Бебешката количка - цяла наука за второ висше №49

• 71 224
  • 869
  •   1
Отговори
# 195
Аз звънях за моделите които харесвах и питах в съответния магазин.
Най-много от нещата които бях харесала бяха налични или във вис виталис или в дундьо.
За дундьо знам, че могат да ви заредят който искате модел срещу капаро от 50лв, което ако не харесате количката може да изхарчите за каквото друго искате в магазина.

# 196
Здравейте, да има някой случайно с комбинирана количка на Kinderkraft търсех мнения из различни групи, но така и не получих отговор.

# 197
  • София
Момичета, помогнете ми в избора между Jane Kawai и Cybex Balios S. От няколко седмици ги гледам и не мога да взема решение - ту клоня към едната, ту към другата. Някой от опит? Малко тромава мк се вижда Jane и паянтова, не знам дали няма много да се разгмби и дали е достатъчно удобна и маневрена. На размер да почти идентични, и все пак Cybex една идея по-компактна ми се вижда Simple Smile Ще съм благодарна да сподели някой от личен опит, особено за Jane Kawai.

# 198
  • гр.Пловдив
Момичета, помогнете ми в избора между Jane Kawai и Cybex Balios S. От няколко седмици ги гледам и не мога да взема решение - ту клоня към едната, ту към другата. Някой от опит? Малко тромава мк се вижда Jane и паянтова, не знам дали няма много да се разгмби и дали е достатъчно удобна и маневрена. На размер да почти идентични, и все пак Cybex една идея по-компактна ми се вижда Simple Smile Ще съм благодарна да сподели някой от личен опит, особено за Jane Kawai.

Според мен няма две мнения по въпроса,Сайбекса държи мощно първенството по всички показатели

# 199
  • София
А може ли да дадете конкретен пример?
По кои показатели например сайбекса превъзхожда?

Според мен няма две мнения по въпроса,Сайбекса държи мощно първенството по всички показатели

# 200
Категоричен глас за Сайбекс Балиос и от мен - маневрена, с големи колела, стабилна и не много тежка. Това е нашият избор и предстои да я вземем, след като тествахме същата на приятели, те също са много доволни.

# 201
Без да имам мнение за  някоя от двете колички, според мен така написан въпросът - съдържа отговорът. Вие вече сте си избрали количка - Cybex.

# 202
Доскоро бях с Jane muum, сега съм с Jane Kendo и от двете съм много доволна. Маневрени, проходими и за мен не са паянтови.

# 203
  • София
Разликите в минус на Балиоса са, че и двата й коша са по-маломерни от тези на jane, като летният дори ми се вижда тесен и къс.
Пълното легнало положение на летния кош на Балиоса е дори леко с обратен наклон ( това по мнение на ползваща я жена). И като цяло изглежда по-нестабилна, но и двете имат един луфт на клатене наляво надясно. Много хора съм виждала с Балиос, а с jane kawai не съм срещала, иначе щях да питам директно някой за мнение.

# 204
Имаше един период от няколко години, в който jane нямаше официален вносител в България в резултат на което намаляха по улиците. Сега отскоро Рая Ройс ги внасят и вероятно отново ще станат масови. За конкретния модел не мога да дам мнение, тъй като не съм го бутала, имам jane muum и я обожавам. Само искам да обърна внимание на нещо, което често споменавам, но да обясня какво точно имам предвид. С всички колички, които съм имала общо пет на брой съм установила, че най-важното нещо за една количка е тя да има добре изчислен център на тежестта. Това се забелязва още в магазина, някой се повдигат по-лесно на задни колела от други, въпреки че по каталог са с долу горе еднакво тегло.  Когато бебето вътре стане около 10 кг. то това има много голямо значение. Ако се огледате по улиците ще видите как някой майки с лекота качват бордюри, а други натискат силно с крак задната ос на количката за да се повдигне отпред. Това много трудно може да се прецени в магазина бутайки празна количка. Точно затова и толкова си харесвам muum, защото просто е удоволствие да се кара по всякакви терени вече с бебе 12 кг. Моето наблюдение е, че като цяло jane като марка много добре се справят с добрия център на тежестта на количката. Пробвала съм и други техни модели с бебе вътре. Най добре би било да пробвате и двете колички с тежест в тях за да вземете решение.

# 205
  • София
Много благодаря за мнението. И аз забелязах, че Jane се повдига много по-лесно на задни гуми от Сайбекс-а. И празна дори. Дано да й свикна и на габаритите и на това чувство на “разклащане” наляво надясно, което създава чувството за нестабилност.

# 206
Някой с мнение за mast m2, една приятелка я е харесала, а не познаваме никой, който я е ползвал.

# 207
  • Пловдив
Здравейте. Чакам 3то бебече. С #1 бях с тогава модерните adbor / zipp/ - огромен такнер. След това имах лятно злополучно чиполино. С #2 извадих за кратко танкера и после една лятна. Отървах се от всички колички и взе, че #3 е на път🤪 Та... имам пресложения за 2 колички /maxi cosi zelia и adamex vicco/. Която и да взема, планувам към 6м да ди взема лятна. И от тук идва чуденката ми... каква да е.. реално на 6м ще е юни месец... дайте идеята..

# 208
Здравейте, момичета Heart

Насочила съм се към следните комбинирани колички:

Easywalker HARVEY 3 (2 в 1) - https://bebino-bg.com/product/16005/easywalker-harvey-3-steel-bl … 1-5-podaraka.html

Inglesina Electa (4 в 1) https://www.roshko.bg/inglesina-electa-darwin-system-quattro-beb … ack-tribeca-green

Tutis Uno 3+ ( 2 в 1) https://bebino-bg.com/product/20054/bebeshka-kolichka-tutis-uno- … v1-143-menta.html

Бихте ли споделили мнение за тях.
Имам дискови хернии и търся максимално удобна и лека количка, но все пак стабилна и удобна за нашите разбити тротоари/  пътища.
Ще ми се налага да използвам автомобил.  Към момента ще се налага да минавам 7-8 стъпала.

До колкото разбрах Харви има пълно легнало положение,  краченцата са леко повдигнати, но според последни проучвания е по-добре.

Моя приятелка ме посъветва да си купя по- бюджетна "зимна" количка, а лятото да си взема лятна, като през зимата мога да я използвам с чувалче.

Приемам предложения и за други комбинирани колички.

Очакваме нашата бебка през средата на септември.

Предварително Ви благодаря!

# 209
panda*bear
Tutis e литовска марка, малко по- зле от останалите ти две, затова е и на по-ниска цена. Inglesina (италианска) са много добра марка, както  и Easywalker e холандска.
Аз бих купила една седяща количка с шушонче за крачетата - до пролетта ще изкарате с него. Трябва ли ти столче от същата марка, ще го слагаш ли често на шасито на количката. Сточето може да си стои в колата.
Конкретно от Inglesina и Harvey 3:  и двете имат обръщане на детето по посока на движението и към майката. Разликата е в колелата.  Препоръчвам ти Inglesina,  обаче да избереш с двойни колелета, иначе е много подходяща за българските неравни пътища. На нея размерът на колелото е добър размер (около 15 см) - нито голямо, нито малко.
Easywalker не съм ползвала, но трябва  да са хубави и те.

Общи условия

Активация на акаунт