вече не се наемам да го обясня.
Долчето е казала буквално точно това, което имам предвид (ще кажеш, че е някакъв медиум Smiley )
Мида съм била, перла, скарида...
Много мило, няма що.
Разваляте ми реномето на вещица Joy
Не може да ме укротите. Аз сама мога да се кротна.
Някой ден пак мога да те захапя.
Ама то ти си свикнал, малко ми се губи емоцията.

Значи не съм единствена с 15 часа сън.
Това като бях дебела и не пиех хормон, още не ми беше установено.
Едвам ставах към 12 на обед и бях труп.
Като почнах хормона, започнах да се будя по към 10-11. Много трудно ми беше да ходя на работа първи смени, все гледах втори.
Като разбрах за ИР почнах намаляне на сладко и В. И се получи със спането още по-добре, но пак винаги като не съм на работа си отспивах яко.
Със свалянето на килата и инсулина нещата задобряха със съня.
И все пак ми трябваха 5 аларми за да ме вдигнат за работа. Мъка беше.
Седмица след като минах на нв, установих, че първо вече ми се приспива навреме като нормален човек към 11. И второ ставах бързо и наспана дори и в 6 сутринта.
Виж сега моите очи, за които и песни са се писали https://www.youtube.com/watch?v=FVADNKgQ0Qs са укротявали и други опърничави Sunglasses
а вещиците също си намират майстора https://www.youtube.com/watch?v=dCKVSPcd8Gs Smile
Аз имам и друг проблем със съня. Ако се чувствам адски изморена и заспя "рано" (за мен е рано😆), примерно 21,30- 22 ч...спя 1- 2- 3 часа и после хем се събуждам още изморена, хем не мога да заспя и трябва да ставам да пусна нещо по тв или да чета на телефона...или направо да свърша нещо за другия ден...🤣 Другото е, че вечер след 22 ч ставам една такава бодра и продуктивна- всичко по това време ми се получава лесно и с лекота...Е, сутрин нагласявам по 4-5 аларми...за по-сигурно...но няма как. 🙂
Това е свързано със щитовидните хормони. Всъщност много много назад във времето още като ученик имам спомен, че ми се е случвало такова нещо, да се събудя към 3 часа и след това дълго време никаква възможност за заспиване.

# 426
Нямам никакви проблеми със съня аз. Продължавам да заспивам почти мигновено и спя като утрепана. 7 часа точно са ми достатъчно. Не спя повече, а по-малко само, ако някой ми се разтропа сутрин или котака реши да мяучи.
Сега като видях на natka снимката и се сетих, че синковеца има такъв fancy часовник. Ще взема да го пробвам и да видя моят сън как е. Нямам оплаквания никакви по тая част ама да видим какво ще каже електрониката Grinning

# 427
Това Тамагочи ми е основно да наглеждам как съм с крачките че да не ме домързява излишно, но понеже и спнето ми винаги е било поне леко проблемно, му ползвам и тия опции. Особено смарт алармата не си я давам, от мноооого време не съм се удряла в никоя стена на път да си включа кафемашината Joy Събуждам се по-лесно с нея.

# 428
Никога не съм ползвала такова нЯщо, даже бях забравила, че се намира вкъщи, ама така като каза и ми стана любопитно. За крачките, аз си знам, че са далеч от желаното, така че няма какво да меря изобщо Satisfied Каква е тази умна аларма?

# 429
Джерами, може ли повече информация по какъв начин е свързано с щитовидните хормони? 🙂 Аз като усетя, че съм изморена по онзи начин, гледам да устискам до някакъв по-късен час, когато знам, че ще мога да заспя. Лошото е, че понякога вместо това  направо се разсънвам и бликам от енергия.😆
Скрит текст:
Иначе за някои неща имам шесто чувство. Помня веднъж в училище казах на една съученичка, че имам чувството, че ще пада в следващите дни и тя 3 дни поред се подхлъзваше по леда...и после малко странно ме гледаше😁 На друга съученичка след това казах, че имам чувството, че ще я изпитват по физика. Тя като знаеше за подхлъзванията на другата съученичка, ме взе насериозно и седна да почете от учебника преди часа. Та нямаше двойка. После дойде да ми благодари, че съм я предупредила.🤣 Та започнах оттогава малко да си трая и да внимавам какво казвам... 😁
Днес започнах да имам усещането все едно взимам диуретик...Обикновено съм така, когато увеличавам дозата на Л-тироксина, веднага се освобождавам от задържана вода. Обаче се замислих, че най-вероятно е от келпа, който приемам от 21.04. Дано така да продължава, сякаш започва да намалява сутрешното подпухване...Ще следя.
Онзи ден, вчера и днес имах еднакви следобедни брънчове- купичка кисело мляко с горски плодове+ мляно ленено семе (онзи ден+ няколко вишни). Вечеря онзи ден- печено пилешко бутче и малко салата; вчера- от моя "бъркоч" с кайма, настъргани тиквички, спанак, яйца, лук, зелен лук, моркови, зелен чесън връзка джоджен, подправки- без салата, но с гарнитура кисело мляко с чесън; вечеря днес- люти ребра, бъркани яйца, салата от айсберг, 2-3 аспержи и 2 стръка зелен лук. Снимах само вечерята днес:

Плюс няколко маслини.
Утре има рожденик в семейството и ще правя торта- любимата ни шоколадова торта със сметана на основа смес за шоко лави. 🙂 Може би ще има и червено вино. И кюфтета или мързеливи кюфтета. Да ви се похваля, вчера направих повече количество и натъпках останалото в 2 големи буркана и 1 по-малък. 😃 Много удобно! 😁

Последна редакция: ср, 04 май 2022, 00:55 от dolce miele

# 430
  • Столичанин ама не в повече :D
Свързано е с циркадния ритъм и производството на хормони, но взаимовръзките са много сложни за обяснение

сама можеш да видиш, защо като се разсъниш е много трудно да заспиш, аз заради това като ми се доспи се стремя да легна веднага, щот иначе се получава като при теб с тая разлика, че аз изобщо не бликам от енергия.
всъщност има изследване от 2016 твърдящо, че хората работещи нощна смяна, са с по-висок риск за отключване на субклиничен хипотиреоидизъм

# 431
Никога не съм ползвала такова нЯщо, даже бях забравила, че се намира вкъщи, ама така като каза и ми стана любопитно. За крачките, аз си знам, че са далеч от желаното, така че няма какво да меря изобщо Satisfied Каква е тази умна аларма?
Не всички такива играчки я имат като опция ама е много добро нещо. Буди те по време на лек сън, а не на дълбок и съответно не ми трябва сума време да разбера на кой свят съм като си отворя очите. Дори и за първа смяна ставам много по-лесно. Пак ругая и съскам де, ама то в 6 стринта само това ми включва речникът просто Grinning

# 432
Е то хубаво, ама ако по времето, в което трябва да станеш, спиш дълбоко, какво тогава? Оставя те да спинкаш ли? Joy

# 433
Джерами, може ли обяснение, че нещо не схващам? 😁 Т.е. при по-високо ТСХ ни се спи ли по повече ли?🤔 Аз също се старая да легна, когато ми се заспи и да не отлагам, не ми се получава винаги обаче...Но и гледам да не заспивам по-рано от обичайното, че после сънят е макс няколко часа...Сложна работа.

# 434
Е то хубаво, ама ако по времето, в което трябва да станеш, спиш дълбоко, какво тогава? Оставя те да спинкаш ли? Joy
То почва да "търси" подходящ момент да те събуди преди алармата, примерно половин час по-рано. Фазите на дълбок сън не са толкова дълги че да няма хич лек сън за това време. Вярно че понякога ставам и 15-20 минути по-рано заради това (много рядко, по-често са 10тина), но за мен си струва. Много по-лесно ми е да се събудя от лека дрямка, отколкото от дълбок сън. Ако все пак още спя като стане време да ставам, ще ме събуди независимо от фазата на сън, но то не се стига до това - обикновено съм будна поне от няколко минути.

Общи условия

Активация на акаунт