Любители на кучета - 128

• 32 513
  • 757
  •   1
Отговори
# 645
Има хора, които не обичат животните и не ги пускат. Това е. Много от тях си мислят, че кучето ще нацапа, защото лапите му са кални. Ми то моите обувки също са кални и са 10 пъти по-големи от лапите на кучето. Има повече логика аз да не влизам Grinning

Марси е голям бонбон! Ще му изям пясъчния нос!

Дамата, която щеше да гледа Рила след две седмици, се отказа. Нямам представа къде ще намерим човек вече. С тези почивни дни всички вече са заети, а за пансион и дума не може да става. Едно момиче ми предложи да идва три пъти на ден вкъщи да я наглежда, но това също е абсурд.
Вече предвкусвам как ще си остана вкъщи да я гледам. Ама и тя намери кога да се разгони... Grinning

# 646
  • София
Първото море с нас, КапонЧо пазеше стаята. Близо бяхме до плажа, та само за по два-три часа сутрин и следобед го оставяхме да си дреме. После разходки из уличките на Буджака/Созопол/. Тази година планираме отново на същото място - одобрено беше от младежа, така, че сме спокойни Simple Smile
Ето как си дреме с любимата мишка Simple Smile
Скрит текст:

# 647
  • София
Ние ще ходим този месец към Тасос, даже по повода днес я ваксинирахме Бубата, че пак леко просрочихме. Никога никакви проблеми никъде из острова. С нас е по цял ден на плажа, а вечерта в заведенията.

# 648
А на плажа свободно ли ги пускате да си щъкат? Предстои ни едно море в България и евентуално за Гърция се чудим, та планираме да сме си с кучето, ама на самия плаж малко не знам как да процедираме.

# 649
  • София
Тя Буба повод няма изобщо Grinning Нали е дребос, нямаме проблеми да е пусната - лежи си при нас на шезлонгите или си изкопава местенце под тях. Във водата не ще да влиза изобщо. В заведенията е в скута на някой от двамата.

# 650
  • Пловдив
Във групите във фейсбук напоследък се говори доста за ваксината за бяс и за ефектите от нея.
Споделете вашите кучовци как я понасят, слагате ли я задължително.
На нас ни предстои първа такава и не знам кога да я сложим. Лео е на 5 месеца, не смятаме да пътуваме в чужбина засега (четох, че за там е задължителна).
Разбира се ветеринарят се напъва да я слага възможно най-рано.

# 651
Ваксината за бяс е задължителна и на територията на България.

# 652
  • София
Слагат й всяка година, доколкото знам е задължение по закон. Понася й добре, вечерта след ваксината е малко по-омърлушена и на другия ден е пушка. Само миналата година 3-4 дни беше унила, та се стреснахме. Ама ето я днес - играе и ни закача все едно не е била при ветовете изобщо.
Слагат й Eurican. А споровете за бяса според мен са излишни - има си закон, спазваме го и това е.

# 653
  • Пловдив
Ясно, че се спазват законите, просто се чудя кога да я сложим, защото ми е написано между 4 и 6 месец. И дали няма да се понесе по-добре, ако е по-голямо кучето, т.е на 6-тия месец примерно (т.е да изчакаме още месец).

# 654
  • София
Не помня на каква възраст й сложиха първата противобясна, но ако аз се чудя, просто ще си питам ветеринарите Simple Smile
Не мога да дам мнение, не разбирам от медицина.

# 655
На нашата й е сложена точно на 3тия месец.
Преди 2 седмици пак й сложиха и всичко беше наред. Само малко се поду мястото, където я боцнаха.

# 656
Ако има хора го държим на повод. Ако няма хора около нас, го пускаме.

Бяс досега сме слагали веднъж. Нищо не съм забелязала необичайно. Трябва ли да има разстояние с годишната ваксина? Че миналата седмица му хакнахме годишната.

# 657
  • София
При нас ваксината за бяс я слагат първоначално заедно с третата ваксина - на 3.5 месеца, а по-нататък - заедно с годишната. Ваксината е Nobivac Rabies. Проблеми не е имало.

# 658
  • о`майна лунна нощ е
Обръщам ви внимание да не пропускате ваксината за бяс на кучетата. Към настоящия момент редица държави са затегнали или спряли международните осиновявания на кучета точно заради пламването на бяс в пограничните зони. Оказва се, че в Украйна ваксината не е задължителна. Масово хората, тръгнали да се спасяват в чужбина, както и пуснатите на свобода животни от приюти във военните райони са станали преносители, което е довело до вълна от бяс.
И през ум не ми е минавало, защото "една жена каза" да нарушавам изградена държавна ваксинационна политика.
Преди години ваксината се слагаше с последната от трите първоначални. В последствие масово ветеринарите я отделят и поставят на шестия месец, а следващите години върви заедно с годишните реваксинирания и се понася сравнително леко.

# 659
  • Пловдив
Нашия вет каза,че трябва да има 15 дни между двете ваксини. Явно всеки работи по различен метод Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт