Перилни препарати и омекотители – 69

• 46 372
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Този нали е с избелители? Уж по препоръка от темата го бях избирала преди години, ама да си сверя отново. Иначе за аромат си знам, че няма Grin

Вземи си Тео Бебе. Има си избелители и не е много ароматен. Персил Сензитив не става вече.

# 571
Барбалена, смело купувай, бебето даже е с дерматит (спорят дали атопичен или себореен), точно Персил Сензитив препоръчаха лекарите, от ден 1 пера с него вече почти 9 месеца, всичко е точно.

P. S. Тео Бебе мирише много, ама много силно! Повече от омекотител. Нямах проблеми и с него, но не ми харесва за трайно решение за бебе.

# 572
И за какво и е тоя боклук без избелители - Персил ?

# 573
Тео бебе нищо не изпира и мирише страшно много!
Дъщеря ми е с дерматит - контактен уж го водят. Пера я на 60гр ВИНАГИ, с прахообразен персил, без омекотител и с допълнително изплакване.
Прала съм я и с Денкмит прах за бяло, отново нямаше проблем.

# 574
Гледах днес Персил мегаперли за цветно. И състава гледах. Около 30% зеолити и се отказах.

# 575
Те не са вредни. Характерни са за компактните прахове.

# 576
Аз не заради вреда, а заради съсипването на дрехите. Доколкото помня, точно те са тези, които "изглаждат/остъргват" влакната.

# 577
Не е задължително. То и аз не всичко помня, но при правилно зареждане на пералнята не би трябвало чак видими вреди и следи, да има...
Свързваха ги с бели следи по дрехите, това помня...но както писах, не е задължително...

# 578
ДМ имаха един сензитив, той няма аромати. Не знам какъв е като състав, но може да проверите. Има и прах, и гел.

# 579
  • Пловдив
В праховете на ДМ има много зеолити(30%),това е проблем за изплакването,което е не по-малко важно от изпирането.

# 580
Здравейте.Снощи перейки тениски на мъжа ми ( черни ) на 60° те станаха целите в досадни мъхчета от пералнята.Имате ли идея как да ги почистя по- лесно? За първи път се случва , пералнята явно ,не бях изчистила добре.

# 581
  • Сливен
Сушилня,ако имате и тениските позволяват е най-ефективното.Друтият вариант е с тиксо като изсъхнат.

# 582
Нали има едни лепящи ролки за почистване на мъхчета. Продарат се във всички ,левчета' и супермаркети.

# 583
Пусни ги на изплакване само тях, с много вода. После пак ако има нужда.

Аз за това нямам черни дънки. Едни така хвърлих. Някои материи много привличат власинки и мъхчета. Не всички де....имам само един чифт черни дънки от лидл, те не събират мъхчета.

Едни къси гащи нещо като микрофибър на мм, черни, са отврат също за пране...

Последна редакция: чт, 21 юли 2022, 08:46 от teta75

# 584
Нали има едни лепящи ролки за почистване на мъхчета. Продарат се във всички ,левчета' и супермаркети.
А стават ли за косми от домашни любимци ?

Общи условия

Активация на акаунт