Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 22

• 44 312
  • 750
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Вкъщи почти всички уреди са Gorenje на 5-6 години и сме много доволни от тях. Но не знам как са със сушилните

Щом сте доволни от останалите, значи и от сушилнята ще сте доволни. Имам познати с Гореньета и съм работила с тях, но са от старите, без термопомпа. Добри машинки са в общи линии, като изключим разни проблеми с вратите - някои провисват и после трудно се затварят, на други пантата се чупи, на трети ключалката се чупи, на четвърти капакът на филтъра на вратата не се затваря и пречи на самата врата да се отвори. Панти и ключалки се сменят, но с провисването и с капака нещо не се получават поправките. Не е нещо страшно, може и така да се ползват, но е досадно. Новите модели може да са подобрени в това отношение, така че не ви разубеждавам, но аз лично бих заложила на Бош или АЕГ. Два от моделите са по-близо до бюджета, който сте дали.

# 316
  • Радомир
Здравейте на всички минавам за да се похваля, че от днес съм горд собственик на сушилня Бош (тaзи която ми препоръча Vilemina, благодаря й за което Heart )
https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-BOSCH-WTR87TW0BY/p/683961
 Взехме я от Технополис за 1349лв с 5г. удължена гаранция и сега суши първото си пране.Седя и я гледам като извънземно, аз я гледам тя ме гледа и се надявам да се за обичаме от първото сушене.
Не мога да повярвам, че най после мечтата ми се сбъдна и вече имам така желаната сушилня Blush. Благодаря ви за съветите и насоките,бяхте ми много полезни в избора.

# 317
  • София
Честито, Симси, със здраве да си я ползвате! Дано се заобичате поне толкова, колкото и аз с моята, че и повече Simple Smile

Филтърът на кондензатора се сваля много лесно и представлява нещо като дунапренова гъба. Поглеждайте го горе-долу веднъж месечно и го изплаквайте на чешмата. Слагайте го обратно едва след като изсъхне.

# 318
  • Радомир
Честито, Симси, със здраве да си я ползвате! Дано се заобичате поне толкова, колкото и аз с моята, че и повече Simple Smile

Филтърът на кондензатора се сваля много лесно и представлява нещо като дунапренова гъба. Поглеждайте го горе-долу веднъж месечно и го изплаквайте на чешмата. Слагайте го обратно едва след като изсъхне.
Благодаря ви Heart Eyes
След първото пускане припламна голяма любов. Пуснах дрехите на програма микс и добавих 2 слънца. Въртя към час и 50минути и дрехите бяха идеално сухи (изключая ластиците на един по дебел суитчер) и готови за прибиране. Единствената забележка,която отчетох, е че бяха малко по намачкани сякаш се надявах да не са, но може и да се дължи на факта, че не добавих опцията срещу намачкване +че нямам и топки за сушилня(който мисля скоро да си взема)или пък съм я препълнила Confused. Но най голямо беше щастието ми като осъзнах, че всичко си е с нормални размери и няма нищо смалено.Филтрите на вратата почистих веднага(имаше доста мъх) , измих подсуших и ги върнах обратно. Този долу знам, че не се чисти на всеки цикъл и затова не съм го почиствала.
Доволна съм като за първо пускане, тепърва ще се опознаваме и разучаваме Grinning

# 319
  • София
Опцията срещу намачкване няма отношение, в случая. Тя е за след като приключи програмата, ако няма кой да извади изсушеното пране. Тогава тя развърта барабана от време на време, за да не слягат дрехите в едно и също положение часове наред.

Според мен малко сте ги преизсушили с тези две слънца. Аз тези опции много рядко ги ползвам. Пускам си на нормалното сушене, защото ако нещо остане влажно, винаги мога да го изсуша допълнително. Само че и това рядко ми се случва. Когато нещо е леко влажно, просто го мятам го на някой стол и го прибирам след половин час, примерно.

Сушилнята си има сензори и преценява колко да изсуши. Нормално е при разнообразни дрехи, нещо да остане по-вляжно от друго. Но по принцип е по-добре дрехите да са изсушени по-малко от необходимото, отколкото повече.

Случвало се е да прибера нещо с влажен ластик направо гардероба - нищо фатално няма. Един ластик не може да овлажни въздуха гардероба, а дори и нещо да го овлажни, дрехите ще абсорбират влагата и въздухът пак ще се изсуши.

Не бива да се притеснявате, че не са изсушени. Като пипате дрехите още топли, има едно лъжливо усещане за влажност, но като ги пипнете 5 минути по-късно, когато вече са изстинали, вече се усещат сухи.

# 320
  • до най-прекрасния мъж
Честита да е придобивката и със здраве да се ползва. Ние купихме нашата доста импулсивно, в интерес на истината от идеята да имаме такъв уред до реализирането му минаха едва няколко дни. Но днес, близо 3 години по-късно не ми идва изобщо наум да простирам, дори лятото. А пък вече и с бебе изобщо не се притеснявам имам ли или не чисти дрехи. Даже и прането ми се оптимизира, защото вече не чакам зимата нещо да съхне по една седмица и пера, когато се съберат достатъчно дрехи за цяла пералня. Топки за сушилня ползвам вълнени, когато суша якета и вълнени пуловери, иначе не са необходими според мен.

# 321
  • Радомир
Опцията срещу намачкване няма отношение, в случая. Тя е за след като приключи програмата, ако няма кой да извади изсушеното пране. Тогава тя развърта барабана от време на време, за да не слягат дрехите в едно и също положение часове наред.

Според мен малко сте ги преизсушили с тези две слънца. Аз тези опции много рядко ги ползвам. Пускам си на нормалното сушене, защото ако нещо остане влажно, винаги мога да го изсуша допълнително. Само че и това рядко ми се случва. Когато нещо е леко влажно, просто го мятам го на някой стол и го прибирам след половин час, примерно.

Сушилнята си има сензори и преценява колко да изсуши. Нормално е при разнообразни дрехи, нещо да остане по-вляжно от друго. Но по принцип е по-добре дрехите да са изсушени по-малко от необходимото, отколкото повече.

Случвало се е да прибера нещо с влажен ластик направо гардероба - нищо фатално няма. Един ластик не може да овлажни въздуха гардероба, а дори и нещо да го овлажни, дрехите ще абсорбират влагата и въздухът пак ще се изсуши.

Не бива да се притеснявате, че не са изсушени. Като пипате дрехите още топли, има едно лъжливо усещане за влажност, но като ги пипнете 5 минути по-късно, когато вече са изстинали, вече се усещат сухи.
Значи е достатъчно само да избера програмата без да добавям слънца така ли да ви разбирам.Напълно възможно е да съм ги пресушила и от там да идва намачкването. Това с леката влага на ластиците изобщо не ме притеснява, метнах суйтчера на стола и по късно ще го прибера.Не съм и помисляла да го пускам наново само него да го доизсушавам, за една дреха не си заслужава.

# 322
simsi, и аз смятам, че с тези две слънца си поспресушила и от там - понамачкала дрехите. Ако са и много разнородни материи също води до допълнително намачкване, защото по-тънките, вече сухи, продължават да се сушат, защото сензорът за влага отчита от по-дебелите.
Не препълвай нито пералнята, нито сушилнята. При пералнята освен допълнително намачкване, води и до недобре изпрани дрехи.
Долният филтър аз пера на седмица, или на около 10 цикъла на сушилнята.
Топки за сушилня НИКОГА не съм ползвала и не виждам смисъл тепърва да ползвам, защото прането е равномерно изсушено, меко и пухкава, ненамачкано. Излишно бумтене не ми трябва на главата. Не мога да си обясня откъде идва този фолклор, че щом имаш сушилня, трябва да сушиш с топки. Освен търговски трик, аз друга причина не виждам.
Разгледай и прочети внимателно упътването, за да направиш допълнителни настройки на машината според нуждите ти.
Честито и със здраве да си я ползваш!

# 323
  • София
Ползвате ли нощна енергия да перете и сушите? Нещо не мога да открия за ЧЕЗ каква е разликата в тарифите, има шанс с  последните промени в цените да няма много смисъл.

# 324
Ползвате ли нощна енергия да перете и сушите? Нещо не мога да открия за ЧЕЗ каква е разликата в тарифите, има шанс с  последните промени в цените да няма много смисъл.
За мен е абсолютно безпредметно упражнение. Хайде, миялна можеш да пуснеш нощно време, защото след пускането нямаш никакъв последващ ангажимент. Но да сгъвам пране в 7 сутринта - не, благодаря!
Да се пести, колко да се пести - не вярвам да е повече от 2 - 3 лева на месец.

# 325
  • София
Скрит текст:
Ползвате ли нощна енергия да перете и сушите? Нещо не мога да открия за ЧЕЗ каква е разликата в тарифите, има шанс с  последните промени в цените да няма много смисъл.
За мен е абсолютно безпредметно упражнение. Хайде, миялна можеш да пуснеш нощно време, защото след пускането нямаш никакъв последващ ангажимент. Но да сгъвам пране в 7 сутринта - не, благодаря!
Да се пести, колко да се пести - не вярвам да е повече от 2 - 3 лева на месец.
Намерих фактурата. Ако бях ползвала дневна вместо нощна, щях да платя с 3.5лв повече. Миялната ще си я оставям да бръмчи нощно време, но с пералня+сушилня ще действам и през деня.

# 326
  • Велики Преслав
Аз пък лично, се притеснявам, да пускам пералнята през нощта, защото с целия си акъл, кагато избирах плочките за пелалното си избрах едни хлъзгава, и сега при центрофуга, пералнята дори и да не тресе, понякога се приплъзва напред. Един път бях и злягал и чак маркуча си беше изкарала. Но миялна и аз въртя през нощта.

# 327
Сложи отдолу парче балатум, изрязано така че да не се вижда отпред.

# 328
Пускам и пералня и сушилня на нощна, според случая и определено, като погледнах в сметката разликата в тарифите дневна-нощна е голяма.

# 329
Пускам и пералня и сушилня на нощна, според случая и определено, като погледнах в сметката разликата в тарифите дневна-нощна е голяма.
И колко да е голяма ???
2-3 лв ??

Общи условия

Активация на акаунт