Великобритания - тема [92] Лятнo - Морска НеКовидна

• 48 231
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
  • До хладилника, който обичам
Бу, дай линк да го видим 🤭
Ще снимам, като ме викнат на оглед, сега само ми казаха по телефона, че е излязло и да ме питат искам ли да го взема. Голямо е, 170кв.м., аз искам максимум 40-50кв.м., защото нямам толкова свободно време и желание чак, нито съм особено опитна в земеделието, пък и мисля да садя само малко неща за кеф, та ще деля с на dejie мъжа, той е запален градинар и ще може да оползотвори по-голямо ранчо по-добре от мен. Хем и ще науча нещо така.
Засега само знам, че ранчото е доста запуснато, защото предния наемател не е имал време да го поддържа, има плодни дръвчета засадени и има голяма барака за инструменти. Мисля да садя общо взето само домати, краставици и тиквички, за забавление на децата основно. Навремето нашите като се преселиха от града в извънградската къща, садяха като обезумели какво ли не, от картофи и домати през брюкселско зеле, боровинки, ягоди и каквото се сетиш, ама много работа е поддържането на толкова разнообразни култури Simple Smile

Докато съм на градинарска тема - някой да е имал вредители по мушкатите? За 3 седмици, докато ме нямаше, моите са нападнати зловещо от вредители, вероятно Tobacco budworms, като гледам гъсениците, и са ги направили на решето. Ще взимам препарат да ги моря, но много ме хвана яд - оставих разкошни саксии, целите в цвят, сега все едно швейцарско сирене са им листата, а цветът изяден.

# 541
  • Великобритания
еха , чак завидях за толкова голямо пространство
душата ми иска гора , зелении и без хора наоколо
Аз като един некадърен градинар , тази година успях да си отгледам около 2 кила домати с български семенца , и бая краставици
Ягодите ми се скъсаха да раждат , чесъна ми и той се отблагодари
само тиквичките ми нещо не оцеляха , изпоскаха ги гадините
Сега съм засадила малко морковчета в една дълбока и дълга саксия , колкото за проба
Догодина - повече

# 542
Само на мен ли ми е хладно сега 😂. От събота сме вкъщи и не спира да вали и да е мъгливо. Днес е една идея по-добре, но пък духа, пълно щастие няма 😂.
Има забрана от South West Water  да не се поливат градините и да не се мият коли вкъщи. А в същия момент не спира да вали 😂😂. Знам, че само при нас е така и това със забраната е защото е сухо по другите места.

# 543
  • Великобритания
това със забраната е най малоумното нещо евър
значи тука вали 345 дена в годината , тез не могат да направят стабилни водни резервоари , за да я задържат и заради тез 15-20 дена трябва да има забрани , Пълна тъпотия
В нашата област няма такава все още , но дори и да има - не виждам как ще спрат хората
То добре , че вече няма басейни и повечето градинари закриват , ама все пак - малоумщина голяма , както каза един професор - Англия е сред морето , има вода да захрани цяла Европа , ма няма кой да я съхрани правилно и да се погрижи за всички течове

# 544
  • Истински се вижда само със сърцето.
При нас няма забрана за поливане, но то не ми и трябва сега.
Тук днес валя само и снощи иначе е топло и приятно.

# 545
Е добре, сега какво излиза? Тук дето вали и ке спира има забрана, а на по-сухите места няма😂😂😂. Не че ме грее мен лично, нито кола мия, нито градина поливам, но комшията си мие буса всяка неделя и ще страда 😂😂. Бяха ни пуснали и типове как да пестим вода, някои от тях пълни абсурди.

# 546
  • Bristol
Иначе Ливърпул е същата мизерия като Бръм.
В Ливърпул съм ходила за три нощувки само веднъж и ми хареса.
Глазгоу е с лоша репутация от едно време, заради точно тази престъпност, която те притеснява в Бирмингхам.
Извън Бирмингам има хубави градчета, по-богати и добра връзка с големия град. Оглеждали ли сте някое такова?

Бу, честито! Аз бях взела едно, около 60кв м, обаче не ми стигнаха силите с домакинство, деца и работа и се отказах Sad А и тогава целнахме една супер суха пролет, през ден трябваше да тичам да поливам, там само с лейка е позволено да се полива. Децата и мъжа нула интерес и аз сама шетах там. Беше бувално на 5 мин пеша от вкъщи.

А ние сме загубили GCSE резултатите от миналат година! Никакъв спомен нямам да са ги пращали като писмо. Рових из документите, където може да са прибрани, ако дъщерята е получила такова писмо, нищо не намерих. Тя ги е получила в училищния си имейл, който вече е деактивиран и не се е сетила да ги метне в друг имейл или разпечата. Чакаме училището да отвори, за да видим как може да вземем копие от резултатите Sad Искат й ги пак в колежа, за да продължи втора година на курса си.

# 547
  • Манчестър
Иначе Ливърпул е същата мизерия като Бръм.
В Ливърпул съм ходила за три нощувки само веднъж и ми хареса.
Глазгоу е с лоша репутация от едно време, заради точно тази престъпност, която те притеснява в Бирмингхам.
Извън Бирмингам има хубави градчета, по-богати и добра връзка с големия град. Оглеждали ли сте някое такова?

Бу, честито! Аз бях взела едно, около 60кв м, обаче не ми стигнаха силите с домакинство, деца и работа и се отказах Sad А и тогава целнахме една супер суха пролет, през ден трябваше да тичам да поливам, там само с лейка е позволено да се полива. Децата и мъжа нула интерес и аз сама шетах там. Беше бувално на 5 мин пеша от вкъщи.

А ние сме загубили GCSE резултатите от миналат година! Никакъв спомен нямам да са ги пращали като писмо. Рових из документите, където може да са прибрани, ако дъщерята е получила такова писмо, нищо не намерих. Тя ги е получила в училищния си имейл, който вече е деактивиран и не се е сетила да ги метне в друг имейл или разпечата. Чакаме училището да отвори, за да видим как може да вземем копие от резултатите Sad Искат й ги пак в колежа, за да продължи втора година на курса си.

Ние получихме официален документ по пощата няколко седмици след това.

# 548
  • Bristol
Ave, за сина си спомням, че така ги получихме и си седят прибрани, видях ги днес. Но на щерката никакъв спомен нямам и не мога да ги намеря 😢

# 549
  • UK
Merry, ако ги е пращала резултатите някъде по имейл, може да ги имате в изходящата папка.

# 550
Мери, много неприятно. Дано се намерят или ви дадат копие скоро!

Пестенето на вода не е заради лошо събиране, а заради наистина големите суши. Много зависи и кой водоем се ползва. Това че на няколко определени места вали целогодишно (като Гласгоу и Кардиф), не означава, че е така навсякъде. Ние сме с голяма градина и събираме дъждовна вода. Въпреки това всяко лято, още в началото, я източваме до дъно и до есента трудно пълним казаните пак. Водя си графика на времето последните години и дните с дъжд са наистина малко. А тази година не е само суха, но и необичайно гореща, което засилва проблема.

Ронка, топло е и при нас. Във вторник беше облачно, но много горещо и задушно. Следващите два дни почнаха с облаци, ама до обяд напича яко и аз точно тогава се прибирам да поема детето, че баща му тръгва на работа. Отворила съм навсякъде да става течение че да не се варим в собствен сос. Поне вечер захладня и се спи приятно.

Някой ден като се пенсионирам, ще си имам алотмънт и аз или бунгало с огромен двор. Едвам обслужвам сега цветята и ягодите у нас. Ама то едно ли ми е на главата?!

# 551
Ние сме с голяма градина и събираме дъждовна вода. Въпреки това всяко лято, още в началото, я източваме до дъно и до есента трудно пълним казаните пак.
Я кажи, има ли начин да се събира без водосточна тръба? Имам water butt, който в момента стои ненужен. Ако го завлека в алотмънта, има ли как да го пълня там без водосточни тръби?

# 552
Бу, съмнявам се да може. То освен да е отворено отгоре и направо да вали вътре в него, не се сещам за друга опция.

По принцип всеки алотмент има достъп до вода, общ за всички ползватели. Или поне моите приятели имат и нямат проблем с поливането.

# 553
По принцип всеки алотмент има достъп до вода
Да, разбира се, но ако се полива само с лейки, искам да измисля нещо по-мързеливо Simple Smile В крайна сметка и само през отвора каквото влезе, все ще е файда. На двора не го ползвам, сложила съм капково и имам маркуч с накрайник.

# 554
  • Истински се вижда само със сърцето.
Момичета един въпрос по покупките на  къща,на какъв етап се поръчва survey ... когато имате приета оферта или..?

Общи условия

Активация на акаунт