Великобритания - тема [92] Лятнo - Морска НеКовидна

• 48 531
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
  • Bristol
Pampers, аз взех семена на sweet pea и латинки, на които също пишеше, че привличали пчелите. От миналата година семена от слънчогледите са нападали и бая са поникнaли. Oставих ги, да видим какво ще излезе от тях
Скрит текст:

# 166
Красота! Имам слънчоглед подарък за 8ми март от малката. Вече е половин метър. Много ще се радвам, ако оцелее.

# 167
Здравейте,

Извинявам се ако вече се е обсъждало, но съм нова в темата. Може ли някой да сподели опит как стоят нещата с раждане в УК? Знам че нещата са много по-различни от подхода в България. Много ще съм ви благодарна за всякаква информация и съвети.Благодаря

# 168
  • Истински се вижда само със сърцето.
Днес снимах в училището този лук който Мери показа Simple Smile

# 169
Здравейте,

Извинявам се ако вече се е обсъждало, но съм нова в темата. Може ли някой да сподели опит как стоят нещата с раждане в УК? Знам че нещата са много по-различни от подхода в България. Много ще съм ви благодарна за всякаква информация и съвети.Благодаря

Аз не намирам много разлика. В Бг се следих в частна клиника и беше сходно. Бременността я следи акушерка, освен ако няма проблем. Тогава се включва и болницата. Дори и да не си избереш болница, в която и да отидеш, няма да те върнат. Като се регистрира бременност, звъниш на поликлиниката, в която е GP. От там акушерката ти назначава час за първи прегледи след 9гс Следват изследвания, скан, пълна папка с информация кога какво ще следва цяла бременност. Ако бременността е лека и безпроблемна - на всеки няколко седмици си при акушерката за бързи тестове и преглед, и 2 пъти в болницата за скан и кръвните изследвания. Ако има проблем тогава вече е различно и според случая.

В общи линии е описано и тук

# 170
Благодаря за инфрормацията. GP  отказа да ме види, казаха ми да се запива за консултациш с midwife и вече  3-4 седмици чакам appointment. Доколкото разбирам тук шидеозонът е само 2 пъти, а в България-общо взето  всеки месец. Явно тук не следят толкова от близо?

# 171
Видеозонът и в Бг е два пъти по здравна каса, но там масово бъдещите майки ходят на частно през седмица, две. Тук има допълнителни сканове, ако имат съмнения за някакъв проблем. Винаги може да отидеш на частно. Иначе се свържи с тях, 3-4 седмици за първи апойнтмънт не е окей, то ще ти дойде времето за скан в 12та седмица.
Избягвай да сравняваш какво правят бременните в Бг и бременните тук, различно е, не изписват една торба добавки, витамини и т.н, само фолиева и някакви витамини за бременни. Колкото повече не сравняваш, толкова по-лесно ще ти е, успех Simple Smile

# 172
  • Bristol
Alekschee, казаха ли Ви къде да се обадите, за да запишете час с midwife?
В България, ако не греша, ехографите по каса са 3, един в началото при регистрация, един в 16та и един в 20та седмица. Останалите са само при проблемна бременност или ако си ги заплащате. И тук при проблемна са по-начесто, а на частно единственото ограничение е бюджета 🤪

Аз доктор не видях през цялата бременност. По време на раждането само два пъти акушерката повика доктора за консултация, защото дъщерята беше 4620 гр. и тя искаше да потвърди, че всичко е наред и е зашила както и където трябва ☺ При стандартно протичаща бременност и раждане, акушерките са обучени сами да водят раждането и да извършват доста процедури. Ако се наложи нещо специфично, те самите се презастраховат и се консултират с доктор или викат доктора, за да извърши процедурата.

Последна редакция: пн, 23 май 2022, 20:19 от Merry

# 173
Alekschee, казаха ли Ви къде да се обадите, за да запишете час с midwife?
В България, ако не греша, ехографите по каса са 3, един в началото при регистрация, един в 16та и един в 20та седмица. Останалите са само при проблемна бременност или ако си ги заплащате. И тук при проблемна са по-начесто, а на частно единственото ограничение е бюджета 🤪

Аз доктор не видях през цялата бременност. По време на раждането само два пъти акушерката повика доктора за консултация, защото дъщерята беше 4620 гр. и тя искаше да потвърди, че всичко е наред и е зашила както и където трябва ☺ При стандартно протичаща бременност и раждане, акушерките са обучени сами да водят раждането и да извършват доста процедури. Ако се наложи нещо специфично, те самите се презастраховат и се консултират с доктор или викат доктора, за да извърши процедурата.

Да казахи ми страница за 'self referral'  където се регистритах преди около 4 седмици. Миналата седмица ми пратиха съобщение за час след 3 седмици...И аз се замислям да отида на частно, че много ми се струва чакането. Много блгодаря на всички, споделили мнение/опит:)

# 174
  • Bristol
Виж BUPA преди предлагаха пакети за бременни, които включват повечко прегледи. Но са само прегледите, раждане не предлагат.
А ако се чувстваш ок, по-добре изчакай 3те седмици. Те по принцип в началото не правят изследвания, само разговор с акушерката е. Обяснява кога какво ще се случи, дават брошури и тн. Най-много някой кръвен тест да пусне.
Леко бременеене 😊

# 175
Честит празник!

Те и в Бг не те регистрират за бременна преди 12гс. Аз отидох при АГ в 6 гс и ме върна за по-късно.
Сестрата ме викаше веднъж месечно, АГ го видях 2 пъти за видеозоните цяла бременност и понеже преносих - почти всеки ден в 40-41гс.

Няма смисъл на този етап да се дават пари за излишни видеозони. То още не е сигурно ще се задържи ли и ще се развие ли добре.

В Бг е някакво безумие - дават се купища пари за частни видеозони, шепи медикаменти напълно ненужно и мегаскъпи изследвания. Списъци със забрани за какво ли не, а в същото време никаква информация за реално опасноте неща.
Та ако има как да се включиш в местна английска група ще ти е много повече от полза като информация, психично и физично здраве. Ще разбереш и къде можеш да си направиш частен скан, вкл 4Д. Не бяха скъпи - £50 до £70 пакетите с няколко услуги.

Последна редакция: вт, 24 май 2022, 13:25 от Pampers

# 176
  • Bristol
Да се "похваля" без проблем записах днес не спешен час за GP за 29ти юни 🤪 Как няма пляс по челото имотиконка тук...
Сега имам проблем с NHS картите. Видях че ми изтичат февруари и преди да отидем на ски, януари месец, подадох за нови, да са готови за лятото. Още не са пристигнали 🤪 Кратка консултация във FB групата, не е нормално това закъснение, та и това ще гоня сега...

# 177
Листът на чакащи неспешни е абсурден просто. Аз още чакам час за скан😂

Не знаех, че още издават здравните карти. Успех и дано скоро получиш вашите!

# 178
Merry, нямате ли walk-in centre, аз изобщо вече не се занимавам с джипито, освен ако не е свързано с хроничен проблем и нужда от чести посещения.

# 179
  • Bristol
Veggie, покрай проблема ми, искам да си измуфтя повечко изследвания, че вече съм на над половин век. Да проверят за диабет, холестерол и тн често срещани отклонения след определена възраст, а и да се оплача, че много кила качих последните няколко годинки 🤪 Не че не съм фит и че имам проблем (игнорирам факта, че се чувствам като наденичка) но да чуя и тяхното мнение... Каквото може да се чуе за 10мин консултация 😂

Общи условия

Активация на акаунт