Великобритания - тема [92] Лятнo - Морска НеКовидна

• 48 192
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
  • Bristol
Лека й пръст на Елизабет, друг като нея крал/кралица едва ли ще има вече.

# 601
Много ми е мъчно. 😔 Отиде си поредната емблематична личност.

# 602
  • Великобритания
без да съм голям фен на кралското семейство и на мен ми е мъчно , Много голяма жена , дълъг и добре изживян живот
Детето много се разстрои и от вчера не спира да ми пее God save the Queen

Последна редакция: пт, 09 сеп 2022, 18:22 от mimmito

# 603
Аз не мога да кажа нищо, интересно ми е какво се случва. А тя си беше и бая възрастна и се очакваше. По-скоро сега ми е интересно.
Ние си имаме нов Дюк и Дюкеса, преди бяха Чарлз и Камила, вече се Уилям и Кейт. Наследяват имения и земя в Корнуел на стойност 1 билион паунда.

# 604
  • London
Дай Боже на всеки такъв дълъг житейски път. Отървала се е общо взето, на 96 няма какво тепърва да видиш, а и сама без любимия мъж още повече ....

На мен не ми е интересно, не съм следила никога монархията, човек с демократични и републикански разбирания съм. Даже си мисля, че след Елизабет това нещо следва да се прекъсне, твърде ненужно е в наши дни...., но ми се струва, че на англичаните си им харесва така. Да правят каквото решат в такъв случай.

# 605
  • UK
Светла и памет на Кралицата!
Надявам се, да са се събрали с Филип!

# 606
  • на малък остров в океана
Да почива в мир! Краят на една епоха.
Не съм фен на монархията, още повече на британската и на идеята за Commonwealth, но кралицата със своята харизма ще липсва и не мисля, че някой скоро ще може да я засенчи.

# 607
Да ви питам нещо чисто информативно, то ясно скоро ще разбера, но ако някой знае от опит. Голямата е година 2 и имат всяка седмица думи и изречение, което ги тестваха в петък. Миналата година имаше един за целия клас, сега са някакви два списъка, зелен и син и отделно ще ги тестват и на таблицата за умножение. Сега, тия два списъка са с различни думи и изречения, на двата ли ще я тестват или ще разделят класа на две?

# 608
Най-добре питай учителя. При сина не е имало нищо такова, нито в старото, нито в новото училище.
При нас ползват сайтовет за упражнения и всяка седмица слагат новите думи за всяко дете според нивото му. За умножението е по същия начин. Само ползват различни платформи. Домашните са четене на книги и разни практически занимания или проекти.

Разбирахме за препитванията от децата след акто вече са минали, но не бяха всяка седмица и обикновено друг учител ги е изпитвал.

# 609
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ронка, моето почна в сряда година 2, още нито домашни, нито книги са пращали.  Миналата година в края имаха национално изпитване по спелинг, като с репорта  за годината ни изпратиха и сертификата. Предварително ни бяха обяснили, че ако някое дете не покрие изпита ще има възможност да го държи още веднъж в година 2.

# 610
  • Великобритания
и при нас не е имало такива изпитванки
Мойта не издържа изпита Y1 - имаше 29 от 30 нужни , и го държа втория клас
Сега са трети вече , има доста проблеми с математиката , но затвърди четенето .. Дори на края на годината имаше наградка за много бързо и правилно четене ( с разбиране , не просто четене )
Умира за нови книжки , чете всяка вечер  ,като всяка събота сме в библиотеката за смяна на книжките )
Обаче кажеш ли нещо за математика и свива ушите и почва да трепери .. Направо получава паник атаки , съвета от учителката е да не я насилвам , а по малко задачки в къщи и вече в училище ще я поемат и там ще помагат
Явно не и е силна страна
А от вчера почнали френския , 3 думички учили , запомнила ги е , та тъкмо гледам да и инсталирам дуо лингото на таблета , че е  доста опростено , точно като за тях
Но пак нямат учебници , помагала .. ще търся да купувам нещо сега
Никак не ми харесва , ма никак , че нямаме обратна връзка с учителката , мойта не обича да разказва какво са учили и правили, с ченгели и вадя думите , Предната госпожа и писах писмо да ми обясни какво учат , за да мога да и помагам в къщи - таз ми написа , че всичко било на гов.юк ..бабината ти трънкина , голяма злобица беше таз, добре , че сега е нова

# 611
Ронка, моето почна в сряда година 2, още нито домашни, нито книги са пращали.  Миналата година в края имаха национално изпитване по спелинг, като с репорта  за годината ни изпратиха и сертификата. Предварително ни бяха обяснили, че ако някое дете не покрие изпита ще има възможност да го държи още веднъж в година 2.
Да, това тя го мина, имаше дори 40/40.
Ако мога да кача двете снимки, ще ви покажа.
Миналата година имаха подобен лист и една малка тетрадчица, в която ги тестваха в петък. Домашно им се даваше, но то не е задължително. Беше с тия думи и примерно малко математика или подобно, сваляха ги от Туинкъл

Мимито, моето ходи на клуб по френски от миналата година.Има учебник, ако смяташ че може да помогне, мога да фи го снимам.
В клас още нямат дюфренски, но там има някакви базисни неща.

# 612
  • Великобритания
aз съм учила една година френски в училище , но имах някаква органическа неприязън към този език, не се разбрахме , хем на уроци ходих .. не стана и ме преместиха накрая , че бяха големи ревове

Ronka aКо не те затруднявам , ако може поне първите странички да видя кво ще учат , че да имам и аз представа

Вашите дечица така трудно ли споделят кво са правили в училище ..значи ако някой е паднал или пръднал , първо това ще ми каже .. ма какво са правили по математика - ми не помня ..

# 613
Нищо не ми казва, всички простотии разбирам, но за това какво са правили нищо, все не помни. Горе долу с тоя спелинг и математиката имам някаква представа, обаче друго не.
Утре ще ти го снимам, но пак тя ходи на афтърскул клуб, не е почнала в самото училище с класа, там незнам какво ще е.

# 614
  • на малък остров в океана
Мисля, че децата като са малки не осъзнават, че учат. Тях ги учат чрез игри, флаш карти, забавления. Надали им казват "Сега отворете тетрадката и пишете 2+2=4"
Преди да напуснем България бяхме записали детето от 6 годишна на школа по английски. И все като я питах какво са учили , тя обясняваше "Аааа нищо, играхме си" или пък "Рисувахме" и т.н. И ние се чудехме защо си даваме парите, но само до първия открит урок. Моето дете говореше на английски - разбираше какво я питат и отговаряше и това всичко под формата на игра.
Така че си мисля, че те просто се забавляват и неосъзнато научават адски много неща всеки един ден, без да могат да ни го обяснят.

Общи условия

Активация на акаунт