С какво ви дразнят свекървите? – 136

• 36 488
  • 756
  •   1
Отговори
# 570
  • I want it all and I want it now.
Нека синьт да покани майка си на вечеря и да се опита да оправи отношенията, поне докато сте там. Не бих спестявала истината и на роднините и на сестрата. Като говорите с тях обяснявайте ситуацията, каквато е. Аз сьм сигурна, че си я знаят каква е и тяхното мнение няма да промени отношенията между вас.  Заорали сте дьното, но поне има шанс синьт да си оправи отношенията с майка си, ако и ти го подкрепиш. Струва си да се опита за да не сьжалява след време. Ясно е че тя винаги ще предпочете племенника и вие няма да получите нищо, но поне може да имате що годе нормални взаимоотношения докато сте там. Обикновено всичко свьршва след като препишат имота на едното дете  и то ги изгонва на улицата. Тогава се сещат, че имат и друго.

Последна редакция: нд, 08 май 2022, 19:38 от Syn

# 571
Аз малко бих се притеснила да се обвържа с мъж с такива гени, това с връзването на бабата да си каже къде крие парите ме довърши…

В интерес на истината не се отнася за цялата им рода, дори родителите на тези двете сестри са били много добри хора. Как са успяли да отгледат такива чудовища и аз не мога да си обясня?! Замисляла съм се по въпроса за гените, обаче той не носи само нейните гени, а и наистина е прекрасен. Въпреки че ролята на майката е голяма и не трябва да се развалят отношенията с лека ръка. Аз досега го подкрепях в посока да се опитва да има добри отношения с нея, но тя толкова се постара, че синът й е категоричен, че няма връщане назад.
Иначе да си гледа племенника му, редно е поне някой да го гледа. И след като родителите му не го правят, поне тази да направи едно добро. Въпреки че като гледам какво възпитание му дават е на крачка от това да започне да я бие. Но да не прехвърля отговорността си към вуйчо му, както се опитва постоянно. От няколко години го зарязва сам с дни, защото знае, че сме в къщата и въпреки всичко ще има някакъв контрол. Без да пита естествено дали може, дали е удобно. Просто информираше. Като на нова година да се провикне от стълбищата, че тя излизала, а внукът си остава сам и щяла да се прибере на следващия ден. А сега в началото на тийн възрастта ми се струва още по-безотговорно да го оставя сам и той да си води приятели и да си прави купони, без да има кой да го контролира, защото всичко става в тази възраст. И ако нещо стане, отговорността ще е на единствените възрастни в къщата, въпреки че никой не ги е питал.
Това дали ще получи нещо съпругът ми е нея, дори и да похарчи всички пари, които има, а тя ще го направи, не може с имотите да го направи, а и законът го пази в това отношение до известна степен. Така че освен ако не извърши престъпление срещу нея/което няма как да се случи/, няма как да го лиши от наследство.
Но и това не е толкова важно. Спокойствието ни е важно и да живеем в нормална среда, а тази там няма как да стане, дори и да положим много усилия.
Syn, нормалните хора така ще направят, но на това чудо подобни неща не му влияят.
Plqsak, права си, че понякога животът ни поднася и такива обрати, че не е добре да казвам "на мен това никога"...
Вероника, а тази история, която разказваш...
Толкова е тъжно, че все още има много семейни взаимоотношения като в Средновековието.

# 572
  • при късмета
Има как да го лиши от наследство, може да продаде всичко приживе и да не остане за наследяване. Може да го прехвърли с договор за гледане и после да води дела да си върне частта. А може и с обикновенно завещание, без гледане, по-лесно ще си върне частта, но си е разходи и пак дело.
Вени, добре сте постъпили. Аз, ако съм на вас, с нетърпение ще чакам свекъра да ми дойде в къщата, да вдига панаири. Ще съжалява, че ме е срещнал

# 573
  • София
Понеже не стана дума за свекър, вероятно Клариче има предвид, че майката не може да го лиши от дела от бащиното му наследство, както и да продаде къщата без негово съгласие или поне съдебна делба.

# 574
  • при късмета
Няма нужда да гадаем предисторията и пак да чоплим имотния въпрос. Дори да има част от баща си, майка му може да го лиши от тази, която очаква от нея и аз това имах предвид.

# 575
  • Най-красивата страна
Всъщност по закон братът и сестрата получат равни части.

# 576
  • Варна
Всъщност няма смисъл да задълбаваме в имотни истории, защото тук свекървата е жива и здрава, а снахата не звучи като да е златотърсачка, не я блазнят имотите, защото си има, а просто иска спокоен живот. Дано се откъснат бързо от отровната среда и да заживеят самостоятелно.

# 577
  • при късмета
Явно е, че на авторката спокойствието ѝ е по-важно, но все пак лежи на кълката, че майка му не може да го лиши от наследство и закона  пазел мъжа ѝ до някъде от това. Просто ѝ уточних, че  това е напълно възможно
Това дали ще получи нещо съпругът ми е нея, дори и да похарчи всички пари, които има, а тя ще го направи, не може с имотите да го направи, а и законът го пази в това отношение до известна степен. Така че освен ако не извърши престъпление срещу нея/което няма как да се случи/, няма как да го лиши от наследство.
Не са малко случаите, в които болднатото е било голяма изненада за някой. Не, че мисля, че конкретната свекърва ще го направи
Всъщност по закон братът и сестрата получат равни части.

Да, но като има открито наследство. А докато тя е жива това не се случва. Към момента, ако имат части от баща си (не знаем със сигурност) те двамата имат по 1/6, а свекървата останалите 4/6. Ако реши да продава, закона казва,ч е трябва първо на останалите съсобственици да предложи дяловете си, ако те не могат да го купят, на другиго. Имотната мафия, като иска да разкара някой съсобственик, продава големите дялове на семейство многодетни цигани примерно и после ходи живей с тях. Този, който не е искал да продава, после е принуден да го направи на безценица. Не е много по темата, казвам го заради репликата на авторката, за да разсея заблудите ѝ, пак казвам, не защото мисля, че в конкретния случай така ще стане

# 578
  • София

Няма имот, който да ме накара да живея със свекърва при такава ситуация. Здравето и нервите са ми много по-важни.
Отивайте на квартира,  докато си оправите къщата. Още повече, че имате и доходи

# 579
  • София
Клариче Гледайте си вашето си семейство. Изнасяте се при първия удобен случай и така. Колкото до роднините - ако не искат да чуят и вашата истина, то те не са обективни хора и в този смисъл няма полза да се познавате повече от служебно ... за жалост. Единствено ме притеснява племенника - все пак бихте могли да запазите някакви отношения с него - дете е, и би било добре да има някой на когото му пука и в случая вуйчо му да му даде ясно да разбере, че не толерира поведението му. Не да носи отговорност за отглеждането, а да е коректив... дори и да няма смисъл на пръв поглед...
Колкото до наследството - то може да бъде изпито както се казва, дарено и т.н.,  та и на това не разчитайте, ако сте разчитали. Ако остане нещо - хубаво, но просто се съсредоточете във Вашия си живот и изграждането на добро и стабилно семейство. Колкото до приказките на някои съфорумки как не биха влезли в такова семейство зарад гените - то по тая логика дай да профилираме мъжете си, а - и уйде коня у ряката ... ще стане като във филма Гатака където селектираха хора с идеални гени и здраве, останалите - леш...

# 580
Клариче Гледайте си вашето си семейство. Изнасяте се при първия удобен случай и така. Колкото до роднините - ако не искат да чуят и вашата истина, то те не са обективни хора и в този смисъл няма полза да се познавате повече от служебно ... за жалост. Единствено ме притеснява племенника - все пак бихте могли да запазите някакви отношения с него - дете е, и би било добре да има някой на когото му пука и в случая вуйчо му да му даде ясно да разбере, че не толерира поведението му. Не да носи отговорност за отглеждането, а да е коректив... дори и да няма смисъл на пръв поглед...
Колкото до наследството - то може да бъде изпито както се казва, дарено и т.н.,  та и на това не разчитайте, ако сте разчитали. Ако остане нещо - хубаво, но просто се съсредоточете във Вашия си живот и изграждането на добро и стабилно семейство. Колкото до приказките на някои съфорумки как не биха влезли в такова семейство зарад гените - то по тая логика дай да профилираме мъжете си, а - и уйде коня у ряката ... ще стане като във филма Гатака където селектираха хора с идеални гени и здраве, останалите - леш...

Pilito, така сме се настроили и се надявам да си поддържаме фокуса.
Жалко за племенника, защото е дете, а при безотговорните си родители вуйчо му ще е единствения роднина, който може да е с акъла си и да му помогне. Но при това поведение в момента и както го настройва баба му, ще е напълно невъзможно. Вратите може и да са отворени, но не и с цената на всичко.
Ма ко, щяла да дели на 3. Вече и племенника е официално включен, въпреки че това се знаеше. 
Жалко е, че майка му ще изпука всички пари от няколко поколения назад, докато е жива, но тя и сутринта е казала, че няма да остави и лев, а къщата ще дари на църквата. За това не ми пука, парите са си нейни, да прави с тях каквото иска, но вече като чух, че каза, че съм вкарала родителите си в гроба мисля, че и последната възможност да я погледна тази жена, вече изтече в канала.
Нищо, че е попска наследния от устата й се леят всякакви Богоугодни слова.

# 581
Защо така се е настроила против тебе? Изглеждаш оправна и имотна булка, какъв и е проблема, та върши такива идиотщини.

# 582
  • при късмета
Защото сина заформя семейство и вече издръжката на мама, която и нужда няма, както се оказва, няма да я има. Кой да е виновен, естествено снахата

# 583
  • София
Iris04 Проблемът на тази жена е ментален. Само отбележете как се държи със собствената си кръв ... Нарсицист ли е да го опишеш ... Колкото до влиянието - да, може да повлияе на неукрепнал ум и психика, каквато е на племенника и на зависими от нея хора / финансово /, но дотам. Това, че синът се отделя й е подействало като червен флаг на бик - вече няма да я боготвори, както е било. От опит говоря ...

# 584
Iris, вече не е по нейното "слушай, изпълявай, плащай". Сега вече синът й има жена, а и вече иска граници за себе си и жена си.
След като съпругът й се е развел с нея преди доста години, тя го е заместила със сина си и досега й е изпълнявал всички прищевки/другите гаджета преди мен са избягали с писъци. Шегувам се, но наистина такова нещо не се търпи, ако не си принуден.
Pilito, много точно си го дефинирала. Има проблем със сигурност, защото постоянното усещане да манипулираш другите с лошо, защото те можели да те излъжат също, а и да третираш хората като пешки, си е сериозен проблем. И ако доскоро имах желание да се опитвам да оправя тези взаимоотношения, то вече тази задача е  закрита.

Общи условия

Активация на акаунт