С какво ви дразнят свекървите? – 136

• 36 504
  • 756
  •   1
Отговори
# 510
  • Най-красивата страна
Ние си имаме достатъчно имоти.
Този не се знае на кого ще остане,а даже и да остане на нас,вероятно ще се продаде,защото е 50годишен панел.

# 511
  • при късмета
Вени, теб изобщо не те жаля. Не правиш ремонти, роднини не каниш на гости, че да им готвиш и гледаш децата, а ги натирваш в самостоятелен имот. Лоша, лоша Вени Joy

# 512
  • Варна
Я остане, я не.

# 513
Ако имам възможност бих помогнала, но и ако има нормално искане на помощ.
А кое, на кой ще остане ...гаранция Франция.

Прави ми впечатление, че по- властните хора трудно молят за помощ, те действат със заповеди.

# 514
Абсолютно нелепа ситуаци... и аз не бх ѝ дала, особено предвид историята ви с нея.
DaStKi, права си, майка ми е такава. Тя не може да попита нормално, а само нарежда и изисква и все най-добре знае. To be - Свекърите ми са златни, но майка ми компенсира. Тя пари не ни иска, но за други неща се бърка много.

# 515
Ние си правихме сами ремонт вкъщи, аз лепих тапетите и свеки каза, разгеле, щом мога да лепя тапети, значи ще трябва да й залепя и на нея.
Познайте дали се случи... Абе аз на работа ходя, пряко сили нещо там правя и да ходя нейде да лепя тапети в свободното си време, което нямам? Не мога ли да легна на дивана за разнообразие?
И други идеи са й идвали и й идват, идеен човек!!!

А за шатра, щом става със спонсорство, и аз искам. Търся желаещи да ми платят половината!

# 516
Не стига че   у нас лепих тапетите  с помощ от децата, ами на  съседката - кръстница,  на вуйната, като на последната бяха две стаи, и не ми хареса помагачката, дето уж гледа дали  е равно , дали пасва, а  всъщност накрая  бяха изкривени и се ядосах ,та ги и оставих  да се оправят за няколко листа.Нали видяха как ,за това ме викат -да покажа и показвам, докато цялата стая се налепи.
 Свеката разбра ,че мога и  ме пазари.
 На колежка - приятелка цялата къща облепих на времето.
Голямо съм диване. Явно някаъв синдром да се доказвам ,че това го мога.
Блузи плетох , ще се сетя още аз, как ме хвалиха и трябваше да се доказвам.Като са ме спазарили.
Де сте били да ме научите какво да правя.

# 517
Значи, щом изобщо им минава през акъла минималния шанс да се съгласиш да вършиш чужда работа, значи нещо не сте се заявили както трябва. Мен как никой не ме търси да ходя да му върша нещо Sunglasses да, дребни услуги, които не ме затрудняват, ако така и така, ще ходя някъде и ми е удобно, понякога, рядко, ако имам желание... да. Ама всички покрай мен са наясно с това.

# 518
  • София
На колежка - приятелка цялата къща облепих на времето.
Голямо съм диване. Явно някаъв синдром да се доказвам ,че това го мога.
Блузи плетох , ще се сетя още аз, как ме хвалиха и трябваше да се доказвам.Като са ме спазарили.
Де сте били да ме научите какво да правя.
Едно време беше друго - хората си правеха услуги без насрещна облага и се считаше за нормално. А и много неща просто нямаше откъде да се купят.
Малко хора днес носят плетено на ръка (но ако си мераклийка, имам една прежда, да ти я изпратя да ми оплетеш нещо. Stuck Out Tongue)
Има си хора, за които не е неудобно да поискат каквато и да е услуга от когото и да е.

# 519
Не знам какъв гьонсурат трябва да си, за да смяташ, че децата ти са ти длъжни. Не че би могъл да ги помолиш нещо евентуално да помогнат, особено ако си стар и наистина не се справяш, а директно са длъжни и няма мърдане!

# 520
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Не знам какъв гьонсурат трябва да си, за да смяташ, че децата ти са ти длъжни. Не че би могъл да ги помолиш нещо евентуално да помогнат, особено ако си стар и наистина не се справяш, а директно са длъжни и няма мърдане!
Мъжа ми затова разреди контактите с баща му, защото отиваме с уговорка, уж на гости, и се почва "Това трябва да се закара, онова да се вземе, ти ела тук сега с мен, при някои си..."  Чашата преля, като пожела с нашата кола да се карат някакви мизерии, мъжа ми отказа категорично, и баща му реши да си поиска вещ, подарена преди това. Доста зряло от негова страна...

# 521
Моята свекърва ей така си живее живота. На младини родители и свекъри били длъжни да помагат на младото семейство. Сега вече ние сме длъжни да помагаме. Ако зависи от нея помощта ще се изразява в цяла издръжка. Все болна, милата, все нещо й има, цял живот жертва.

# 522
Момичета, четох, четох, но и не се сдържах и аз да не се оплача...В епицентъра сме на страшен скандал със свекървата, която от момента, в който сме се обвързали със сина й си е направила цял сценарий. В основата му е, че ще взема всичко на сина й /разбирайте това, което ще наследи от нея и ми идва да й кажа, че съм взела акъла, сърцето и инструмента му и само доброто ми възпитание ме възпира/.
До преди да се появя аз той е плащал всички сметки, включително нейните, въпреки че няма нужда. Естествено с моето появяване това се прекрати като практика, защото тя има доста пари в сметките си от продажба на наследствени от майка й и баща й имоти. Къщата, в която живеят се води на нейно име, построена и с негови пари и дълги години е обяснявала как къщата е за него, защото за сестра му е купила друго жилище. Откакто се появих аз вече сценарият се промени и ще се дели 50/50, но след като почине. Което мен слабо ме интересува, но тя очевидно планира да го ощети с всичко.
В интерес на истината в началото ми беше смешно като изкоментира с "ама тя с целия си багаж ли ще се пренесе", но вече след като премина през това да се активизира да обикаля и да рови дори в спалнята ни, хладилника, пуска постоянно майстори да се разхождат навсякъде, без да го е координирала със сина си.  Нанесе племенника му, който също се отнася доста нагло с вуйчо си и подозирам, че е много скоро времето, в което ще започне да предизвиква и физически разправи. В момента само възрастта май го спира. И стигнахме до моментът, в който да кълне собствения си син, който отказа да носи отговорност за малолетен племенник, докато баба му обикаля по екскурзии в чужбина. т.е. тя не само го е зарязала сама, но и му е позволила да си води приятели, без да предупреди сина си. Естествено той се обади на родителите на племенника си и ги принуди буквално да дойдат да си го приберат, защото няма той да носи отговорност за малолетни деца, които не се знае какво може да направят сами. Направо е нетърпимо. То са клетви, заплахи. В момента си строим къща на друго място по спешност, за да има къде да живеем и това ще отнеме няколко месеца. 
Сигурно ще ме посъветвате да се изнесем веднага, което ще се случи до няколко месеца. Обаче до тогава, а и явно с тази част от родата ще е някакъв кошмар.
Та имате ли някакви рационални съвети как да се предпазим от такива идиотски простотии.
Няма как да отделим етажите, заради архитектурни особености на къщата, а и тя си има и нейни стаи на единия от другите етажи. Постоянно се рови в гардеробите, взимат се разни неща, принудихме се да сложим камери. Племенника му ходи на камерите да се подиграва... Абе въобще ако някой ми беше казал, че ще попадна в такъв филм...
Иначе съпругът ми е прекрасен. Имаме си пълно доверие, говорим си много, обичаме се, уважаваме се и ако не беше така, може би щеше да успее да ни раздели.
Освен това ми е мъчно, че тя настрои голяма част от родата срещу него, защото постоянно говори глупости. Никой не си представя, че това добро момче й е плащало сметките години наред, докато тя си харчи парите от продадени имоти и го лъже, че няма пари. Мъчно ми е и за това, че освен без баща, очевидно остава и без майка, а не знам как да повлияя положително на ситуацията, защото тя от възпитано, дипломатично, с граници не разбира. Аз мога да преживея, че мен ме коментира на висок глас с роднините си, така че да я чуя и то някакви глупости. Ама всичко друго ми идва в повече...

# 523
  • София
Отидете при родителите ти за тези няколко месеца.

# 524
Отидете при родителите ти за тези няколко месеца.
Щеше да е страхотно, но моите от няколко години са покойници.

Общи условия

Активация на акаунт