Нашите цветя - обща тема 15

• 34 571
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
Дама Трефа, благодаря за снимката Grinning
Видях, че и моето е пуснало мини пъпчици, още няма листа като хората, а ще цъфти. Много се радвам, мислех да го подстрижа, но сърце няма да ми даде да орежа пъпките Grinning

# 331
Кротина,нова отчупена издънка, засадена с корена.

# 332
  • Gorni Bogrov
Здравейте,имма индрише което върви много хилаво.Мога ли да го отчупя и направо да го бодна в саксията или трябва да го оставя да пусне корени?

# 333
Еместина, това за мен е разсаждане,а не пресаждане. Може би корените са му малки или разкъсани при отделянето. Вода получава,но не я усвоява.

# 334
  • София
Вече засадени и подредени

# 335
Еместина, това за мен е разсаждане,а не пресаждане. Може би корените са му малки или разкъсани при отделянето. Вода получава,но не я усвоява.
Личи си ,че не съм цветарка:grinning:
Сега като се прибрах и виждам,че водата в чинийката си седи и не я е поело. Благодаря на всички за мненията.

# 336
Писали сте за презимувало калибрахое. Какво трябва да се направи, за да оживее до пролетта?

# 337
Купих този път бял Кристалон, свърши синия и реших да пробвам с бял как ще е. Някой ползвал ли го е за сакъзи и мушкати?

# 338
Подариха ми още един коледен кактус, вече мисля да сложа на вратата надпис, че е забранено влизането с коледни кактуси, но то пък взе че цъфна и е ау! И едно калибрахойче като сте ги подхванали.

От двете миналогодишни саксии с кали едната оцеля и тръгна, супер. Скоро време ще им оправя саксията, че седя в гаража и са тръгнали лишени по нея. Бяхме ги забравили отвън и се бяха накиснали, ММ уж ги ровичка и каза че луковиците или там каквото е под земята са окей, но явно втората не оцеля. Бяха ми харесали и ако видя в любимия супермаркет пак ще вземам. Покрай вас се заинтересувах от цъфтящи стайни китки Smiley

От глоксинията също едната луковица не оцеля, но беше доста над почвата и сигурно е поизмръзнала, бяха в неотоплено помещение, а другата дето беше по-вкопана пуска листа в момента. И на това цвете му станах фен, но пък не видях този път да се продават, доста е намален асортимента Worried Много ви се радвам на сакъзчетата, и на това че успях да отзимувам моите, малко са намусени в момента и не са фотогенични, но всички пускат нови листенца Hug Опитвах да ги размножа, но не стана, те са по-особен тип, но поне знам че имат шанс да оцеляват зимата.

# 339
Aз тази сутри намерих саксиите удавени буквално. Много дъжд се е излял вчера, добре че бях “скрила” петуниите на сушинка под старото барбекю. Много се притесних за плумериите, че още са голи пръчки, но след днешното слънце и вятъра поизпръхнаха. Това кога ще стане на големи листа наистина не знам. Чакам.

А това е цветоноса.

Признавам си ботаническата градина леко ме разочарова. Сравнявайки я с нашата в Балчик е малка и семпла. Но пък много добре подредена.

# 340
Да кажа, че все забравям, че в Бриколажа в Ринга имаше за спасяване 2 сандъчета със сакъзи, намалени бяха на 4,99. То само едно сандъче празно е вече над 5 лева, пък в тия имаше доста корени, със сигурност ще се съживят според мен. Така ми се искаше да отмъкна едно, ама имам много и буквално нямам нужда.

# 341
Писали сте за презимувало калибрахое. Какво трябва да се направи, за да оживее до пролетта?
Моето беше на студено и светло, около 10°С, не е замръзвало сандъчето. Почти не съм го поливала в студа. Като се стопли го изкарах навън пак. Трябваше и да го подстрижа преди да се разлисти, но изпуснах момента.

# 342
  • Карлово
Държах го в неотопляема стая до прозорец  на около 10- градуса. Там прибирам цикас, нолина и шефлера.

# 343
  • София
Страхотни цветя показвате! Магни и Добри с виреещите при тях цветя направо ме оставят без дъх.
Аз да се оплача от един разсадник
Скрит текст:
Поръчах си преди Великден рододендрони -2 бр. от Разсадник Манчеви. Вярно е, че са далече, но никъде не е указано, че не изпращат по куриер големи растения. След няколко дни ми звъни една госпожа и ми заявява, че точно тези рододендрони са се изчерпали и не могат да ми изпратят. Е, до ден днешен същите са налични на сайта им. Дали имат често отказвани поръчки, и поради голямата стойност на растенията не смеят да поемат риск -
 не знам, но обикновено се звъни и се пита дали и кога ви е удобно да ги изпратим и т.н. Общо взето останах много разочарована! Даже мислех да им пусна един обиден имейл.

# 344
  • София/Варна
Ами честно казано, повечето разсадници не си поддържат много много сайтовете. На мен много пъти ми се е случвало да ми звънят, за да ми кажат, че нямат някое растение. Есента, по скоро началото на зимата от един сайт си поръчах доста неща. Мацката ми се обади и ми каза, че една част от растенията ги няма, а тъй като за останалата част, не е на 100% сигурна дали ще улучи, това което искам, защото са голи пръчки и нямало да ми продаде нищо. Беше забавно, но евала на мацката, коректна е.

Общи условия

Активация на акаунт