Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 22

• 43 486
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
  • София

Според мен е чудесна машина, особено с тази промоция. Същият термопомпен агрегат се използва в много модели Бош от 6-та и 8-ма серия, както и в някои модели Сименс. Барабанът е същият като в серии 6 и 8. Системата от филтри е добра и ефективна. Мисля, че това са най-важните неща за една сушилня.

Последна редакция: сб, 12 ное 2022, 21:18 от Vilemina

# 586
Да ви попитам последните 2-3 пъти забелязвам във водата от контейнера като мъхчета... Не е чиста..До сега поне този проблем не съм имала.Мия долните филтри за мъхове всеки път.Чистила съм ги и с каша както бяха казали на Алена.Гъбата я смуча на 4-5 сушенета и я пера на 2 месеца.Чистя я  и как стига мъха до този контейнер нямам идея.
Сушилнята е от смотаната 4-та серия на Бош.

# 587
Момичета, взехме сушилня Bosch серия 4.
Има възможност да бъде свързана директно с отходния канал или да събира водата в чекмеджето. Въпросът ми е как да избера работа със чекмеджето? Понеже няма да бъде поставена в мокрото помещение за момента.
И коя се води най-кратката програма?
Благодаря.

# 588
Roni-не се избира-като не е вързана към канал водата се събира в чекмеджето.
Няма най-къса или дълга програма.Зависи от дрехите.При мен микс-а е 2.06,а памука 4.26 Това по зададеност.,При сушенето тя си преценя според влагата в дрехите и намаля времето.Зависи също и колко сте я напълнили.На тавана на килограмите за съответната програма времето на сушене ще е близо до зададеното начално време.

# 589
Прочетете си упътването внимателно. Сушилнята сама си преценява колко да суши. Тук кратки програми няма.
Хубаво си вижте коя програма за колко килограма е.

# 590
  • Варна
Здравейте! Налага се да купуваме сушилня - чакаме бебче.  Въобще не съм запозната със сушилните, досега не се е налагало/липса на място/. И понеже кухнята и банята вече са оборудвани с уреди и са малки по размер, мислим да я сложим на балкона. Той е остъклен с 6 камерна качествена дограма и е южен. Моля да ми препоръчате нещо добро от порядъка на 1000лв +/-. Прочетох последната тема и понаучих това онова, но въпреки това моля за съвет.

Последна редакция: пн, 14 ное 2022, 14:14 от Nell999

# 591
  • София
...Моля да ми препоръчате нещо добро от порядъка на 1000лв +/-. Прочетох последната тема и понаучих това онова, но въпреки това моля за съвет.

В момента две добри оферти за под 1100 лв:

https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-BOSCH-WTH85203BY/p/683725

https://www.tehnomix.bg/sushilnya-electrolux-ew-8h358-s

Двете със със сходни параметри, освен че Ико програмата на Бош е по-дълга. И двата уреда ползват техника от доказали се по-скъпи модели на двете фирми - Бош серии 6 и 8 и АЕГ серия 8. Разбира се, от нещо са поорязани, за да станат по-евтини, но не са лоши машини. По-добри са от повечето други марки.

Офертите са само в тези вериги, при другите търговци цените на тези модели са над 1200 лв.

# 592
  • Варна
Благодаря! Нали няма да имаме проблеми с това ,че ще е на остъкления балкон?

# 593
  • София

Не трябва да е студено, температурата трябва да е над 15 градуса, за да работи ефективно сушилнята. Не трябва и да я напича слънцето. В упътването трябва да има подробности.

П.П. Ето какво пише в упътването на Бош:

Оптималната температура на околната среда при сушене е между 15°C и
30°C. Извън този диапазон времето на сушене може да се увеличи.

Недостатъчна въздушна циркулация в помещението може да удължи вре-
мето за сушене. Проветрете помещението.

и в упътването на Електролукс:

Не монтирайте уреда на места,
където температурата може да е
под 5°C или по-висока от 35°C.

Скрит текст:
Подът, където ще се монтира
уредът, трябва да е равен,
стабилен, устойчив на топлина и
чист.

Уверете се, че има циркулация на
въздух между уреда и пода.

Задната част на уреда трябва да
бъде поставена до стената.

Погрижете се да осигурите добра вентилация в
помещението, за да избегнете обратен приток на
газове в помещението от уреди, които използват
газ или др. горива, включително открит огън.

Последна редакция: пн, 14 ное 2022, 16:44 от Vilemina

# 594
Ако не се развали, то времето за сушене и изхабения ток ще са по-големи отколкото ако беше вътре.
Сушилня и балкон "малко" не са в унисон, точно както балкон и хладилник.

# 595
Nell999, преди време някой се чудеше как да изкара уред на терасата. Предпорагам, че сте се ориентирали в размерите на вратата и уреда.

# 596
  • София
Аз съм имала сушилня на остъклен балкон, никакви грижи, взимай смело.

# 597
  • Варна
Благодаря за съветите!

# 598
  • София
И аз идвам с въпрос, изчетох всякакви сайтове и мнения, ходих до магазина на Миеле, за да ми обяснят разликите между базовия модел, тази от линка долу(която също се води нещо като базов модел, но има drycare 40) и най-скъпия модел и в крайна сметка единственото, което разбрах е, че скъпата има няколко програми в повече, за якета примерно, но пък ако ползваш базовия модел и пуснеш втори път недобре изсъхналите едва ли не е същото. А да, скъпата имала две възможности за ароматизитор, което аз не желая да ползвам поради алергия, както и връзка през телефона, което също не ми трябва. Не ми пречи да си доизсушавам якета на простора, а скъпи дрехи от деликатни тъкани не бих сложила в сушилня каквато и да е тя. Та коя от двете и защо:
https://bosch-home.expo2000.bg/produkt/washers-dryers/tumble-dryers/wtx87eh0eu/
https://www.technomarket.bg/sushilni/miele-twf760wp-ecospeed-and8kg-09201129

# 599
И аз идвам с въпрос, изчетох всякакви сайтове и мнения, ходих до магазина на Миеле, за да ми обяснят разликите между базовия модел, тази от линка долу(която също се води нещо като базов модел, но има drycare 40) и най-скъпия модел и в крайна сметка единственото, което разбрах е, че скъпата има няколко програми в повече, за якета примерно, но пък ако ползваш базовия модел и пуснеш втори път недобре изсъхналите едва ли не е същото. А да, скъпата имала две възможности за ароматизитор, което аз не желая да ползвам поради алергия, както и връзка през телефона, което също не ми трябва. Не ми пречи да си доизсушавам якета на простора, а скъпи дрехи от деликатни тъкани не бих сложила в сушилня каквато и да е тя. Та коя от двете и защо:
https://bosch-home.expo2000.bg/produkt/washers-dryers/tumble-dryers/wtx87eh0eu/
https://www.technomarket.bg/sushilni/miele-twf760wp-ecospeed-and8kg-09201129
Миле, разбира се.
Бош с аутоклийн - сакън.

Общи условия

Активация на акаунт