Великобритания - тема [92] Лятнo - Морска НеКовидна

• 48 182
  • 748
  •   1
Отговори
# 615
  • Великобритания
Благодаря , когато имаш време и възможност
Значи не сме само ние така , ей днес се сети , че вчера едното имало кисели краставички в лънч бокса ( тя не яде такива ) и и направило впечатление ..ххаха , пък като я знам ква е , може и да ходи да проверява приятелчетата си кой какво има да яде , А иначе съм забранила да си дели храната с другите , дори и да искат - че има много с алергии , и вземе стане нещо ..Уж ме е разбрала защо не давам , дано да нямаме проблеми

# 616
А да, то това ясно. На мен затова засега ми харесва повече тукашното училище, пък и честно казано нямаме много време вкъщи да учи 😂😂. Малката сега не ме и притеснява толкова, тя преди 2 месеца стана на 4, а вече на училище. Баба и изпада в потрес. Но те реално играят повече, отколкото да стоят и пишат като луди.

# 617
  • Истински се вижда само със сърцето.
От София също няма обратна информация, мълчи като пукел 🤣 не помнела....
Ронка едното ми прилича малко на спелинг буук, но не виждам добре от телефона.
Аз съм я абонирали в едно приложение и ще я почвам утре с преговор.

# 618
От София също няма обратна информация, мълчи като пукел 🤣 не помнела....
Ронка едното ми прилича малко на спелинг буук, но не виждам добре от телефона.
Аз съм я абонирали в едно приложение и ще я почвам утре с преговор.

Точно спелинг бук имат и в петък в него пишат и ги тестват. Резултата няма никаво значение, от време на време им дават там някакви награди и стикери. На нас ни ги пращат в петък за през уикенда да видим как са се справили. Но сега са два такива списъка, предполагам единия за деца, които са по-напред, другия за тия които имат проблем със спелинга.

Другото, в година 2 цялата таблица за умножение ли се учи или само само част.? Като гледам само с две числа до Коледа ще е.

# 619
В края на У4 има официален тест върху таблицата за умножение, когато се очаква вече всички деца да са я научили добре. Някои ще я научат по-рано, разбира се.

# 620
  • Истински се вижда само със сърцето.
Приложението IXL има упражнения които точно копират какво се учи в съответната година, абонамента изобщо не е скъп. Аз така се водя горе долу какво предстои и давам да работи по упражненията.

# 621
Мими, аз съм доволна от помагалата на CGP books.

Много е неприятно като няма обратна връзка с учителя. Аз още със започването на учебната година си изисквам индивидуална родителска среща, ако няма насрочена от тях и обяснявам как у дома се говори и пише само на български и че ми трябват всички topics предварително, за да мога да набавя ресурсите. Също им казвам, че ако детето има затруднения, трябва да ме предупредят, за да намеря външен ресуср да работи с него. Аз съм завършила математическа гимназия, но по математика НЕ помагам. Има си специфики и цели, които се променят постоянно и освен да объркам детето, друго няма да постигна.
Щом отказва съдействие, директно писмо до директора и ще стане сговорчива.

Училищата имат различна програма и всеки учител борави с материала както намери за добре. Така сина миналата година изпусна неща с преместването и повтори други като научи екстра информация и прави коренно различни проекти. Това с "виж на сайта" не работи и да го разправя на някой друг. Училищата и учителите са всеки сам за себе си.

Ронка , учат число по число. Обикновено започват с 2,3,5 и 10, защото вече знаят да броят през тези стъпки и така им е много лесно да смятат умножението.

Моят още нищи не споделя, както и масата деца. Разбираме от малкото бъбриви, казали на майките си, а те на нас в общия чат😂

И моят не е по математиката. Вървят му литература и история. Като смени учителя и му показа нови методи, взе че вдяна какво трябва да прави, чак похвала донесе. Нямам намерение да го натискам, не е неговото. За сметка на това го "гърча" с история и книги извън учебната програма.

Да ви кажа какво ще му подарим за РД. Детска дебитна карта с приложение.Има си сметка с номер и сорт код, но всичко може да се контролира от родителя и с допълнителни защити за онлайн пазаруване. Много хубаво е измислено приложението. Аз избрах да му се плаща за изпълнени задачи. Може да събира за конкретни неща или в спестовна сметка с лихва, има и опция дарения. Въобще страхотен учител за финансова независимост. Ако някой има интерес, мога да дам препоръка и така двата профила ще получат по £10. За клиенти на Natwest е безплатно първата година.

# 622
  • UK
Моят син всичко си казваше, особено по математика, на всяко прибиране от училище надълго и нашироко ми обясняваше по всеки предмет какво са правили, сега в 7 клас като се прибира сам ми е по-трудно и ми липсва дневния отчет, по-трудно намираме време вкъщи, а и вече впечатленията от училище са поизбледнели. Имаме бяла дъска с маркери вкъщи и често решаваше задачи на нея, опитвам се специално по математика да съм в крак винаги какво учат и какво правят, защото ако има нещо, което ги затруднява, отреагирам веднага вкъщи на дъската и нямат пропуски. И аз харесвам на cgp тетрадките и с тях се подготвя синът и за сатовете в 6 клас.

Ронка, във 2 клас помня, че имаха матури по математика и английски накрая, вероятно част от изпита е и по спелинг, вероятно затова сега ги стягат малко повече. Чух че от 23/24 г.тези тестове ще отпаднат, но за тази още ще си ги има. Ето тук има миналогодишните какво са включвали да си разгледате.
https://www.sats-papers.co.uk/ks1-sats-papers/

IXL сайта в нас не се хареса, въпреки, че го ползвахме доста една година, на детето действаше много обезкуражаващо, че при грешка отнемат точки и те връщат назад, имаше някакви безкрайни върволици от задачи и ако сбъркаш бутона, нямат свършване, много го дразнеше това и не му се занимаваше въобще, а с тетрадките и задачите на хартия нямахме никакви проблеми.

# 623
  • Leeds, UK
Здравейте, момичета. Минавам да видя как сте и да споделя, че днес бях на интервю, което мина доста успешно. Пак е в care home, парите са прилични, условията чудесни, има много допълнителни екстри като безплатна храна 3 пъти на ден, платени почивки, екстра пари към овъртайма и други и напълно електронна система за документация и рекорди през телефона ( беше ми писнало с тия химикали). Хубаво е, че е на 4 минути с кола от вкъщи😁
След 1 година прекъсване пак се връщам към стария бизнес, но поне при по-добри условия. Предишната работа ме убиваше. Чакам DBS-а само и се гмуркам😁

# 624
  • Великобритания
звучи страхотно , аз само един въпрос имам - как се справяш психически с тази работа , много ми е трудно на мен да си се представя в обстановката

# 625
Честито! Пожелавам ти и готини колеги като бонус!

Оцелявам някак аз разчекната между 100 задачи. Не знам казах ли ви, че се преборих да ми върне парите оная.

# 626
  • Leeds, UK
звучи страхотно , аз само един въпрос имам - как се справяш психически с тази работа , много ми е трудно на мен да си се представя в обстановката
Имам 20 години стаж.😁

# 627
  • Великобритания
хахах , свиква се викаш

# 628
  • UK
Честито Happy Bella, дано е твоята работа и всичко е наред оттук нататък. 🤗

# 629
Хепи спечели за най-добър ресторант в Лондон:
 https://www.standard.co.uk/reveller/restaurants/british-restaura … don-b1025260.html

Общи условия

Активация на акаунт