Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 22

• 44 397
  • 750
  •   2
Отговори
# 255
Да не би видата ви да е някаква...гадна че да стават налепи. Или не я изхвърляте на всяко сушене? Предната сушилня 4 години, а сегашната кара 3та година налеп не е образувала в чекмеджето.... Ще ми е адски трудно ако се наложи да го чистя

# 256
  • Велики Преслав
Да не би видата ви да е някаква...гадна че да стават налепи. Или не я изхвърляте на всяко сушене? Предната сушилня 4 години, а сегашната кара 3та година налеп не е образувала в чекмеджето.... Ще ми е адски трудно ако се наложи да го чистя

И това го има не отричам. Гадна е.

# 257
Опа,объркала съм темата,затова си редактирам поста. И сушилня взехме - аег 8 серия.

Последна редакция: пн, 22 авг 2022, 21:59 от ambro13

# 258
Това видео може да интересно на някой. Поне на мен ми беше. Пълно, адски подробно разглобяване и много добро почистване на сушилня Бош със самопочистващ се кондензатор.
Видеото излезе днес явно ютюб още "помни" че търсих клипове как се чистят сушилни.
https://youtu.be/3RnwlDWJR3o

# 259
Даммм, а на който не му се гледа всичко е достатъчно да надникне между 7 и 8 минута и около 13-тата.

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 13:13 от petiaivanov

# 260
Ооо и миенето във втората половина на клипа. Интересно е и изваждането на 2та топлообменника. То така е снимано че ако някой има същия проблем със сушилня Бош и му се занимава може сам да си я ремонтира, че с тази инфлация колко ли стана като цена едно пълно почистване.
И все повече ми се появява желание да махна капака на нашата вкъщи за да видя как е положението около барабана. Иначе кондензатора е чист...него си го проверявам с фенерче чат-пат.

# 261
Ама тоя пич как си намери връзката в "гнездото" на втулката -голям смях. Вярно, че сушилните ядат ...
Според мен е задминало 200 лева.
Е, сега щом те сърбят ръцете, давай Simple Smile

# 262
Аз само горния капак ще махна и ще надникна... Дано става лесно че на Миле всичко им е на терсене. За 2,5 години се уверих че филтърната система пред топлообменниците си върши работата. А ми е интересно дали това кече уплътняващо между барабана и корпуса държи или хвърля прах вътре в корпуса на машината.
Утре ще се помъча. Решено е.

# 263
Ще чакаме резултат, но аз съм почти 90% сигурна, че ако има някакъв прахоляк, той ще е минимален.

Тоя от филмчето- голям сладур. По едно време каза " Система Self Clean" - сам сваляш/разглобяваш и миеш" . 

# 264
Marsian, веднъж бях махал горния капак и едната страна, като очаквах да има за чистене и се бях приготвил, но всичко беше чисто. Става дума за базов модел на Miele. Не е трудно. Предполагам, че при твоята ще е малко по различно, но като цяло няма да те затрудни. Обаче, не знам дали при теб на видите, с които е хванат горния капак има едни бели тапи. Ако да, може да пробваш с някакво добро тиксо да ги извадиш. Ако пък не те притеснява вече, заради гаранцията, просто завии на всяка по една тънка вида и така ще я издърпаш. Ще остане малка дупчица и после ще се вижда, но може и да ги смениш с нови. След това няма нищо особено. Развиваш видите, махаш капака и ако има за чистене може да махнеш и едната страна, откъм компресора, но си мисля, че няма да се наложи. И според мен системата от филтри е доста добра.

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 18:59 от plm_79

# 265
Отворих я. Съвсем чиста си е. Махнах горния капак и леко страничната стена. Не видях смисъл да продължавам повече защото си се вижда че няма нищо. Доволен съм.

# 266
Тююю, как ме е яд , значи, че не се обзаложих с теб Simple Smile.

# 267
Хехе ами твой пропуск....
Значи щом топлообмениика е чист т.е. и въздуховодите + че не е пропускала мъхове в пространството около барабана засега мога да очаквам безпроблемна работа. Следващото отваряне за проверка ще е след няколко години или когато се изтрият и са за смяна графитените четки на датчика за влажност че на Миле това е консуматив.

# 268
Здравейте! Не намерих подходяща тема и ще си отправя въпроса тук.
Става въпрос за сушилня Самсунг. Днес при поредното сушене е видяла някакъв зор. Отвътре от страната на вратата, зад филтъра реално /не знам как да го обясня/ има две метални джаджи и едната е изтръгната 😬 Някой знае ли каква е ролята им и дали е проблем, ако сушилнята работи само с едното такова метално нещо?

# 269
Чрез него сушилнята разбира колко са влажни дрехите. Май има отчупена пластмаса, което е притеснително, но би трябвало да може да се поправи, без замяна на по-голяма част от корпуса. Извикайте техник да извърши ремонт.

Общи условия

Активация на акаунт