Великобритания - тема [92] Лятнo - Морска НеКовидна

• 48 527
  • 748
  •   1
Отговори
# 135
  • на малък остров в океана
И при нас се съдра да вали. Вчера пуснах даже парното, че да се стопли малко къщата.
Чакам лятото с нетърпение.

# 136
  • Bristol
Всеки ден вали при нас. Сутрин ок, слънце и към обяд започва дъжд и цяла нощ продължава. Тревата бая е дръпнала, но все е влажна и не мога да я подстрижа 😔
Температурата е ок, топло е, но е задушно от влагата.

# 137
  • След завоя в дясно
И при нас се съдра да вали. Вчера пуснах даже парното, че да се стопли малко къщата.
Чакам лятото с нетърпение.
Беше миналият weekend Simple Smile

Аз съм с ушна инфекция, и от вчера на антибиотик, но нямам подобрение, и тихо си страдам.
Дано да ме отпусне малко, че не съм спала няколко вечери.
Препоръчайте ми пробиотик за антибиотиците, моля ?

# 138
  • Bristol
Ell, да се оправяш по-скоро!
Аз за пробиотик купувах млекцата на Yakult. Май и Actimel вършат тази работа. В Щатите лекар в спешното ми препоръча да ги взема. Бях на почивка с децата. Малката, още 2 годинки нямаше, се разболя. Изписаха й антибиотик, а аз изпаднах в паника, че никога до тогава не беше пила антибиотик, не знам как ще реагира организма й, а съм сама с две деца в чужда страна. Та лекарят там ме съжали и ми даде полезни наставления, едно от които бяха и млекцата.

No mow May в двора ни. Голям кеф е във високата трева. Само където толкова старателно ръчно оплевих началото на пролетта, че цветя не са останали, само трева 🤪
Скрит текст:

# 139
Благодаря, Мери! Дори не ги бях чувала. Ще взема за проба.

Ellбързо оздравяване!

# 140
  • UK
Ха, само при мен ли е 20 градуса и слънце повече от седмица вече, всичко ми е нацъфтяло, ягодите чакам съвсем скоро.

# 141
  • Истински се вижда само със сърцето.
А Дежи и при нас, превалява надвечер, но през деня е доста топло и слънчево.

# 142
Ха, само при мен ли е 20 градуса и слънце повече от седмица вече, всичко ми е нацъфтяло, ягодите чакам съвсем скоро.
И при мен 😁 Ама аз поливам, няма дъжд.

# 143

Май да 😂😂Чакам с нетърпение да стане топло 😂

# 144
При нас беше слънчево и топло до снощи, когато заваля, че чак и гръмотевици се чуваха през нощта. Валя до към 11 тази сутрин и сега е ту слънчево ту облачно, но топло.

Ell, дано по-бързо ти мине ухото! 🤞

Дами, има ли някоя от вас с деца, които сега полагат GCSE изпити? Преди три години на големият ми син въобще не ми се налагаше да помагам в подготовката, но сега с малкия се опитвам, защото точно последните две години заради тоя Ковид ситуацията е съвсем различна. Виждам, че много се притеснява дали всичко е преговорил и успял да научи, а и толкова промени направиха по тия изпити. Трябват му определени оценки по четирите предмета, които е избрал за А-levels, както и по английски, иначе няма да може да продължи в училището си. Тази несигурност го стресира допълнително. Побъркват децата само - 28 изпита има! 🙁

# 145
  • UK
Milada, страх ме е да си помисля, моят сега държа SATs за края на праймърито и не мина без стрес, представям си какво е на големите. Успех на сина ти! Помагай с каквото можеш, хубаво е, че търси помощта ти.

# 146
  • След завоя в дясно
Milada- моят син ги държа миналата година, така че не мога да съм много полезна, но желая успех.
Много са изпитите, и като имаш предвид колко са учили през последните две години... горките деца.
Аз живнах, антибиотика най-накрая подейства Simple Smile
Хубава Събота и Неделя девойки!
Отивам да садя цветя Flowers Blossom

# 147
  • Bristol
То май миналата година нямаше формални GCSEта 🤔 и моята миналата ги отметна.
Май уикенда няма да всли! И аз съм планирала из градината да шетам.

# 148
Ell, радвам се, че вече си по-добре. Ушната болка е нещо ужасно.

За изпитите - мина вече пет, засега е доволен, но и още много му остават. Най-труден му е графика в седмицата след халф-терм, където има три последователни дни по два изпита. Ще мине и това, но защо е нужен този стрес - някои предмети са с по три, а един дори с четири изпита. Луда работа!

Аз още се възстановявам от операция, а и с ученето на сина - няма да мърдаме никъде този уикенд. Другият ми син пък си приключи изпитите в университета и сега го е ударил на живот. Ходили с приятели да изкачват връх Snowdon в Уейлс. Снощи се чухме и усещам, че никак не му се прибира в къщи 😀.

Последна редакция: сб, 21 май 2022, 21:22 от milada

# 149
  • Bristol
Синът като кара GCSEтата бяха на модули. Минат една част от материала, преговворят и имат изпит. И така в продължение на две години. Сеа оставиха същия брои изпити, но концентрирани в края на втората година, което според мен е много натоварващо и стресиращо.
За А левъс същата работа. Първата година едно време държаха изпити, което им се броеше AS левъл, махаха предмети, които не са им допаднали, втората продължаваха с минимум 3 предмета, накрая втори изпит и резултата от изпитите първата и втората година формираше крайната оценка за А левъл.
Някак натоварването беше по-равномерно разпределено и стресът така е по-малък, според мен. Не ми допадна реформата, която направиха, както и идеята с академиите също не я одобрявам Sad

Общи условия

Активация на акаунт