Нашите цветя - обща тема 15

• 34 502
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
И в тази саксия идеално ще си цъфнат. Ако смяташ да са за постоянно в саксия на терасата, може като изсъхнат листата, да ги засадиш в по-голяма. Ако ще ги садиш в градина след прецъфтяване, няма смисъл да ги местиш сега.

# 361
Флокс, на балкон ще са. Това е транспортната саксия. Значи да ги преместя в същия размер, или една идея по-голяма, така ли? Или да ги оставя така, без да ги пипам? Знам ли каква пръст е, понякога ги подават в нещо много гадно, сплъстено и зеленясало

# 362
Благодаря, Флокс! Голяма е саксията. Просто видях, че корените са се подали затова питам. Иначе е пълна с пъпки ще цъфти много. Ще послушам моят чичко от магазина и месец няма да я бутам. По нататък ще ѝ взема една глинена, малко по-голяма и внимателно ще я преместя. Какво значи поливам я стартелно? Чета, че не бива да се преполива, но и да се засушава не е добре. Мисля 2-3 пъти в седмицата да поливам. После в големите жеги може би ще трябва по-често.

# 363
Трябваше първо да ви попитам преди да ги извадя😕.Нищо тези дни пак ще ги заровя в друга саксия и ще чакам да ги видя цъфнали.

# 364
Магни, и аз така, просто внимавам да не пресъхва. Скоро няма да виждаш пръстта от листа и клонки, аз се ориентирах по тежестта на саксията, ако олекне е пресъхнала.

Буба, имам лилиуми в големи кашпи. Засаждам ги около други големи цветя, иначе саксията остава празна ако е само с лилиуми. Например едно цъфтящо храстче в средата на кашпата, наоколо разни дребосъци - теменужки, минзухари, някое вечнозелено, и лилиуми. Така цъфти по нещо през целия сезон.

# 365
Те са разкопани - взимат каквото е останало, преди от общината да засадят новите цветя. Ровичкат из пръстта. Вчера видях да взимат и от чувалите (не знам какво ще се случи с тях - може би ги изхвърлят?). Все пак е неприятно.

# 366
Много благодаря, Флокс, разбрах Simple Smile

# 367
Здравейте момичета вчера се снабди с две цитруси лимонов и мандарина
Ще помоля момичетата които отглеждат да се включат интересувам се повече за мандарината обича ли пулвелизация
В Интернет не успях да намеря доста информация за нея

# 368
Флокс, тя и сега е пълна саксията и пръст не се вижда. Аз тествам влагата с клечка за шишчета. Както се проверяват печивата. Че редовно съм с повреден маникюр да ровя в саксиите 😂

С цитрусите нямам опит и не мога да бъда полезна.

# 369
Малко петунии набоцках днес.

# 370
Пипи, това не са ли калибрахоета 🤔🙂

Последна редакция: чт, 12 май 2022, 16:19 от Sofi_to

# 371
Магни, това червеното на снимката, ако е дипладения, на какво си ги увила, че да стои така нагоре изправено? Купих си една тази седмица и ако не я уморя междувременно, трябва да мисля каква подпора да й сложа. То и орловите нокти от тая пролет вече станаха пълзящи, докато се мотая.

# 372
Пепина, дипладения е, увита е около три бамбукови пръчки, които са във формата на триножник. С тях я купих и вече трябва да ги сменя. На снимката се вижда, че върховете са малко кльопнали. В интерес на истината тя пусна много повече филизи в по-ниските си части.  Розовата в ляво съм я закачила за  кошницата, която е над нея.  Още мисля каква конструкция да си направя, защото не ми харесва да е само една висока пръчка в средата. Учудващо лесни за отглеждане се оказаха. Само поливам на 2 дни. Червената вече три пъти я мия с маркуча и пръскам със сапунена вода за въшки. Изчезват за десетина дни и пак се появяват. Всеки ден я оглеждам, упорити са гадинките.

# 373
По повод подпорите - Мин година направих за друго растение, за Клематиса, от бамбукови пръчки. Стълбичка. От една пръчка нарязах парчета 25-30 см и с конопено въженце ги привързах към другите 2. Получи се стълбичка. Висока. Пръчките са към 2м сигурно. Забих я здраво в саксията. Стои естествено.

# 374
  • Стара Загора
Момичета,моето Глокси напредва и нямам търпение да цъфне тази година. Има много пъпки,дано всички да ги изхрани:

Общи условия

Активация на акаунт