Бебешката количка - цяла наука за второ висше №49

• 71 281
  • 869
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Количката зависи от начина на живот на родителите. Ако ще я бутате по черен път с много дупки, ви трябва такъв танк. В противен случай няма смисъл. Ако искате да не се налага да се сменя след време, се насочете към нещо по-леко, не толкова обемно особено в сгънато състояние. Всички ми казваха, че след 6м ще искам лятна количка. Аз не, абсурд, ще си я бутам дълго време, защото си я харесвам. Сега бебето ми е на 6м и тежи 9,5кг, като сложа и багаж в количката става над 20кг и имам за изкачване 10стълби до асансьора. Предпочитам излизания с мъжа ми или приятелка едната да гушне бебето, другата количката да си разпределим тежестта или да изляза с ергономична раница, защото ми писна да мъкна като хамал, а детето тепърва ще расте.
Казвам го във връзка, че понякога колкото и да подбирате, смяната е неизбежна. И не съм с полски танк, а с Макси кози, което тежи под 11кг със седалката 6+. При пътуване заема половината багажник и макар, че сме с огромна кола, имаме багаж и на предната седалка. Ако сега трябваше да купувам, бих избрала някоя евтина или втора употреба колкото да избутам 3-4м с коша за новородено и скъпа и качествена лятна, защото много се обезценяват и детето със сигурност няма да изкара вътре 6м. 🙂 Но особено на първо дете всеки се хвърля към това, което му харесва, а не към това, което е практично.

# 541
  • до най-прекрасния мъж
Еко кожа абсурд за нашия климат. Столчето ни за хранене е еко кожа и ако престои вътре повече от 30 мин, я свалям с чисто мокър гръб, а тя мрънка. Освен това кожата не е проветрива, въпреки че е лесна за чистене, не бих я избрала.
Аз минах на лятна количка на 3.5 м, която е около 7 кг и се родих. Няма такъв кеф, лека, маневрена, сгъва се, без да се налага да се разглобява и не ми заема целия багажник. Бебето ми е 9 кг и спокойно си я качвам 2 етажа, без да търся кой да ми помогне. Подкрепям напълно gigi91, практичността е на първо място.

# 542
Fintera не го намирам що за производител е. Намериг подобни колички на полската фирма CAMINI модел Frontera, подобни са, и като цена. На твое място се обаждам на сайта, където четеш за Fintera и искам повече информация за производителя.
Но както и да е, количката е едни 12 кг, минава за тежка.

# 543
Аз съм със Сайбекс Балиос С Лукс. Имам и кош за новородено, и лятна седалка. Дъщеря ми вече е на 10 месеца. Използвах коша за новородено до около 5 месец. След 6-ти я преместих в лятната седалка. Количката е много добра, качествена и за мен лека. Всички части се свалят да се перат, сенника на лятната седалка е един от най-дълбоките, които съм виждала. Ползвам си количката с удоволствие и я препоръчвам. Утре заминаваме на море и купих една лятна Chipolino Move on за път, защото е много лека - само 4.5 кг и ще ми е по-удобно за курорт, а и Сайбекса би ми заел твърде много място в багажника. Надявам се Chipolino-то да се представи добре, но мисля, че не сгреших и този път. Ако някоя мама я ползва ще се радвам на отзиви Simple Smile

# 544
Blue понеже сме със същото столче, аз слагам подложка от aeromoov, вече не се поти докато седи в него

# 545
  • Anywhere
На въпроса за дължина на седалката отговорът е поне 86см. Така ще може да се ползва за сън без да висят крачетата до около 1.5- 2г. Финтера е нова БГ марка, а количките са на 90% произведени в Китай.
Ако живеете в къща, такава количка би Ви била удобна, няма да я вдигате и ще минава през лоши пътища. За градски условия в апартамент, тесни теотоари, съхранение в апартамент не е удобна, защото е твърде обемна и тежка.
Един съвет, като купувате количка винаги бъдете с автомобила, за да тествате колко място заема в багажника. За това обикновено никой не се сеща и после се чудим как да я поберем в колата.
А и добрите колички се сгъват заедно с лятната седалка, още едно удобство!

# 546
  • до най-прекрасния мъж
Blue понеже сме със същото столче, аз слагам подложка от aeromoov, вече не се поти докато седи в него
Али, мислела съм си да сложа, но тя често така яде, че столчето е за почистване след нея. Обича да бърка в купата и да маже. Ако не я докопа, си бърка в устата или докопва лъжицата.

# 547
Момичета, имате ли наблюдения за https://rayatoys.com/shasi-cybex-mios-3-s-osnova-za-sedalka тази количка?

Изглежда ми добре, но ако имате повече инфо - бих била доволна. Последният път я нямаше наживо в raya toys, може би е нов модел..

# 548
Момичета, имате ли наблюдения за https://rayatoys.com/shasi-cybex-mios-3-s-osnova-za-sedalka тази количка?

Изглежда ми добре, но ако имате повече инфо - бих била доволна. Последният път я нямаше наживо в raya toys, може би е нов модел..

Не са ли много парите само за шаси?!
Тепърва навлизам в материята и все повече се учудвам.

# 549
Доста са. Количката излиза 2200 с кошовете. Аз съм харесала друга количка около тази сума и затова се чудя дали има отзиви за тази.

# 550
Здравейте, имам нужда от съвет - чакам една госпожица  края на декември.
1. Ще ми трябва ли задължително кош за новородено или може и с летен, който се трансформира в кош за новородено и един по - читав матрак (за да се избегне чупката)?
2. Не ми се иска да давам много пари за количка. Харесала съм си няколко колички (с уточнението, че все още не съм обикаляла, за да ги видя наживо). Може ли мнения/отзиви за тях?
- https://www.emag.bg/detska-kolichka-3-in-1-kinderkraft-xmoov-gre … ?ref=fav_pd-title
- https://aiko-bg.com/product-38765060102
- https://www.baby.bg/product/moni-gala-premium-crystals-385739/
- https://www.baby.bg/product/kombinirana-kolichka-3-v-1-lorelli-a … -set-pearl-beige/
- https://www.baby.bg/product/kombinirana-kolichka-3-v-1-chipolino-zara-avokado/
Благодаря предварително!

# 551
  • Anywhere
От тези всичките само Кикабу Уго има наистина хубава лятна седалка с легнало положение! Зеленото Чиполино също е интересно, но май е с анатомична седалка с чупка Simple Smile
На някои хора им харесват трансформиращите седалки, но аз лично не съм им фен.  Много тънки и неуплатнени са кошовете, за голям студ не са Ок.

# 552
  • Седмото небе
Ако избора е сведен само между посочените, аз бих избрала Киндеркрафт-а Hands V
Като конструкция и качество на текстила ми допада най-много, има си и всички аксесоари.
Марката има обаче и по-хубави, и още по-практични модели. Иначе от другите рядко има наистина сполучливи попадения. Тук една дама много пъти е споделяла за една Лорели Римини, но не е трансформираща... А виждам по площадки често и познавам доста ползващи Чиполино Муув он, тази леката лятна, за която повечето отзиви са чудесни. Май само плата и е доста разтеглив и малко тънък... Съседка сподели, че и високи стълби или тротоари преодолява с нея сравнително трудно, може би заради размера на колелата...

# 553
Здравейте, ако има мами с отзиви за Buba Forester или Buba Estilo ще ми бъде полезно да ги споделите, тъй като съм се спряла на тези два модела. Единственото ми притеснение е, че са тежички.

# 554
  • до най-прекрасния мъж
В квартала има момиче с Чиполино Муув он. Аз също я загледах в магазина, но не ми допадна плата на сенника. А и някак ми се вижда паянтава, вероятно защото е лека.
Приятелка е с Лорели Римини, ползва си я докато детето й искаше да се вози вътре. Но тя живее в къща и практически не я вдига изобщо. Аз също се бях насочила към нея, но впоследствие приятелка ми предложи нейната да я ползваме и реших да я взема колкото да избутаме зимата и първите 3 месеца и после да купим направо лятна. И това беше най-доброто ми решение.

Общи условия

Активация на акаунт