Бебешката количка - цяла наука за второ висше №49

• 71 323
  • 869
  •   1
Отговори
# 480
Момичета, привет. Включвам се с няколко върпоса:

1) Когато говорим, че платовете на количката се свалят, става въпрос за вътрешния, нали така? Външно с какво я почиствате?

2) Днес бяхме по магазините и доста харесахме следната количка: https://babylifemalechko.com/Maxi-Cosi-Pushchair-Plaza-Plus-2in1 … -1919750110?_gl=1*fsf72g*_up*MQ..&gclid=CjwKCAjwu5yYBhAjEiwAKXk_eBJCIJNhuQMI4nIWutNdfPr_fgGYzVAlNE5zbgsVB1rRO3kl-NeHjhoCinYQAvD_BwE  Изглежда много маневрена и удобна, с широк кош. Това, което ме притеснява е, че на летния кош седалката си има чупка, тоест не става директно в легнало положение. Така ли е и на другите летни кошове, това практика ли е? Например като детето е на 5-6 месеца, навън сме, и заспи, тази "чупка" проблем ли е? Наистина не съм загледала в другите колички, жената обърна внимание на това и загледах, тя каза, че е ок. Ако може мнение за количката, бих била благодарна.

3) Някой, който е купил/ползвал Cybex Priam - заслужават ли си парите? Аз както и да го смятам - един комплект 2 в 1 излиза към 3000 лева.. наистина не знам дали си заслужават. На външен вид е страхотна иначе.

# 481
Аз взех Приам. Серията с цветята е страхотна. Очите ми останаха в нея. Те голяма част от парите са си в нея. След 1,5 години можеш да я пуснеш за продажба и пак ще вземеш добра сума за нея.  Все още нямам наблюдения, но пък за сметка на това имам големи очаквания Simple Smile Бях събрала отзиви от познати и те я препоръчват.

# 482
Аз лично такива пари за количка не бих дала, първото ми дете не седеше в количка, само я носех и бутах поличката. И от тогава казах, че няма да хвърлям такива пари, та сега съм си поръчала втора ръка Приам от чужбина. Има 3 в 1 от Полша по 1200лв което си е нищо за цените в България.

# 483
Всичките ми познати, които имат много хвалят Priam-а. Мисля, че може да се вземе и за по-малко от 3000 лв, освен ако не искате някоя лимитирана серия десени и новото шаси, което се люлее самичко. И между другото наскоро гледах, че вместо така наречения зимен голям кош за новородено, може да се постави лек кош, който изглежда супер и е по-евтин.

# 484
  • В твоето съзнание...
Аз лично такива пари за количка не бих дала, първото ми дете не седеше в количка, само я носех и бутах поличката. И от тогава казах, че няма да хвърлям такива пари, та сега съм си поръчала втора ръка Приам от чужбина. Има 3 в 1 от Полша по 1200лв което си е нищо за цените в България.

Ще споделите ли къде разглеждате за втора ръка от чужбина?

# 485
Olx.pl аз гледам в Полша защото там имам роднина която може да я види на място. То и да нямате пак подробни снимки ще свършат работа, има фирми който доставят от там. Сигурно и в други държави ги има изгодно, ако имате познати който биха си съдействали ако се притеснявате да вземете без да се види.
Междодругото и такова бордове за по голямо дете, да се прикрепи към количката тук със седалка и кормило почно не видях или струват към 300лв , там си замерих за 100лв. Не ми е ясно защо е такава разлика, но факт.

# 486
За около 2300 лв. може да се вземе нова комплект шаси, кош за новородено, лятна седалка, адаптери и дъждобран. После на старо между 1400-1700 лв. може да се продаде в зависимост от състоянието й.

# 487
  • au bout du monde
Приама е тежка количка според моите стандарти, отказах се от нея веднага щом я бутнах в магазина и се опитах да я вдигна.
Пари за тежка количка не бих дала.

# 488
Къде може да се вземе за 2300? Аз най-евтиното, което намирам е 2900 :/ много благодаря!

ПС не искам лимитирана серия, от стандартните едноцветни.

# 489
да, в чужбина има много добре поддържани секонд хенд модели, ако някой си търси нещо да пише, може хората в чужбина да му намерят доста евтини и хубави неща или линкове.

# 490
Приама е тежка количка според моите стандарти, отказах се от нея веднага щом я бутнах в магазина и се опитах да я вдигна.
Пари за тежка количка не бих дала.
+ 1, за мен също беше тежка, бутах на приятелки, и прецених че не е подходяща за мен и си взех по тази причина друга. Лятната ми е cybex и ми пасва идеално. Но е факт,  че много хора предпочитат priam и са доволни

# 491
Момичета, извинявайте за коментара, но не забравяйте..  бебешкият кош ще ви трябва 4-6 месеца.. количката общо 1,5-2г и много от вас ще искат лек и удобен вариянт за втората година от типа МакЛарен... не си купувате апартамент Simple Smile ще ви трябва за кратко време.
 Наистина ако не можете да изхарчите  3000лв за количка, не е нужно.Има прекрасни по-евтини решения.. Simple Smile

# 492
Ами, аз честно казано съм заделила парите, но просто по-скоро се чудех дали си заслужават 3000 лева, затова попитах за мнение от останалите.. Но съм напълно съгласна с Вас, че има и други достъпни модели, които вършат чудесна работа!

# 493
все се чудя защо не продават количка само с кош за първите месеци. Явно е маркетинг.
Знам, че има някои изкл., някои фирми продават отделно шаси, кош, седяща част и столче. Но аз говоря да има изобилие а не да се тикат хоата в 2 в 1 или 3 в 1. Скоро и 4 в 1 ще измислят. Simple Smile

# 494
  • до най-прекрасния мъж
Има варианти да се вземе твърд кош втора ръка тип Порт бебе. Има летни колички, на които седалката се върти в двете посоки. Не са много, но има. Аз, обаче, късно го разбрах. Въпреки че аз взех на заем комбинирана, не съм купувала. И това ми беше най-доброто решение. Возя дъщеря ми от 3.5-месечна в лятна. Спеше си чудесно в нея, сега пак си спи, ако се наложи. Пък и вече след 3 м започват да се навдигат и искат да гледат света. До 6 м абсурд да я бях возила в коша за новородено, тя е активна и любопитна. Но има различни деца, някои си се возят и до повече от 6 м.

Общи условия

Активация на акаунт