Бебешката количка - цяла наука за второ висше №49

• 71 219
  • 869
  •   1
Отговори
# 225
  • au bout du monde
Аз бих взела easywalker. Висока е и сравнителни лека.

# 226
Дано количките на Косато са направени по-добре от столчетата за хранене и сгъваемите легла за пътуване, които аз съм изпробвала с моето дете. Хубави са им десените, но това не е достатъчно.

# 227
Смотани са Косатото, тромави са и дървено возят. Особено летните им модели откъм практичност са пълна трагедия. Някоя, която беше взела лятно Косато, беше писала, че била много маневрена. Не знам кой се опитва да излъже, себе си или нас 🤣

# 228
Здравейте, момичета. Много се радвам, че попадам на подобна тема. Живот и здраве през Октомври очакваме второ детенце. В началото ще ползвам количката от първото.  Тя е измислена полска марка 2в1, която харесвам, но трудно събирам в малката ни семейна кола. А сега децата ще са две... Много ми хареса вариант за лятна количка Chipolino Move on, и в момента са на промоции на доста места.
Има ли майки, които ползват такава количка и като цяло бихте ли споделили мнението си за нея? Благодаря ви предварително.

# 229
Eli_to55, Move On многократно е коментирана в тази тема вече. Ние я ползваме от 1г.
Вземай смело. Прекрасна е.

# 230
Имам move on от септември 2021 и я харесвам много. Ще споделя накратко.

Положителни страни.
-Лека е, около 6.300 кг. (Рекламираното тегло от 4.500 е без гумите).
- Седалката е широка и за по-голямо дете.
- Комфортна за сън.
- Има прозорец за наблюдение .
- Доста по--стабилна е от повечето колички, които се сгъват тип книга, тъй като има една точка по-малко на сгъване. В дългосрочен план това я запазва стабилна, а не излизат луфтове на всички механизми на сгъване.
- Тапицерията на седалката е лесна за почистване с мокра кърпа.
- Почти не се драска шасито, не съм я пазила, а и а едва забележими драскотини.
- Маневрена е.

Минуси
- Тапицерията не се сваля да се пере ( само сенника)
- Сенника е от материал подобен на чорапогащник
- Гумите са малки за да е комфортна за всякакви настилки.
- Предвиденият начин за вентилация, не е добре измислен.
- Повдига се с една идея по-трудно на задни гуми, отколкото бих искала.
- Багажникът можеше и да е с по-добър достъп и по-висок борд отзад . Също така е доста ниско и понякога при качване на бордюр се опира в него.

В заключение ще кажа, че я харесвам много. Аз съм ниска и дръжката е перфектна височина за мен, удобна е и на детето.Незаменима е, когато излизам с кола, но когато излизам пеша или с метрото предпочитам да взема голямата количка. Мисля, че е чудесна количка откъм съотношение цена-качество и вероятно ще я ползвам до края на ползването на количка.

Последна редакция: чт, 23 юни 2022, 13:38 от paradigma

# 231
Смотани са Косатото, тромави са и дървено возят. Особено летните им модели откъм практичност са пълна трагедия. Някоя, която беше взела лятно Косато, беше писала, че била много маневрена. Не знам кой се опитва да излъже, себе си или нас 🤣

аз пък съм много доволна от косато.. от giggle 3 quad.. харесва ми как вози, относително лека е. кошовете са удобни. кошницата също. като недостатък мога да посоча недостатъчна дълбочина на сенника ( но с допълнителен сенник става). наложи се да вземем лятна количка защото летният кош умаля на звяра. тя расте дългичка, а кошът е с метална рамка. не взехме лятна на косато обаче, въпреки че към тях се бях насочила. идеята е да ползваме количката и за сън навън, а техните идват късички и краката щяха да висят.

# 232

аз пък съм много доволна от косато.. от giggle 3 quad.. харесва ми как вози, относително лека е. кошовете са удобни. кошницата също. като недостатък мога да посоча недостатъчна дълбочина на сенника ( но с допълнителен сенник става). наложи се да вземем лятна количка защото летният кош умаля на звяра. тя расте дългичка, а кошът е с метална рамка. не взехме лятна на косато обаче, въпреки че към тях се бях насочила. идеята е да ползваме количката и за сън навън, а техните идват късички и краката щяха да висят.

И на колко години омаля летният кош?! Защото колкото и дългичко да расте едно дете, все пак има някакви граници (изключвам медицинските случаи) и идеята е количката да избута докъм три години.

# 233
с такава идея я взехме, но 1г и 1м при по-легнало положение започна да й опира главата в металната рамка. сенникът също не е достатъчно високо.

# 234
Значи и тях не са ги домислили. Явно разчитат единствено на картинките.

# 235
Само искам да кажа, че според мен Чиполиното е за ниски хора, не знам колко е качествена; но мен в магазина това ме отказа.

# 236
Онзи ден я гледах Чиполиното на живо с моята племненница- ами да определено е за ниски хора, да лека е, удобно се сгъва, но ми изглежда адски паянтова, минавахме през едни плочки на алея в парка, които имаха луфт по проект и детето направо щеше да се  разреве от дрънкането, беше малко тип като миньоните на онзи  клатещия се стол. Ясно е че такъв тип количка цели да е лека основно, но особено за  софийските улици не ми е ок.

# 237
  • Седмото небе
А мааалко встрани от основната тема да питам нещо-има ли мами ползващи триколка с полегнало положение и цяла дръжка(тип тези като на повечето колички), от които сте доволни? Бях се насочила основно и до скоро към SmarTrike вариантите заради компактността, но ми показаха че има и не сгъващ и се триколки на Чиполино например Полар или Болид, които също уж били Ок...
Моля за насоки и идеи по казуса “триколка за Почти проходило детенце-основно за бързо преминаване на кратки разстояния и излизане до близки паркове/градинки”...

# 238
имала съм подобно, но не си заслужаваше инвестицията и го продадох, не всички деца обичат колела...
В парка или на далечни разстояния си ходех с количката, за да има поне къде детето да преспи.
Но има и майки, които всеки ден мъкнат количка и колело, и това не е живот...

# 239
  • Бургас
Триколка имах само с първото ми дете преди 15 години. Изобщо не ми беше удобна и я прибрахме на тавана. Наскоро, като го разчиствахме я подарихме на едни роми. Изглеждаше страшна антика. 😄
Но пък днешните може да са по-удобни.
Моята дъщеря още след годинката отказа да спи в количка, а март месец на 1 г и 11 месеца я махнахме напълно. Сега се придвижваме пеша или с тротинетката, която е със седалка и я бутам аз. Оказа се доста удобна.

Общи условия

Активация на акаунт