Великобритания - тема [92] Лятнo - Морска НеКовидна

• 48 212
  • 748
  •   1
Отговори
# 555
Момичета един въпрос по покупките на  къща,на какъв етап се поръчва survey ... когато имате приета оферта или..?

Рано е след приетата оферта. Нека банката одобри кредита и се задействат адвокатите. Ако ще плащате пари за survey,  направи си и застраховка, защото ако продавачът се откаже или банката в даден момент оттегли офертата, гърмиш с всички платени суми.

Ние минахме без survey. Прекалено много оплаквания има как не откриват серизони проблеми, защото гледали само това и това, но не и един огромен списък неща и оставяш едни £600-700 ей така на вятъра. Ако имаш конкретно притеснение, например мухъл, викаш специалист да замери срещу малка сума и да даде оферта за премахване при наличието му.

# 556
  • Истински се вижда само със сърцето.
Единствено притеснение ми е наличието на азбест, друго нямам.
Но просто искам да си изясня нещата предварително Simple Smile

# 557
  • До хладилника, който обичам
Адвокатите от твоя страна ще кажат кога е време. Струва си проучване според мен,  на нас ни откриха влага в стената, която не се вижда с просто око. Ако къщата е скъпа, бих платила даже за пълно, което включва структурно проучване.

# 558
Ние бяхме в България за две седмици. Много хубаво си изкарахме, напук на всичките ми страхове и неуспешни опити на саботирам купуването на билети. Отхвърлихме всички задачи по план, видяхме се с доста роднини и приятели, на море ходихме... Изобщо, за две седмици си е хубаво в България, ако можеш да останеш с затворени очи и уши за нещата, заради които си напуснал преди години. Единствено никакво представление не посетихме (краткото зяпане на Тоска през решетките на Античния театър не го броя), но се надявам следващия път да успеем. А след плажовете в Аспарухово и Лозенец, дъщеря ми не иска скоро да чува за плаж по Северно море. С полетите също нямахме проблеми.

Илейн, ако имаш притеснения за наличие на азбест, има и конкретно само asbestos survey - мисля, че вземат проби от различни места и правят анализ, а не просто предположения в зависимост годината на строителство. Иначе без абсолютно никакъв survey (най-базовия) не знам дали банка би отпуснала заем.
Стискам ви палци!

# 559
  • Манчестър
Ние бяхме в България за две седмици. Много хубаво си изкарахме, напук на всичките ми страхове и неуспешни опити на саботирам купуването на билети. Отхвърлихме всички задачи по план, видяхме се с доста роднини и приятели, на море ходихме... Изобщо, за две седмици си е хубаво в България, ако можеш да останеш с затворени очи и уши за нещата, заради които си напуснал преди години. Единствено никакво представление не посетихме (краткото зяпане на Тоска през решетките на Античния театър не го броя), но се надявам следващия път да успеем. А след плажовете в Аспарухово и Лозенец, дъщеря ми не иска скоро да чува за плаж по Северно море. С полетите също нямахме проблеми.

Илейн, ако имаш притеснения за наличие на азбест, има и конкретно само asbestos survey - мисля, че вземат проби от различни места и правят анализ, а не просто предположения в зависимост годината на строителство. Иначе без абсолютно никакъв survey (най-базовия) не знам дали банка би отпуснала заем.
Стискам ви палци!

Базовия survey се прави от банката, точно за да преценят дали и колко да ти отпуснат.
По-разширено survey си го плащаш ти, ако желаеш да направиш.

# 560
  • Истински се вижда само със сърцето.
Да за разширения се чудих аз, ще го измислим когато му дойде момента.
Благодаря ви за отговорите.
Стискайте палци да намерим нашето място, че и да ни одобрят за него Simple Smile

# 561
Стискам ви палци!

Базовия survey се прави от банката, точно за да преценят дали и колко да ти отпуснат.
Ave, за пореден път не разбирам поправяш или допълваш мнение. Simple Smile

# 562
  • Манчестър
Стискам ви палци!

Ave, за пореден път не разбирам поправяш или допълваш мнение. Simple Smile

Иначе без абсолютно никакъв survey (най-базовия) не знам дали банка би отпуснала заем.

Уточнявам, че банката няма как да отпусне кредит без survey.

Както искаш, така го разбирай.

# 563
Илейн, стискам палци!

Аз минавам набързо да кажа, че Northern Railway пуснаха £1 билети по различни дестинации. При нас няма много избор, но като за £5 в двете посоки ще скокнем до съседен град да се радват децата.

Аз бързам да завърша трапезарията преди РД на баткото и сурията народ, който ще се изсипе у нас. Обаче не ми остава много време и напредвам със скоростта на охлюв. Другата седмица имам 3 почивни дни и на тях разчитам да свърша какво ли не...

Последна редакция: ср, 31 авг 2022, 00:19 от Pampers

# 564
Здравейте! Имам въпрос към майките на средношколци. Интересува ме учат ли децата във Великобритания предмет Информатика като част от задължителната подготовка и ако да – в кой клас.

# 565
Още в Reception започват да учат. Синът ми на 5г можеше сам да прави страхотни презентации в PowerPoint. Днес (вече на 8г)ми показва как програмира в някакъв сайт базова игра и караше едно коте да говори и да скача.

# 566
  • UK
Аз минавам набързо да кажа, че Northern Railway пуснаха £1 билети по различни дестинации. При нас няма много избор, но като за £5 в двете посоки ще скокнем до съседен град да се радват децата.
Благодаря Памперс, но не се ориентирам в сайта, виждам офертата, но каквито и дни и дестинации да му задам, не ми излизат евтини билети, има ли друг по-лесен начин да потърся?

# 567
  • Bristol
А какво се учи по информатика в България? Моята не е учила програмиране, само различни приложения я учиха да ползва, Word, Excel, PowerPoint. А заради фотографията, която беше записала и във Photoshop задълба.

Лека му пръст на Горбачов. Ако не бяха промените по негово време, за добро или лошо, най-вероятно нямаше да съм тук.

Аз ще дебна билети за влака за декември до Лондон. Много се надявам да хвана нещо по-прилично 🤞

# 568
dejie, не казват дестинациите, трябва да налучках. Аз намерих само 2 при нас и то на близко разстояние. Искше ми се на юг да слезем за ден, но уви! Във ФБ хората споделят зa много дестинации по линията Hull - York - Manchester_Sheffield.

Мери, успех с билетите!
Видях и аз новината за Горбачов...

# 569
Само на север ли има такава промоция за влака?
Аз погледнах, имаше Лийдс-Манчестър за 1£, но ние сме на юг и не намерих промоции в техния сайт.

Общи условия

Активация на акаунт