С какво ви дразнят свекървите? – 136

• 36 511
  • 756
  •   1
Отговори
# 495
Джейн, може да й подариш една касичка, която да сложи на масата и другите гости като ходят, също да се включват. Ква е тая свободия... Ще седи някой безплатно на столовете й... Как тъй?!

Последна редакция: ср, 04 май 2022, 23:06 от Лютиче 2.0

# 496
Мисля, че и моите родители трябва да се включат, може един път годишно да й отидат на гости, но все пак ходят и трябва да сядат някъде. Безплатен обяд няма. 😃

# 497
Значи имало и свекърви по-нагли от моята🧐
Моята удряше с юмрук по масата като й казахме,че само аз и ММ ще организираме сватбата.

# 498
Никога не казвай "никога". Икономическата принуда  разделя.  Примери на разделени семейства заради работата има на всяка крачка. И по-лошо става, та никой не е застрахован, че няма да се наложи да  е далече от дома.

Не говояря за конкретния пчелар. Изключения има всякакви.

Свекървата  с  масичката и чадъра ми е непонятна.

# 499
Не е хубаво така да си иска, свекървата с масичката, ама ако не и стигат парите, кого да помоли. Много пораснали деца помагат на родителите си и то не само на база "оцеляване", а и за по-удобен и приятен живот. Зависи все пак как го е казала и не е трябвало пред другите родители.

# 500
Сама си го казала, Светкавица, важно е КАК го е поискала. Има разлика между "Възможно ли ти е да ми помогнеш?" и "Я дай едни пари, че, като идваш тук, и ти ще го ползваш."

# 501
Става въпрос за 50 годишна жена, като иска нещо работи и си го купува, както правят родителите ми, както правим и ние, както правят всички работещи хора. Ние имаме нужда от диван, защо тя не ни го купи като ни идва по-често на гости? Както й каза ММ, не сме дойни крави да се чуди за какво да ни иска пари.

# 502
Да, важно е как го е поискала. Иначе, за мен е нормално деца и родители да си помагат финансово, в каквато посока има необходимост и разбира се, възможност.

# 503
Аз и друг път съм го писала. Моите наборки явно като чуят свекърва и си представят 70-80 годишна жена на минимална пенсия, която едвам ходи и трябва да ѝ се помага.
Обаче на един млад човек, свекървата ще е горе-долу мой набор, както писа и Джейн, здрава и работеща.
Ами извинявайте, ама ние сме горе-долу колкото свекървата и сега купуваме мебели, племенницата всеки ден идва у нас и седи на столовете и дивана и не ми хрумва да искам от родителите ѝ да дадат половината пари. Дори и любезно да искам, ще е доста срамно да ни дават пари за глезотии, хайде ако е за хляб няма да ни оставят гладни.
Вместо да просим пари, просто купуваме според чергата си. Има и по-евтини неща. Например вместо дървено шкафче за обувки, взехме пластмасово.
Свекито на Джейн като няма пари, ще си купи един чадър и няколко пластмасови столове, имаше навсякъде евтини на промоция миналия месец. На нея и шатра ѝ се приискало. То и на мен ми се искаше диван за 3000 лева, ама купих за под хиляда, не съм ходила да искам от роднините ни, нито нахално, нито любезно.
Срама нямат някои хора, ама добре си живеят сигурно. Confused

# 504
  • Най-красивата страна
Едно младо семейство,за да е независимо е най-добре да не разчита на финансова помощ от родители.
Защото голяма част от старото поколение смята,че щом дават парите значи имат право да се месят.

# 505
И обратното важи.
Ако си на 50, здрав, прав човек и децата ти дават пари, може пък те да почнат да ти се месят. Thinking
П.П. Ние сме по на 46, въпреки че се оженихме миналата година, едва ли може да се каже за нас, че сме "младо семейство". Ама пак е срамота да искаме и да вземаме Grinning
Не мога да си изкривя душата, свекърите ни подариха миналата година 300 лева за маса, живи и здрави да са. Взехме ги, че иначе щяхме да ги обидим, но не сме направили и намек за такъв подарък. Същата сума дадоха и на семейството на брат му, пак за маса, та подозирам, че е някаква мечта на свеки да се събираме често на хапване и пийване. Joy

Последна редакция: чт, 05 май 2022, 07:55 от Opossum

# 506
Светкавица, няма как да е взаимно помагането, затова и ние реагираме така. Тя смята, че ние сме длъжни да й помагаме още от както беше на 45. Бяхме студенти като заживяхме заедно на квартира и се оправяхме както можем, още от тогава ни искаше пари за какво ли не. Само един път я бяхме закъсали и опряхме до нея, разбира се ни отряза и ни каза да теглим бърз кредит.

# 507
  • при късмета
Трябваше да я пратите за кредит, да си купи шатри и градински мебели

# 508
  • Най-красивата страна
И моята свеки смята ,че трябва ние да направим ремонт на нейния апартамент,защото един ден за нас щял да остане...

# 509
  • София
А като остане на вас, кой ще му прави ремонта?

Общи условия

Активация на акаунт