Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 22

• 44 347
  • 750
  •   1
Отговори
# 285
Аз на черни петъци, в които се чисти боклук и мостри, не разчитам. В България истински черни петъци, каквито са в САЩ, няма. Българският търговец няма желание за подобни неща, а и не ги разбира.

# 286
  • Радомир
Аз на черни петъци, в които се чисти боклук и мостри, не разчитам. В България истински черни петъци, каквито са в САЩ, няма. Българският търговец няма желание за подобни неща, а и не ги разбира.
И вие сте права за черните петъци

# 287
През последните три години следях някои марки и модели за около три месеца преди началото на дългия период, наречен черен петък. Какво стана? - лека полека надуха цените и после, ужнамалението, беше по- скъпо отколкото ако някой си ги беше купил преди 2-3 месеца на нормална цена. Не твърдя, че за всички уреди е така, но за по- свестните си е направо правило.

# 288
  • Радомир
През последните три години следях някои марки и модели за около три месеца преди началото на дългия период, наречен черен петък. Какво стана? - лека полека надуха цените и после, ужнамалението, беше по- скъпо отколкото ако някой си ги беше купил преди 2-3 месеца на нормална цена. Не твърдя, че за всички уреди е така, но за по- свестните си е направо правило.
Такава тенденция наблюдавам и аз. Черния петък в България е "намаление" от 100лв на 200лв.Успявала съм да купувам някакви дребни неща за децата, който наистина са били на промоция и намалени.Но  големите уреди и неща като цяло са друга бира,там намаление има ама на обратно Joy

# 289
  • София
Двете АЕГ не съм видяла кой знае какви съществени разлики(или съм ги проспала)

Моделът е един - T7DBE48*, разликата е само в цвета на люка: S - сребрист; W - бял.

Последна редакция: вт, 06 сеп 2022, 18:05 от Vilemina

# 290
  • Радомир
Двете АЕГ не съм видяла кой знае какви съществени разлики(или съм ги проспала)
Да това и аз го забелязах, че люковете са различен цвят.

Моделът е един - T7DBE48*, разликата е само в цвета на люка: S - сребрист; W - бял.

# 291
Точно заради тази работа с филтрите, ако не искате да си биете главата в стената, не я купувайте. Работата на сушилнята е пяко свързана с натрупването на мъх навсякъде. Едно почистване в сервиз сигурно задмина вече 200 лева.
Той Васил сам ще си я чисти, защото е техник, а Вие?
Здравейте, имате ли представа, ако сушилнята се развали, заради запушване на въпросния филтър, дали почистването му се поема от гаранцията?

# 292
  • Велики Преслав
Не не се поема, но филтрите са достатъчно добри и няма пробрем с кондензатора вече след година и нещо работа. Те пак са 2 филтъра  то механизма им е друг.

# 293

Здравейте, имате ли представа, ако сушилнята се развали, заради запушване на въпросния филтър, дали почистването му се поема от гаранцията?
Няма как да се развали заради запушване на филтъра.Може да спре да суши, но да прегре компресор, а това е единствената  опасна последица, едва ли е реално възможно.

# 294
Днес минах през Технополис и наистина минуса на сушилнята на Haier е въпросния филтър, но преди него има два други филтъра и уж не би трябвало да има проблем. Гаранцията е 6 год и 12г на мотора, което също си е голям плюс. По др параметри сякаш е доста по-добре спрямо най-базовия модел на AEG например, визуално също изглежда доста добре.

# 295
Не, не се поема. За АЕГ високият клас до скоро АЕГБългария поемаха половината от стойността. В момента не знам дали е така, но при всички случаи едно влизане във фирмен сервиз за почистване отнема седмица (самото чистене става за няколко часа Simple Smile  ). По~добре е уредът да не е такъв, който ще иска честа профилактика и е добре да има лесен достъп до кондензатора, за да можете сами да си го чистите, а Хайер не предполага такова нещо.

Да допиша нещо: тези дни, мисля в темата за хитринките, стана дума за почистване на контейнер на сушилня със самопочистващ кондензатор, която така пуска власинки, че те плуват в контейнера с   кондензиралата вода, а не е редно да са там.  В този смисъл, не е много добре да да се предоверявате на разни филтри.

Последна редакция: вт, 06 сеп 2022, 21:54 от petiaivanov

# 296
  • Радомир
Днес минах през Технополис и наистина минуса на сушилнята на Haier е въпросния филтър, но преди него има два други филтъра и уж не би трябвало да има проблем. Гаранцията е 6 год и 12г на мотора, което също си е голям плюс. По др параметри сякаш е доста по-добре спрямо най-базовия модел на AEG например, визуално също изглежда доста добре.
И на мен ми се стори с доста добри параметри Haier-a(даже моя мъж се беше засилил да я взимаме) , ама тоя филтър.... не ми се рискува. И Бекото видях на което бях дала линк, то по параметри е топ, по добро от двете АЕГ, ама е Беко и не смея да заложа на него. Вкъщи имаме уреди на Беко и съм доволна от всички, ама за сушилня не смея да заложа на марката.

# 297
  • Велики Преслав
То пък на АЕГ като има достъп до кондензатора, като че все едно можеш да го измиеш сам. Най-много да се приплакне отпред. Навътре вте трябва да се разглоби. И ако трябва да сме точни, това което виждаме отпред е ИЗПАРИТЕЛЯ на сушилнята, кондензатора е вътре като той-пък при никоя не може да се измие без разглобяване. Отделно лично мое мнение е, че зависи от качеството на филтрите. Ми аз имам Whirlpool който има филтър пред кондензатора! И каква файда, като филтъра 5 пари не струва.

# 298
simsi, радвам се, че си доволна, но искам да ти цитирам какво каза наскоро една потребителка в темата за пералните без по никакъв начин да искам да те засягам, а то беше нещо от сорта на " имах пералня  (да кажем индезит/беко) и като се развали си взех АЕГ 7 серия , а аз съм мислела, че съм доволна от старата и прането ми е добре изпрано, но с новата пералня разбрах какво са добре изпрани дрехи).  

Василе, прав си, но по-добре да се заложи на сигурно, защото 2-3 чести профилактики и ето ти парите за нова.

# 299
  • Радомир
Ще сядам на масата за преговори с милото, да от пуснем още малко бюджета поне до 1200-1300лв и ще видя за тези пари какво мога да взема.Може би 8 серия на АЕГ ми се ще, но те май почват от 1400-1500лв и няма да се класирам отново.Така че май няма да разширя кой знае колко полето на избора.Почвам да залитам повече по модели на АЕГ май, а Бош не знам защо не поглеждам към тях.

Общи условия

Активация на акаунт