Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 22

• 43 491
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
  • Велики Преслав
Аз никога като техник не бих препоръчал нагревателна сушилня за домашна употреба, който иска да си вкара тоя таралеж в гащите, аз не бих.

# 616
Здравейте, тъй като се насочвам към закупуване на сушилня и много ми се иска тя да е Миле (в зависимост какво ще изкара Черния петък), имам следния въпрос. Преди много време бях чела, че Миле изкарват сервиза си от България. Знам, че е стара информация, но сега има ли сервиз в България? Знам, че са здрави и почти не се налага, но за мен е важно като купиш нещо толкова скъпо да има къде да го обслужиш след това.

# 617
Скрит текст:
Здравейте, изчетох колкото можах, но да мина направо към моя въпрос: дълго време се противях за сушилня, но вчера имахме техник за ремонт на пералнята /АЕГ Електроукс, втора употреба, първи ремонт след ползване 7-8 години - само смяна на четки и почистване на мотора - техника каза "уреда е страхотен и още дълго ще ви кара"/ и той горещо препоръча да ползваме сушилня. И така, отидох в магазина до нас, от който през годините сме купили много уреди втора употреба, хората ни познават добре и винаги ни насочват какво да изберем.
Както каза техникът, така и потвърдиха в магазина, че по-добре е сушилня с нагревател, а не с термопомпа и се обосноваха за това. В момента има 2 уреда, за които дадоха много добри отзиви и казаха, че няма да съжаляваме - едно АЕГ и един Електролукс, и двете машини били със сходни характеристики и програми. Моля за вашите мнения. Благодаря!
Колко лош и некомпетентен съвет са Ви дали! И с какво обосноваха този съвет? Казаха ли на колко градуса суши едната и на колко градуса суши другата? Ако не са, аз мога да кажа: термопомпена на около 53 градуса средно, а при нагревателна на около 82 градуса средно. Как мислите това се отразява на дрехите (от тук идват оплакванията "сушилнята ми сви дрехите") и не на последно място на сметката за ток? Защо вече по магазините не се предлагат сушилни с нагревател? Помислете върху това и си решете какъв тип уред да си купите. Аз мисля, че се опитват да си изчистят непродаваемите уреди. Просто бизнес.
Относно смяната на четките на мотора на пералнята- да , те са графитени и се износват от триенето. Водят се консуматив. Правеха се здрави перални преди години и пожелавам да издържи още поне толкова!

Здравейте, тъй като се насочвам към закупуване на сушилня и много ми се иска тя да е Миле (в зависимост какво ще изкара Черния петък), имам следния въпрос. Преди много време бях чела, че Миле изкарват сервиза си от България. Знам, че е стара информация, но сега има ли сервиз в България? Знам, че са здрави и почти не се налага, но за мен е важно като купиш нещо толкова скъпо да има къде да го обслужиш след това.
Разбира се, че има и е доста разработен в сравнение с преди около 5 години (и аз съм брала ядове с техния сервиз преди години).

# 618
"Колко лош и некомпетентен съвет са Ви дали! И с какво обосноваха този съвет?"

Аз не знам, затова се допитвам. И двамата бяха на едно мнение, неазвисимо един от друг. Обосноваха се с това, че са много по-опростени от новите уреди, които не изкарвали толкова дълго, че при нужда от ремонт били по-лесни за обслужване. Не скриха, че консумират повече ток. Препоръката им е специално за АЕГ и Бош.

# 619
"Колко лош и некомпетентен съвет са Ви дали! И с какво обосноваха този съвет?"

Аз не знам, затова се допитвам. И двамата бяха на едно мнение, неазвисимо един от друг. Обосноваха се с това, че са много по-опростени от новите уреди, които не изкарвали толкова дълго, че при нужда от ремонт били по-лесни за обслужване. Не скриха, че консумират повече ток. Препоръката им е специално за АЕГ и Бош.
Вие купувате сушилня в услуга на дрехите си, които няма да се “чувстват” добре с нагревателната сушилня. Петя ви е дала правилна обяснение, което напълно подкрепям.
Насочете се към новите технологии.

# 620
Че са опростени, опростени са, но и че съсипвт дрехи-съсипват ги. Може би единственото им предимство пред термопомпените е, че правят хавлиените кърпи още по-пухкави и нищо друго.

# 621
Че са опростени, опростени са, но и че съсипвт дрехи-съсипват ги. Може би единственото им предимство пред термопомпените е, че правят хавлиените кърпи още по-пухкави и нищо друго.

Благодаря за мненията, ще помислим и огледаме още.

# 622
  • София
Те и телефоните едно време бяха по-опростени и надеждни, но не е случайно, че всички ходим със смарт телефони:

Не виждам смисъл човек да си купува технологично остарели уреди.

# 623
  • София

Няма такова нещо, Миле постоянно разширяват дейността си в България, последно даже взеха магазините на фалиралия Център Макс, които са по моловете. Сервизът им се намира в София, в кв. Изток: https://www.miele.bg/domestic/contact-45.htm

# 624
Благодаря за отговорите! Ще дебна значи в петък офертите.

# 625
  • София
...И двамата бяха на едно мнение, неазвисимо един от друг. Обосноваха се с това, че са много по-опростени от новите уреди, които не изкарвали толкова дълго, че при нужда от ремонт били по-лесни за обслужване. Не скриха, че консумират повече ток. Препоръката им е специално за АЕГ и Бош.

На това „мнение“ са, защото трябва си продадат уредите. Нагревателната сушилня е отживелица, а термопомпените са достатъчно надеждни. Не са и чак толкова сложни, просто имат един хладилен агрегат вътре - техника, която се използва от десетилетия, не е ядрена физика.

Моята сушилня с термопомпа е на повече от 10 години и работи като пушка. Ползва се ежедневно. По-надеждно от това - здраве му кажи.

# 626
  • Велики Преслав
Сега в къщата в която живея имам 3 сушилни. На етаж по една и във задната част на къщата отделна, като си ги използвам всичките. Както Вилемина каза, това е прост хладилен агрегат, който просто се почиства. Една от сушилните е Аристон произведен 2010. Подариха ми го с повредена ролка. За толкова години е скъсан от работа, като преди е бил на семейство с 2 деца, така че не мисля, че са по-ненадеждни. Даже напротив. Нагревателя на сушилнята има определен живот в часове... средно около 4000 часа. Термопомпата няма. Там живота зависи от обслужването.

Откакто ползвам термопомпени сушилни не си вадя бельото на няколко компонента, а и си суша деликатните материи съвсем спокойно. Както Петя каза, нагревателните вдигат до над 80⁰, а съм виждал една дето работеше и на 100⁰

Опасността от пожар пък е съвсем друга тема.

# 627
...И двамата бяха на едно мнение, неазвисимо един от друг. Обосноваха се с това, че са много по-опростени от новите уреди, които не изкарвали толкова дълго, че при нужда от ремонт били по-лесни за обслужване. Не скриха, че консумират повече ток. Препоръката им е специално за АЕГ и Бош.

На това „мнение“ са, защото трябва си продадат уредите. Нагревателната сушилня е отживелица, а термопомпените са достатъчно надеждни. Не са и чак толкова сложни, просто имат един хладилен агрегат вътре - техника, която се използва от десетилетия, не е ядрена физика.

Моята сушилня с термопомпа е на повече от 10 години и работи като пушка. Ползва се ежедневно. По-надеждно от това - здраве му кажи.

Благодаря! Каква е Вашата сушилня?

# 628
  • София
При положение, че има Миле, което влиза в бюджета ми, изобщо не бих се заглеждала в други марки (ползвам и Миле, и Бош). Вижте тези двете:

https://shop.miele.bg/bitovi-sushilni/11855090.html

https://shop.miele.bg/bitovi-sushilni/11855090.html
Двата линка са за един модел, а кой е другият?😁

Моя грешка. Става въпрос за тази: https://shop.miele.bg/sushilni-mashini/11819550.html. Така или иначе, моделите не са много, просто избирайте според бюджета.

Благодаря! Каква е Вашата сушилня?

Miele, от първите модели с термопомпа за домашна употреба. Купувана е някъде около 2010 - 2011 г.

Последна редакция: ср, 16 ное 2022, 17:44 от Vilemina

# 629
  • Варна
Здравейте отново! Харесах си тази сушилня/която ми предложихте/ https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-BOSCH-WTH85203BY/p/683725
но преди да я купя искам да попитам как става почистването  на филтрите, а на кондензатора /ако правилно съм разбрала как се казва/ онова с пластинките което нападобява радиатор. Сам ли можеш да го почистиш или задължително се вика майстор/и ако е така на какъв период/.

Общи условия

Активация на акаунт