Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 22

• 44 325
  • 750
  •   1
Отговори
# 300
simsi, гледай и от практичната страна-търси максимумът за дадена сума. Не винаги набиването на много пари  са правилно решение. Онези двете АЕГ-та са добри машини.

simsi, ако все пак решите да вдигате бюджета, искам да ти кажа, че това е много, много по-добро от АЕГ, като технически решения, и в сервиз за чистене поне едно 5-6 години няма да отиде, ако изобщо отиде някога:

https://www.tehnomix.bg/sushilnya-miele-twc560wp-ecospeedand8kg

Последна редакция: вт, 06 сеп 2022, 22:47 от petiaivanov

# 301
  • София
Потвърждавам думите на petiaivanov за сушилнята на Miele от линка, който е посочила. Точно преди месец и аз бях от питащите и искащи съвет за сушилня и други уреди. Благодаря ви за съвета да вдигна малко бюджета и да заложа на Miele. 😀 Живи и здрави да сте!

Сушилнята на Miele от линка я купихме за свекърва ми и вече я ползвах няколко пъти. Ами… страхотна е! Суши прекрасно, тиха е, умна е и е толкова лесна за работа и почистване на филтъра. Отпред близо до филтрите, има едно малко контейнерче, в което се слага течен ароматизатор. Влюбена съм в нея и нямам търпение да започна да ползвам и моите пералня и сушилня Miele.
Купихме всички уреди от Техномикс с много хубава отстъпка като цяло.  Сушилнята даже беше на промоция с цена 1570 лв.

# 302
Със здраве да си ги ползвате Blue Heart   Flowers Hibiscus Спомням си я тази цена... с носталгия Simple Smile

# 303
  • София
Благодаря, Петя! 🤗

# 304
  • Радомир
simsi, гледай и от практичната страна-търси максимумът за дадена сума. Не винаги набиването на много пари  са правилно решение. Онези двете АЕГ-та са добри машини.

simsi, ако все пак решите да вдигате бюджета, искам да ти кажа, че това е много, много по-добро от АЕГ, като технически решения, и в сервиз за чистене поне едно 5-6 години няма да отиде, ако изобщо отиде някога:

https://www.tehnomix.bg/sushilnya-miele-twc560wp-ecospeedand8kg
Много ми се ще но няма да успея да вдигна толкова бюджета 1200-1300лв макс ще е Cry

# 305
Не тъжи. И така е добре.
Това за вдигането на бюджета ти го казах, за да не се набуташ с толкова много пари за АЕГ при положение, че точно това Миле е чудесно. При сушилните, в зависимост от бюджета, се преценява марката и класът на уреда. В един ценови диапазон дадена марка е за предпочитане пред друга. За диапазона 1200-1300 на българския пазар, АЕГ и само някои модели на Бош са едни от възможно най-добрия избор в момента според наличното на пазара.

# 306
  • Радомир
Не тъжи. И така е добре.
Това за вдигането на бюджета ти го казах, за да не се набуташ с толкова много пари за АЕГ при положение, че точно това Миле е чудесно. При сушилните, в зависимост от бюджета, се преценява марката и класът на уреда. В един ценови диапазон дадена марка е за предпочитане пред друга. За диапазона 1200-1300 на българския пазар, АЕГ и само някои модели на Бош са едни от възможно най-добрия избор в момента според наличното на пазара.
Като каза Бош осмелих се и хвърлих един поглед и искам мнение този модел дали си заслужава
https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-BOSCH-WTR87TW0BY/p/683961
Не съм сигурна дали има програма за завивки и за пух, четох четох по упътването ама май нищо не прочетох накрая.

Последна редакция: ср, 07 сеп 2022, 12:11 от simsi

# 307
  • София
Скрит текст:
Не тъжи. И така е добре.
Като каза Бош осмелих се и хвърлих един поглед и искам мнение този модел дали си заслужава
Не съм сигурна дали има програма за завивки и за пух, четох четох по упътването ама май нищо не прочетох накрая.

Точно тази имам от близо две години - прекрасна е. Сравнявам я с другата ми сушилня, която е Miele, но по-стар модел, и почти по нищо не ѝ отстъпва. Щях и аз да предложа да погледнете Бош, защото все още имат добри машини на тази цена.

WTR87TW0BY е от сравнително висок клас - при Бош само серия 8 е над него. Обсъждан е няколко пъти назад в темата. Хубавото на този модел е, че е с класическо устройство, с филтър пред кондензатора, който се почиства ръчно. Бош имат модели със „самопочистване“ на кондензатора, при които потребителите се оплакват от проблеми и затова не са за препоръчване.

С две думи, WTR87TW0BY си заслужава 100%. Цената ѝ беше същата и преди година и половина. Ако ви харесва, взимайте я и не го мислете повече.

Последна редакция: ср, 07 сеп 2022, 13:20 от Vilemina

# 308
  • Радомир

Скрит текст:
Не тъжи. И така е добре.

Точно тази имам от близо две години - прекрасна е. Сравнявам я с другата ми сушилня, която е Miele, но по-стар модел и почти по нищо не отстъпва. Щях и аз да предложа да погледнете Бош, защото все още имат добри машини на тази цена.

WTR87TW0BY е от сравнително висок клас - при Бош само серия 8 е над него. Обсъждан е няколко пъти назад в темата. Хубавото на този модел е, че е с класическо устройство, с филтър пред кондензатора, който се почиства ръчно. Бош имат модели със „самопочистване“ на кондензатора, при които потребителите се оплакват от проблеми и затова не са за препоръчване.

С две думи, WTR87TW0BY си заслужава 100%. Цената ѝ беше същата и преди година и половина. Ако ви харесва, взимайте я и не го мислете повече.
Можете ли да ми кажете на коя програма  сушите завивките и якетата на вашата сушилня, има ли отделна програма за завивки съответно за якета или на някоя от основните пускате?

# 309
  • София
Можете ли да ми кажете на коя програма  сушите завивките и якетата на вашата сушилня, има ли отделна програма за завивки съответно за якета или на някоя от основните пускате?

Завивките ги суша на програма „Памук“ и от настройките добавям по-висока степен на изсушаване. Якетата, според указанията на производителя, суша на Sportswear.

# 310
здравейте, предстои ни да си вземем първа сушилня, та имам няколко въпроса, на които не намерих отговор:
1. Заключват ли се вратите на сушилните по време на работа? Четох за проблем как вратата се отваряла сама, докато върти и ще ми е голям проблем ако не се заключва, защото сме с малки деца.
2. Има ли смисъл от програми като освежаване с пара и подобни. Звучи много добре, но не знам има ли смисъл да давам повече пари за нещо подобно.
3. Харесах сушилня на gorenje, но нямаше филтър при вратата, а само долен, нормално ли е това и значи ли че ще се чисти само 1 филтър или нещо изпускам.
4. Колко важен е кондензационния клас? Иска ми се да е А, но ще има ли реална разлика при употреба 4-5 пъти седмично?
5. При сушене предимно на памук и синтетика, при включвана на програма без гънки могат ли наистина дрехите да се носят без гладене, или това е мираж.
Изключвам уреди Miele, AEG и Bosch, защото не ми влизат в бюджета (1000-1200, макс 1400).

# 311
здравейте, предстои ни да си вземем първа сушилня, та имам няколко въпроса, на които не намерих отговор:
1. Заключват ли се вратите на сушилните по време на работа? Четох за проблем как вратата се отваряла сама, докато върти и ще ми е голям проблем ако не се заключва, защото сме с малки деца.
2. Има ли смисъл от програми като освежаване с пара и подобни. Звучи много добре, но не знам има ли смисъл да давам повече пари за нещо подобно.
3. Харесах сушилня на gorenje, но нямаше филтър при вратата, а само долен, нормално ли е това и значи ли че ще се чисти само 1 филтър или нещо изпускам.
4. Колко важен е кондензационния клас? Иска ми се да е А, но ще има ли реална разлика при употреба 4-5 пъти седмично?
5. При сушене предимно на памук и синтетика, при включвана на програма без гънки могат ли наистина дрехите да се носят без гладене, или това е мираж.
Изключвам уреди Miele, AEG и Bosch, защото не ми влизат в бюджета (1000-1200, макс 1400).
Кратки отговори в последователността на въпросите:
1. При някои марки - да, при други - не;
2. Не;
3. Обикновено Горенье имат горен и долен филтър. Посочи харесания от теб модел;
4. За мен - много. Препоръчвам “А”;
5. Ризи ще гладиш при всички случаи. При ползването на сушилня аз почти не гладя, но си има материи, които си изискват гладене.
Напъни се още малко финансово и поразмисли за онова Миле, които преди няколко поста препоръчваха.

# 312
  • София
...Изключвам уреди Miele, AEG и Bosch, защото не ми влизат в бюджета (1000-1200, макс 1400).

Ако гледате официалните им сайтове, няма да влязат в бюджета, защото в момента уредите сериозно поскъпват. Но в големите вериги все още се намират бройки на старите цени, така че изберете АЕГ или Бош и действайте бързо:

АЕГ серия 7000 - клас на кондензация B

АЕГ серия 8000 - клас на кондензация B

Бош серия 4 - клас на кондензация B

Бош серия 6 - клас на кондензация A

Мисля, че повечето са обсъждани в групата, просто вижте малко по-назад. Аз имам последната, беше на същата цена преди година и половина - две. Препоръчвам я с две ръце. Сега, в сайта на Бош цените на серия 6 започват от 1529 лв нагоре. АЕГ не съм ползвала, предполагам, че 8-ма серия е по-добра от 7-ма, но нека да кажат онези, които имат такива.

Не гарантирам, че това са най-добрите цени, но мисля, че три от моделите са на промоция в Техмарт. Това открих набързо.

Колко важен е кондензационния клас? Иска ми се да е А, но ще има ли реална разлика при употреба 4-5 пъти седмично?

Не мисля, че изобщо е важен, защото влагата от сушилнята е нищожна в сравнение с отделяната при готвене или тази от съдомиялната.

Последна редакция: сб, 10 сеп 2022, 00:34 от Vilemina

# 313
На Gorenje харесах този
https://techmart.bg/%D0%A1%D1%83%D1%88%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D1%8F%2 … Gorenje%20DE83GID

Bosch-a също го гледах, макар че мъжа ще мрънка доста

https://techmart.bg/%D0%A1%D1%83%D1%88%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D1%8F%2 … osch%20WTR87TW0BY

Вероятно ще е една от двете, но още се колебая дали да отделя повече пари. Вкъщи почти всички уреди са Gorenje на 5-6 години и сме много доволни от тях. Но не знам как са със сушилните

# 314

Общи условия

Активация на акаунт