С какво ви дразнят свекървите? – 136

• 36 499
  • 756
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Квартира краткосрочно? Няма как да останете да живеете там, според мен.

# 526
  • София
Съжалявам.

Домът, в който сте живели преди, не става ри? Другият вариант е под наем за няколко месеца.

# 527
Съболезнования за това!
Нямаш ли наследствен имот останал?

# 528
Вкарахме всичко от наследствения ми апартамент в допълнение с кредит в строежа на къщата. И затова, ако се наложи да излезнем на квартира, ще трябва да си сменя някой от нас работата. Което увеличава риска...

# 529
  • София
Ами нямате много опции. Или оставате при нея и я търпите, или наем. Преценявате кое е по-малкото зло.

# 530
Неразумно решение, според мен. Трябваше да си седите в апартамента!

# 531
Наистина нямаме кой знае колко опции, но вече се притеснявам, че ще го предизвикат с глупости, дори може да му налетят на бой. Не, че могат да го набият, защото е голям мъж, но в такива ситуации никога не се знае как може да се объркат нещата. Да не говорим този стрес, на който е подложен ежедневно.
Иначе наистина беше много глупаво решение да заложим такъв риск, но беше неизбежн. Жилището, което продадохме беше в друг град и нямаше как да се преместим там, а и инвестицията за къщата, ще ни излезне по-малко от нов апартамент, защото мястото си е наше.
Въобще се надявам да излезне решение. Даже съм се замислила дали да не вземем контейнер за живеене временно за няколко месеца,  но трябва да прекарат водата и тока, а това също ще отнеме време, а и е някол хиляди.

# 532
Разпитайте сред приятели и познати някой дали не може да ви пусне да живеете в техен имот временно за няколко месеца с плащане на сметките и минимален наем. Има празни апартаменти на хора живеещи в чужбина, ако са ви сравнително близки сигурно биха помогнали. Или къща, вила в някое близко до града село, в която не се живее постоянно и може да пътувате.
Има групи във фейсбук групи, потърсете там, понякога хората сами предлагат къщи без наем, само да не пустеят.
Даже и да са лоши условията, ще е по-добре от там, където сте сега.
Или в AirBNB търсете евтин наем за няколко месеца. Не знам сега цените там как са, но поне няма да сте обвъзани с едногодишен договор. Трябва ви една стая, ако нямате деца.
Има и вариант да забравите колко сте добри и възпитани и да и скръцнете със зъби някоя вечер, естествено не пред камерите. И естествено без наистина да ѝ правите нещо лошо. Понякога такива хора са страхливи и спират с тормоза, ако им отвърнеш. Лошо е да падате на нейното ниво, но иначе няма да се спре.
Имай предвид, че подобни стресови ситуации отключват автоимунни и куп други заболявания. Мисли и за здравето ви, още повече сигурно планирате деца един ден.
Няколко месеца ядове не са толкова лесни за изтрайване, направо са си цяла вечност.

# 533
Каравана под наем в имота? Ток и вода от съседи с контролни водомер и електромер? Голямата покъщнина - на склад. Така ще имате възможност да контролирате строежа.
Всъщност, това, което не разбрах - ТМ е живял в дома на майка си и е плащал тока и водата, но след твоето нанасяне там е спрял да ги плаща? Абстрахирам се от коментара, че тя има пари от наследствени имоти, или от грозната реплика за багажа ти, но си мисля, че не е редно да пада изцяло на нея плащането на целия ток и вода.

# 534
Доколкото разбрах, преди той е плащал всички сметки, включително на майката, а сега плаща само своите. Майката не трябва да плаща всичко.
Също така доколкото разбрах са на различни етажи, поне за тока сигурно са на отделни електромери и може да плащат поотделно.
Да ме поправи авторката, ако съм разбрала погрешно, но не ми се вярва мъжът да е плащал всичко и изведнъж да стане пълен хрантутник.
По-скоро младите са се озъбили за пари покрай строежа за къщата, свеки се е изпуснала, че има някой лев и досегашните ѝ мрънканици, че няма пари са били лъжа и измама, и синът е поставил семейството си пред обгрижването на мама.
Така както се описва ситуацията, изглежда ми като мъжът да използва повода да скъса синджира и да избяга от прословутата къща, дето евентуално щяла да е негова някой ден.
Много добро решение е взел. По-добре една керемида, ама твоя да си е, казваше майка ми. И да не я делиш с мама или свеки, бих добавила аз. Wink

# 535
Много странно, майка и син от живот заедно да стигнат до слагане на камери и опасност от физическа разправа. Каква е целта на камерите точно?

Иначе да, ясно, че няма как да живеете заедно,  колкото по-скоро се преместите,  толкова по-добре.

# 536
Много благодаря! В целия този стрес не се бях сетила да поговоря с близки приятели, защото наистина имам такива, които живеят в чужбина и имат празни жилища.

Опосум, не плаща повече нейните сметки, които са безумни, заради немняняемото й влючване и изключване на газта, което увеличава сметките до небесата още повече. Но този отказ отключи и влошаване на нейното поведение, защото започна да й отказва да я разказва по магазини, като ходи по екскурзии го вдига посреднощ, за да я кара. Въобще спря да тича при всяка нейна безумна молба и отказът му да носи отговорност за племенника си, който му оставяше постоянно да гледа. Даже няма да коментирам отношението на племенника, провокиран от баба си...Остават му крачки от това да започне да бие баба си, освен да я изнудва за пари и да й крещи, което вече прави. 
Иначе е и скъсване на синджира, да, защото досега е вземала от сина си, за да дава на дъщеря си. Освен, че цял живот го е лъгала, че няма пари, а се оказа, че е продавала наследствени имоти и има пари в сметката си за няколко поколения. А той вместо да се отдели не само й е подтичвал, а и е плащал всичките й сметки. Включително е купила жилище на дъщеря си, гледа внука си от нея. Но не това провокира ситуацията, а лошото й отношение, заради което взехме решение да се отделим, и когато синът й отказа да гледа племенника си, защото тя беше решила, че той ще остане сам, ще отгледа племенника си и всичко негово ще отиде при него. Моето появяване отприщи някаква страшна омраза. Иначе не ни дреме нито за къщата й, нито за парите й, лев, от които не е заработила, а идват от 3 поколения назад. Вече е разпространила на цялата рода, че ще му взема всичко, което е напълно патетично, защото имам хубава професия, работа, доход, както и той и ако не бяха всички разходи за толкова кратко време, нямаше да имаме никакъв стрес. Една от шокиращите изненади беше, че ме разпитваше какви имоти имам и се усетихме, че ме разпитва, ако се наложи да разпродаваме да издържаме дъщеря й, която цял живот паразитира. А ние наистина можем да имаме спокоен и щастлив живот самостоятелно, стига да не взима постоянно от нас.

Ирис, целта на камерите е да знаем какво се изнася от нашите вещи, защото се случва постоянно. Преди да ги сложим постоянно изчезваха наши неща и ги виждахме при нея. Включително дрехи на съпруга ми, които носи племенника му. /направо е плачевно/ Иначе са живяли, защото той наистина я е търпял и махвал с ръка, каквото и да направи, но аз не съм склонна, още повече, че тя стана в пъти по-зле при моето появяване, което градира постоянно. До толкова, че собственият й син вече не иска да я вижда след всички неща, които направи и му наговори.

# 537
Ти май с някой пенсионер-ергенин си се хванала 🙂

Взе да ми става смешно!
Колежки, виждате ли като сте толкова доверчиво "винаги готови" да браните снахите, как почнаха да ви взимат за канарчета 😂

# 538
  • София
Защо, мислиш, че е измислена историята ли? На мен ми звучи реалистично. Имам в обкръжението си едно такова семейство, в което на дъщерята се купи апартамент, издържат я, понеже не работи и й се гледа детето, не знам вече защо. А от баткото само се взима, само се иска и неговите деца не ги поглежда бабет. Като беше жив дядото беше различно, но почина човекът.  Така че хич нищо подобно не може да ме изненада.

# 539
  • при късмета
Ама разбира се! Като няма аргументи в полза на свекървата, винаги се напада снахата с измислени такива или казуса се обявява за пързалка. Тя свекървата винаги е бяла и добра

Общи условия

Активация на акаунт