С какво ви дразнят свекървите? – 136

• 36 499
  • 756
  •   1
Отговори
# 540
Всякакви истории има. И моята зълвичка е все малката, нещастната, нуждаещата се от помощ, пари, гледане и дондуркане, та знам 🙂, но тук е прекалено наситено с всички изреждани в темата оплаквания! Очаквам в следващия пост да се появи брава с пръстов отпечатък 😉

# 541
Е как- за свекървата или нищо, или само добро се говори, моля Ви се....

# 542
Напълно вярвам в написаното, откачалки всякакви.

# 543
Ти май с някой пенсионер-ергенин си се хванала 🙂

Взе да ми става смешно!
Колежки, виждате ли като сте толкова доверчиво "винаги готови" да браните снахите, как почнаха да ви взимат за канарчета 😂

То и аз съм си мислила, че "на мен такова нещо не може да ми се случи", но вече съм в епицентъра на този филм, който си е направо срамен. И има изгледи да стане още по-наситен.

Птица, а как иначе да се разкаже разбираемо този хорър филм? Дала съм само основни щрихи, даже не съм влизала в детайлите. На теб може да ти е смешно за отпечатъка, ама на мен хич, защото си държи пари в къщата и следващото, което очаквам е да ни измисли някаква история.

# 544
Отговорът според мен е - на квартира!

# 545
  • при късмета
Аз съм казвала и друг път, че наблюденията ми сочат, че при живеене заедно, много бързо младите или сина/дъщерята живеещи с тях поемат изцяло не само сметките, а и зареждането на хладилника. Ама старите се бият в гърдите, че дундуркат младите, само и само да не се изложат, защото реално е обратното

# 546
Аз съм казвала и друг път, че наблюденията ми сочат, че при живеене заедно, много бързо младите или сина/дъщерята живеещи с тях поемат изцяло не само сметките, а и зареждането на хладилника. Ама старите се бият в гърдите, че дундуркат младите, само и само да не се изложат, защото реално е обратното
Вярно, аз съм била в такава ситуация. Да вметна, че бяхме прекалено млади и глупави и живяхме година и половина при свекърите.  (Тук слагам и че там живеят И свекърите на свекито, значи представете си 3 поколения в една къща и представете си колко глупава съм била 😆)
 Сега ако бях, никога нямаше да се навия на такава простотия.
Проблемите свършиха при нашето излизане .
Колкото по-далеч толкова по-добре.

# 547
Три поколения ми изглежда още по-страшно. Simple Smile
Ще действам явно в посока за по-бързо изнасяне. Явно понякога на човек му трябва леко подбутване, за да потърси и да излезнат решения. Благодаря ви за куража и идеите!

# 548
  • Варна
И ние живяхме 3 поколения - не беше лесно, но минава.
Аз обаче се чудя при така описаната ситуация, за какво побутване иде реч? То ножът е опрял до кокал, пък историята ми я разказват  с усмивка като че страничен наблюдател. И каква е тази безкритична рода дето безусловно вярва на свекървата?  Всъщност все едно де е истината, въпросът е да се живее спокойно и от двете страни,

# 549
  • при късмета
Родата, освен с клюките, няма с какво друго да се занимава. Никак не се учудвам, че вярва на свекървата. Именно поради причината, която коментираме. Щом младите живеят в неин имот, по подразбиране тя ги хрантути. Ето и внука взела, всички на нея чакат. Тя като допълнително нагнетява напрежението, ето ти свекърва светица и неблагодарните/алчни млади, родата по подразбиране е на страната на свекървата. Никой няма да се поинтересува от гледната точка на другата страна и дали това, което знаят е вярно

# 550
  • Варна
Ма ко, никой от никого не се интересува в тоз живот, освен ако директно не му бърка в купичката. В този смисъл, никого и не е настроила свекървата (тя нали е само по почивки, пък и хората плюят и прахосниците дето само продават наследствени имоти). Просто са открили нещо, което вкупом намират за "непростимо" и недопустимо, ако наистина  са така наострени.  Ако съм права, отвратително е, но Клариче си знае от самото начало и затова каза, че не си говорят и е отрязала свекърва си за всичко.

# 551
От личен опит казвам, че има такива. Баща ми цял живот е помагал на родителите си, за да могат те да дават на сестра му. Тя все беше неоправданата, била с 2 деца, нямало какво да ядат. А баща ми и мъжа й работеха заедно. Баба ми и дядо ми хем й помагаха, хем и децата й изгледаха, а баща ми накрая се разболя, за да ги носи на гръб. Един ден собствената му майка го удари с бухалка в главата и тогава съвсем го съсипа психически. После продадоха и апартамента, където живеем. Много мога да разказвам какво може да направи една майка, свекърва и баба. И сега години след това, тези които изгледа и изхрани не я поглеждат. Баба ми е на легло и познайте кой я гледа...баща ми.

# 552
И ние живяхме 3 поколения - не беше лесно, но минава.
Аз обаче се чудя при така описаната ситуация, за какво побутване иде реч? То ножът е опрял до кокал, пък историята ми я разказват  с усмивка като че страничен наблюдател. И каква е тази безкритична рода дето безусловно вярва на свекървата?  Всъщност все едно де е истината, въпросът е да се живее спокойно и от двете страни,
Честно казано, когато човек е в подобна ситуация, понякога даже малко кураж му е нужен. За такова побутване иде реч. За много поколения съм виждала в доста успешна комбинация, но при едни от моите баби и дядовци, които се наложи да отгледат децата на една от лелите ми и никога не е имало никакви проблеми. И всичките се обичаме и уважаваме.
Свекървата и сестра й даже така са успяли да си създадат семействата, в последствие да едната да й построят къща, а другата да остане в родната такава. Но това не им пречи да обясняват, че никой нищо не им е дал, а родителите им са били лоши. Затова сестра й и мъжът й са връзвали и били майка си, за да им каже къде са й парите и накрая, въпреки че са живяли в една къща са я открили чак след три дни след като е починала..Вие познавате ли такива хора? Аз бях шокирана, когато започнах да научавам една по една подобни истории и започнах да виждам какво се случва. Къщата на свекърва ми е била няколко пъти ограбвана от собствената й дъщеря, била е бита от нея и бившия й приятел. Дъщеря й я е съдила, че била направила аборт под нейно давление и т.н. и т.н. Сега синът й върви по нейните стъпки от това, което виждам.
И това е уж уважаван род.
Права сте, че няма значение къде е истината. Тя в подобни ситуации си излиза наяве все някой ден, така че няма смисъл да се борим да доказваме нещо, за да опровергаваме неверни твърдения. Да, обидно е, но в крайна сметка не е ли по-добре да се концентрираме върху нашия си живот и да поддържаме контакт с нормалните роднини, отколкото да се занимаваме с ненормалните? 
Плясък, той чак сега открива, че майка му е представяла пред всички, че тя го гледа и му плаща сметките. Представила собственият си син като смотаняк... И проблемът се появява при появата на сериозна връзка.
А за настройването я слушаме почти през ден с телефонните разговори с братовчедки и сестри какви ги говори.  Както лъже сина си, така безочливо лъже и тях. Ако приема за нормален нейния стил на общуване ще се наложи да се концентрираме върху лъжи, скандали, манипулации, подигравателно поведение, скандали, което е изключено да се случи.
Затова и решението, колкото и да ни е трудно за известно време, е най-правилното, за да нямаме никакви допирни точки. Докато още нямаме деца. Да не коментирам и клетвите й да нямаме деца... Не съм си и представяла, че една майка може да се държи по такъв начин със собствения си син.
И може да си помислите, че става въпрос за някое забито село, ама не е.

Последна редакция: нд, 08 май 2022, 11:51 от Анонимен

# 553
Видя ми се някак крайно (например че я каар нощем дори до някъде, защото при нас още върви такова и то за   хора извън семейството ,някакви)но  като чето общите отношения, всякаква близост е подай пръст да ти отхапят ръка..

И при нас сме издържали - в смисъл разходи , а са подкрепяли другия, че не е при тях. Защото на нас помагали. Бяхме малък процент такива,  явно става повече. Или сме попаднала на еднакви хора и десетилетия няма промяна.
  Ами оправяйте баня ,кухня и  постилайте някъде за спане  и се местете.Да си държи парите, щом може с пари да живее само.
 Все пак няколко месеца са по-добре от цял живот в тормоз  и използване.

# 554
Ужасни отношения. Аз вярвам, че е възможно, понеже съм виждала и на живо, разбира се не чак с такива скотски прояви, те се получават обикновено когато е намесен и алкохол и някакви други особености. Надявам се мъжът наистина да е много свестен, за да си заслужава забъркването в такова семейство.
Колкото по далече, толкова по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт