Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 22

• 43 578
  • 750
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Не иска да ги суши повторно, защото влажността, която усещаш, за нея е нищожна. Тя си има сензори, с които определя степента на влажност и решава колко да суши.

За да не се получава така, още в началото като пускаш програмата, добави по-висока степен на изсушаване. Не знам как се казва при АЕГ, при Миле е Normal+, при Бош са едни слънца.

Нормално е около ластиците да изсъхва по-трудно, то и на простора е така.

# 481
Разбирам, благодаря Ви!

# 482
Разбирам, благодаря Ви!
НЯма никаква нужда да знаете колко килограма е прането. Едва ли я препълвате. Тя сама ще си определи колко са влажни. Ако не можете да си намерите книжката, то си я изтеглете от сайта на АЕГ.
Другият вариант да си потърсите чрез гугъл. Ако не можете, то ни кажете номера на модела и ще помогнем.

# 483
  • София
Аз затова си обичам програмата за време, което определям аз, както и градусите на сушене. Случвало ми се е един-два пъти след някоя автоматична програма да трябва да доизсуша някои от нещата, та тогава си ползвам точно тази опция.

# 484
  • до най-прекрасния мъж
АЕГ имат ръчен режим, досушете си дрехите още 20-30 мин. Там няма сама да спре, а ще ги върти колкото време й зададете. Пробвайте и Гардероб+, ако сега ползвате само Гардероб. Или последната настройка за супер сухо пране, не помня точно как се водеше, мисля че беше с едно слънце. И при нас излизат така влажни, но докато ги сгъна, вече са сухи. При мен проблемът е, че центрофугата е 900 оборота, а аз мисля зададох 1000 при настройка на сушилнята, не знам има ли по-подходяща настройка, че я правих преди няколко години.

# 485
И каква е причината да зададеш толкова малко обороти? Пералята няма ли повече?

# 486
  • при него
Саса, с кой модел си? Аз суша само на MyDry, сухи излизат при мен, около два часа и малко ги върти.
Редактирам и добавям, тъкмо я заредих

Скрит текст:

Последна редакция: ср, 05 окт 2022, 18:35 от Speed Queen

# 487
  • до най-прекрасния мъж
И каква е причината да зададеш толкова малко обороти? Пералята няма ли повече?
До 1200 е, но не ползвам тази опция вече. Другите опции са 700 и 900. Стара машинка е, искам ако може да ме изкара още някоя друга година, че други дупки кърпя в момента и за нова пералня не идва ред, а и тази все още работи. С бебе под годинка съм и без пералня не мога. Затова я ползвам на 900 и съответно суша на зададени 1000. Трябва да видя няма ли по-подходяща опция на настройките.

# 488
Ясно. Щом работи, експлоатирай я, а пък ти пожелавам скоро да се сдобиеш с по-добра Simple Smile
Преди време бях настанена(командировка бях) в едно жилище с пералня с 900 оборота и пусках още една допълнителна центрофуга, като приключеше. Имаше ефект и по-сухи излизаха.

# 489
https://www.aeg.bg/laundry/laundry/dryers/heat-pump-dryer/t8dbg49s/
Такава е.

Саса, с кой модел си? Аз суша само на MyDry, сухи излизат при мен, около два часа и малко ги върти.

Скрит текст:

# 490
  • до най-прекрасния мъж
Ясно. Щом работи, експлоатирай я, а пък ти пожелавам скоро да се сдобиеш с по-добра Simple Smile
Преди време бях настанена(командировка бях) в едно жилище с пералня с 900 оборота и пусках още една допълнителна центрофуга, като приключеше. Имаше ефект и по-сухи излизаха.
Електролукс на 12 г е, много съм доволна от нея. И преди съм писала - с разглобяем казан е и срещу 30 лв и 2 вечери си я ремонтирахме сами с ММ. Виеха лагерите, сигурно щяха да изкарат и още, но така и така беше на съставни части, решихме да ги сменим. Пере много добре и изплаква много добре. Затова и не я сменям, иначе и на мен ми се иска нещо новичко. Ако ми изгледа детето, преди да се предаде, ще е супер.

# 491
https://www.aeg.bg/laundry/laundry/dryers/heat-pump-dryer/t8dbg49s/
Такава е.

Скрит текст:

Аз имам такава сушилня - 8DBG48S, разлика с твоята само в предпоследната цифра 8-9. Нямам проблем с изсушаване. Памучни дрехи суша на програма памук, степен за гардероб, без звезда дори или следващата съвсем сухо. Дрехите излизат сухи. Ако сложиш детско панталонче с голям калъф, или подобно и то влезе вътре, сигурно ще излезе влажно. Ако сложиш синтетика и памук, на програма микс, само памукът може и да остане влажен.

# 492
  • при него
SsSa,  какви дрехи, на каква програма слагаш и кои остават влажни?
Да помагаме с опит Simple Smile
Аз даже чаршафите ги въртя на MyDry  и и те излизат сухи. Тях не ги смесвам с друго, в смисъл, само и единствено спално бельо пускам, няма дрехи, няма кърпи при тях, или каквото и да е друго.

# 493
Подозирам за проблем с моята сушилня аег 9‐та серия. Вече над 2 години ми служи вярно, но последните няколко пъти забелязвам, че в отделението за събиране на мъх откривам мъх само в едната половина (по хоризонтала спрямо позицията на филтъра в машината). Другата си остава чиста. Сушенето е ок, но все пак ми прави впечатление, че не събира мъх както преди ‐ равномерно из целия филтър. При оглед от моя страна всичко си е наред и не се забелязва нещо различно то нормалното. Топлообменника почиствам веднъж седмично с прахосмукачка и четка.
Дали някой се сеща каква може да е причината‽!

# 494
Здравейте отново,искам да подаря сушилня на баща ми,бихте ли препоръчали нещо до 1200 лв?

Общи условия

Активация на акаунт