Великобритания - тема [92] Лятнo - Морска НеКовидна

• 48 266
  • 748
  •   1
Отговори
# 405
  • До хладилника, който обичам
И въпреки това аз мисля, че може и друга поза да опитаме, не стандартната, защото ми бяга зърното настрани и той го изпуска.
Абсолютно си струва да се пробват всякакви пози Simple Smile за малки бебета, пък и по-големки, биологичната поза е много благодатна и хубава. Ето тук има подробно описание и картинка. А накратко, тя е поза, в която майката е така облегната, че хем е полегнала и бебето е отгоре, хем не е напълно хоризонтална - може например да отпие от чаша, да гледа телевизия и т.н. Много е хубава за добър и цялостен контакт с тялото на бебето и му позволява да контролира притока на мляко.

# 406
И въпреки това аз мисля, че може и друга поза да опитаме, не стандартната, защото ми бяга зърното настрани и той го изпуска.
Абсолютно си струва да се пробват всякакви пози Simple Smile за малки бебета, пък и по-големки, биологичната поза е много благодатна и хубава. Ето тук има подробно описание и картинка. А накратко, тя е поза, в която майката е така облегната, че хем е полегнала и бебето е отгоре, хем не е напълно хоризонтална - може например да отпие от чаша, да гледа телевизия и т.н. Много е хубава за добър и цялостен контакт с тялото на бебето и му позволява да контролира притока на мляко.
Златна си, за теб си мислих, отварям да ти пиша и си писала Hug
Кърмата буквално ми тече вече, точа с ръчна помпа по 90мл на всеки 3 часа почти 4, от двете гърди.

Преди това слагам бебчо естествено.
И се започва - истерия, страшен рев, ръчичките върти, блъска ме, щипе Grinning, което аз ще изтърпя, но много реве, става червен целия, не може да се успокои. Страх ме е вече комшиите да не се оплачат. Пробвах и тази поза, която си ми показала, (после пак ще се върна на нея), пробвах и под мишнаца да го хвана, кожа в кожа, няма и няма пищене страшно.
Мъжа ми прочете, че може причина да не иска да е това, че съм вземала много медикаменти по време на бременността и по време на раждането. Малкия бандитко е инвитро герой, секцио се роди, дали има значение?
Снощи много се ядосах, слагах го мъчих го, пак същата история, пак се предадох и дадох шишето, но с АМ защото още не течеше така. И докато захапа шишето, аз започнах да тека, чак по краката ми и леглото, а той смуче АМ Disappointed Relieved
Реве ми се с него като започне така, имам чувството, че го измъчвам.
Извинявам се стана дълго.
Бу, имам нужда от помощ, ако искаш на лично ми пиши, незнам как точно става ако искам консултация.

# 407
Аз се прибрах да родя в България,  като ни изписаха Grinning свеки си говори с майка ми, коя ще заминава Grinning , намесих се, казвайки,  че не си спомням да сме канали никого. Майка ми цял живот работи с деца, не малка част в дом майка и дете и акъл не дава, ако я питам, казва, ако не питам си мълчи. Помогна ни няколко дни след изписването и след това сме се справяли сами. Всеки родител усеща детето си и ето  благодарим на Бога,  днес става на 3г 6м , щастие Heart

Последна редакция: пт, 22 юли 2022, 20:59 от D.D

# 408
Меджик, да не би да е развил преференция към шишето? За това, че си взимала медикаменти и си била инвитро - няма общо. Минах и аз по този път. Също родих секцио, само че спешно се наложи, иначе бях тръгнала за нормално раждане.
Пак че имаш доста кърма и то скоро, на мен ми слезе много късно и то след доста стимулация. Слагай ск бебето, ще засуче, не се отчайвай. Успех!

# 409
  • някъде в орбита...
Magic1720, инвитрото и секциото нямат общо с това.
Скрит текст:
Нещо, което установих с едното ми дете - превантивно трябваше да предлагам кърмене и да приспивам, защото ако чаках самичко да поиска, значи съм прекарала, и изпадаше в истерия - рев че е гладно, не може да се успокои достатъчно да засуче, и хем глад, хем бяс, и още повече рев, като някаква спирала. Бързо хванахме с мъжа обаче, че ако успеем да разсеем дребното колкото да не е рев, и после "между другото" сложа да суче, вършеше работа. Абсолютен цирк беше, ама писъците спряха. Та общо взето опитвам да кажа, че може да пробвате каквото ви хрумне, колкото и тъпо да звучи, ако сработи значи не е тъпо Hands Plus1 Stuck Out Tongue Winking Eye
И знам, че много изнервя безутешно да беснее дребното, но няма шега, временно е, до като схване че не сте едно цяло вече, и свикне с новия свят. Гушкането може да ти се струва че нищо не прави, но прави, и то много...

# 410
  • UK
Magic, честито! Да ти е живо и здраво детенцето, много се радвам на бебенца в темата, все едно онзи ден Илейн роди, а гледай, минали 6 години вече. Joy
Вече пораснаха моите, не помня какво що, за да давам съвети, но понеже бях с големи гърди, помня, че от първата седмица кърмих легнала настрани и така до края. Пробвай всякакви пози, ще намериш вариант да ви е удобно, някои бебета са много мързеливи, спи, сукне, спи, сукне хах, та в тази поза що книжки изчетох и съм ги изтървала даже отгоре му като ми се доспи и на мен Grin. Още сънувам понякога, че кърмя, даже чужди бебета кърмя насън и се събуждам с напрежение в гърдите Stuck Out Tongue Winking Eye Сигурно ми се сбъгясват нещо вече хормоните.

# 411
Това за шишето, че е привикнал е абсолютно вярно! Лесно е.
Значи добре се справям, и аз започнах да предлагам по всяко време. А снощи точно гушкането ни спаси, кожа в кожа над час. Изкривих се, цялото тяло ме боли,той си спи съвсем спокоен,. Реших че е готов, да ама не. Хайде всичко отначало....
Може ли колики да са го хванали толкова рано?
Или коластрата ми да не е достатъчно хранителна? Изяде си ръцете в продължение на 3-4 часа. И така изпи всичката която бях изцедила. Накрая и малко АМ. И се укроти.... Аз се уплаших че преяде. Pensive

# 412
  • UK
Колкото повече му даваш от шишенце, повече ще се сърди на гърдата, там си трябва труд, а от шишето все едно само си тече... Ако ти е първо и нямаш ангажименти с друго дете, отдай се на мързел и лежане и гушкане по цял ден и цяла нощ двамата без да се стресираш и да мислиш за сто неща едновременно и ще видиш как ще се справиш Hug

# 413
Поздрави от гореща София!

Снощи благополучно кацнахме на летището, с България еър и летяхме от терминал 4 на Хийтроу. Лудницата там беше пълна. Ние бяхме около 3 часа преди полета, едва ни стигна времето да минем през секюрити, опашкит бяха огромни. Първо незнам колко време чакахме само да се доредим до гишето, бяха го отворили, но много народ, много чудо. После на секюрити бяхме поне час, малкото ми заспа в ръцете. Бяхме 2 часа на летището, в 5 бяхме минали секюрити, полета в 5.30. Натовариха ни, но пак маса време, защото изчакваха някакви документи от летището. Бяхме със закъснение накрая един час. Самолета беше пълен до козирката и на всеки ред деца. Моите си намериха другарче и бесня ха целият път, но пак мина добре. Маски никой не носи, само моя мъж беше сложил 😂. По ковид не даваха ядене, вече са върнали пак кетъринга на самолета.

# 414
  • на малък остров в океана
Ние вчера се върнахме от Гърция. От 34°С на 16.
На отиване бяхме 2 часа и половина преди полета на летището в Дъблин, каквито са препоръките. В последния момент реших, че по-добре да взема и fast track, за да минем по-бързо през секюрити чека. Толкова много хора си бяха купили, че не беше толкова фаст. 😁
Абе стигна ни времето, даже и закусвахме на летището, че на Ryanair храната не ми допада.
На връщане кацнахме с половин час закъснение и имахме само половин час до автобуса ни до Корк. Беше невъзможно да го хванем, но бях плaтила и допълнително flex fee като купувах автобусните билети, така че не се притеснявах особено. Но стана чудо. Толкова бързо минахме през всичко, включително лентите с чекирания багаж, че 30 минути след като кацнахме, бяхме на автобусната спирка. Нямаше го автобуса и си казахме, ей как го изпуснахме за секунди. В този момент ни обясниха, че закъснява с 5 минути. Та не се наложи да чакаме следващия след час.
magic, честито да ти е детенцето. Дай си време и всичко ще се нагласи.

# 415
  • UK
Ронка, благодаря за споделеното. Ние средата на август ше летим с България еър, точно се чудех колко време преди полета трябва сме на летището, за да нямаме проблеми.

Magic, честито бебенце!. Дано бързо потръгнат нещата.

# 416
Ронка, благодаря за споделеното. Ние средата на август ше летим с България еър, точно се чудех колко време преди полета трябва сме на летището, за да нямаме проблеми.

Magic, честито бебенце!. Дано бързо потръгнат нещата.
То реално повече от 3 часа е безмислено, те няма да са отворили гишетата. Имаше хора, които бяха там 4 часа преди полета и си висяха по опашки. За да не се чудите на къде да ходите, гишетата са в зона Е сега, преди години бяха на друго място.

# 417
  • Leeds, UK
Момичета, моят мъж се тръшна от някакъв стомашен бъг, а във вторник тръгваме към БГ. Повръщане, диария, сивозелен стана. Бях до аптека, купих му имодиум, питах за прахчета нещо за повръщане, тип като нашите Смекта, нямат. Давам му вода с лимон. Спи през цялото време, вие му се свят и залита като стане да върви. Изолиран е от нас, ползва си и отделна тоалетна.
Фризьорката ми канселира часа за понеделник, защото е в болница. Ще ходя като чума кой знае колко време. Какви са тия адски опашки и за фврибота по 6 часа да висиш. Подготвих си всичко за пътуването с такъв мерак и гледай какво става. Направо ми се реве.

# 418
Спокойно, до вторник ще е пушка, ако наистина е стомашен вирус, те бързо минават. Запази си фризьор в Бг, или питай в местната група някоя фризьорка със свободен час Simple Smile Всичко ще е наред.

# 419
  • UK
Happy Bella,  от лимона да не му се раздразни стомаха.
Както го описваш звучи сериозно, от колко време е така, да не се обезводни. Аз слагам в една голяма чаша вода една лъжица сол и една захар и почвам да броя през 5мин по лека жичка вода. Важно е електролитния баланс да се възобнови. Може и прахчета от аптеката да вземеш или някоя от спортните напитки с електролити.

Общи условия

Активация на акаунт