Мама вече не се клатушка, а малко СЕПТЕМВРИйче в ръцете си гушка!

• 6 605
  • 181
  •   1
Отговори
# 120
Никакъв подарък не обмислям. Всичко, което му е нужно, го има. Дори рожден ден не обмислям, освен в съвсем тесен семеен кръг. Нямам нужда да си усложнявам живота с показност и фанфари.

# 121
При нас подаръкът е предрешен още преди идеята за второ дете. На каката подарихме за първия рожден ден картина с маслени бои на Иван Стратиев от серията “Играчките”(рисувал е играчките на дъщеря си). Малко преди рождения ѝ ден бяхме на изложба и картините много ме впечатлиха. Сметнах, че е добър подарък, защото с времето стойността ѝ не се губи, дори може да се качи и остава завинаги. Един ден сигурно ще я предаде на нейните деца. Та, мъжът ми докато изпуши една цигара отвън вече трябваше да купува картина. От тогава не ме води по изложби 😂 Сега за втората ми дъщеря мисля да купим също картина от същия художник.
Друго, което направихме за първия рожден ден на каката е да ѝ посадим дърво. Има си японска вишна в двора, което не е добра идея, ако решите да продавате къщата. Родена е пролетта и мисията със засаждането беше успешна. Сега за другото дете май ще е нещо иглолистно 😂
Относно подаръци от роднини съм им казала само стойностни неща за спомен. Пак има връзка с каката. Между другото, те имат 3г и половина разлика и имаме играчки, дрехи, превозни средства и т.н. Когато каката се роди ѝ направих кутия със спомени. Вътре има някои мънички дрешки, че беше само 45 см. и подаръци от сорта на монети, златни плочки, гривна, пръстени от прабаби, сребърна лъжичка и т.н. Всичко хубаво, но за второто никой нищо не подари. Явно мислеха, че ще останем с едно дете. За мъжа ми се пада второ. В нейната кутия със спомени има една биба и гребенче с името. Затова съм решила да напълня въпросната кутия доколкото може покрай рождения ден.
Моят опит показва, че децата са много малки да се зарадват на подарък. Но пък, празненство си струва. Усещат, че са център на внимание и си остава спомен със снимки за всички. Бях наела фотограф за празненството на каката. Беше добра идея, защото не бях ангажирана да снимам, а се наслаждавах на събитието и се занимавах с детето, а той си хвана каквото трябва от моментите.

# 122
Mellon, страхотно описание! Много ми хареса всичко, което сте замислили ☺️
Моят мъж също много харесва идеята да се посади дърво и предвид, че в момента строим къща на село смятам, че е подходящо.  Твоят коментар ме подсети за това му желание, благодаря ти ❤️

# 123
Много е хубав разказа. И сантиментален. Още нямам кутия, но взех албум за първата година с важните събития. Трябва да го пълня сега. Да изкарам подбор от снимки и да вкарвам данните. Запазила съм теста и пъпчето. Мисля да го пазя, няма да го хвърлям някъде си.
Ние решихме без фотограф на събитието. Затова направихме фотосесия в студио. Снимките вече ги видях, избрах си.

Ето го моя бебок.

# 124
Има една група на майки на деца с увреждания и изработват разлипни неща и от там съм си харесала да направя на двете диванета едни спомени. Правят се от епоксидна смола и вътре се слагат разни спомени- положителен тест, снимка, пъпче и т.н.

# 125
Петя, прекрасна снимка ! И аз мисля да направя фотосесия в студио. А от къде са дрехите му? Точно такива търся и не мога да открия🙁
Идеята за дървото и кутията за спомени са прекрасни! ❤

# 126
Мако, респект за идеите и че купувате изкуство 😍 аз бях помолила таткото да засади дърво, след като му съобщих от болницата, че е станал баща, но не знаеше на кой свят е от емоции. Благодаря, че ми напомни.

Петя, разкошен е 🥹

Моят юнак проходи след като писах, че се пуска за няколко крачки. Вече прекосява стаята, но е като пиян паток. Много е смешен 😂 Лошото е, че когато усети, че ще падне се засилва по-силно и ме е страх да не се удари в някоя мебел.

Ние ще минаваме вече на една дрямка, иначе вечер заспива много късно.

Давате ли вече вечеря? Супа ли?

# 127
Давам вечеря в 19.00 ч. Супа с едно сухарче.

# 128
От няколко дни заспива вечерния сън на уж втората дрямка. Това е към 6.30 и спи до 6-6.30 сутринта. Нещо му стана, тъй като по график си заспиваше от много време в 9.
От скоро давам супа за вечеря. Тази седмица сме на кухня и всичко изяжда. Нетипично пак за него.
За дрехите писах в по-ранни постове. Риза и танталони Mayoral, тиранти китайски от някакъв сайт и буики колкото за снимката от чочкобочко.

# 129
Петя, може би се уморява повече от процеса на прохождане. Мисля, че е нормално.

И аз ще почна да давам супа със сухар. Дано да имам успех.

Ние сме приети в държавна ясла. Свива ми се сърцето при мисълта, че ще се разделяме за толкова часове Sad

Градината изглежда супер и се надявам да се чувства добре сред приятелчета там.

# 130
  • au bout du monde
Ох, аз още баткото не мога да се реша да го пусна на ясла. Ем ми се иска, ем ми се свива сърцето цял ден да е другаде.

# 131
На годинка какво ли правят в яслата. Чудих се, но имаме проблем и с регистрацията на таткото. Не се води в системата. И сега ще сменяме лични карти и двамата. Мисля другата година да го пускам. Много ми е малък сега.

# 132
  • София
Основно плачат в яслата. Едно като ревне и всички след него. Пеят песнички, пляскат с ръчички, наредете се в редичка, наредете се в кръгче, е такива неща. Само че, те миличките си щъкат кой накъдето свари и е едно непрекъснато гонене на деца. И подвикване по тях. Това преди обяд. Следобед е волна програма, търкалянето по двора е разрешено.
Наблюденията ми са преки, ежедневни, от балкона на 7ми етаж в двора на новопоявилата се частна, доволно скъпа детска ясла в междублоковото пространство.

# 133
Момичета,
За подаръци - роднини питат дали да купуват количка с родителски контрол за бутане (рано ли е според вас)  май се водят 18м 🙄
Моята бебка я е страх да се пусне, върви като пате, държи ме за ръката
За храна-хапва си супа вечерно време, но си търси и АМ

# 134
Момичета,
За подаръци - роднини питат дали да купуват количка с родителски контрол за бутане (рано ли е според вас)  май се водят 18м 🙄
Моята бебка я е страх да се пусне, върви като пате, държи ме за ръката
За храна-хапва си супа вечерно време, но си търси и АМ
Според мен не е рано. Вчера ползвах такава количка с родителски контрол, останала от батко му и освен че краката му висят във въздуха, другото си беше съвсем ок. Той си се кефеше.

Общи условия

Активация на акаунт