Нашите цветя - обща тема 15

• 34 495
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
Купих си за 5 лв, 5 литра биохумус от червен калифорнийски червей.  Изглежда досущ като смлените дървени частици за разрохкване на почвата, които Столична община продава за 7 лв. за тон. Няма омокряне, частиците не поглъщат вода. Май всички се изхитриха и започнаха да ползват тези смлени дървени частици и да ни ги предлагат като почвени смески.

====================
Да ви питам какво мислите и вие.
Китайската роза на дъщеря ми нещо пожълтява. Прати ми снимки, но нямам идея какво е. Съмнявам се, да не е нещо вирусно, тя каза, че не  е напръскана с нищо. Съмнявам се и за слънчев пригор, но не била  и на силно слънце, вътре е.

Тук се забелязват петна, които още не са пожълтели.

Последна редакция: чт, 12 май 2022, 15:55 от Diorela

# 376
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
всички петна са към прозореца.
залагам на изгаряне от слънцето

# 377
Добри, не са сам към прозореца. Клонката от втората снимка расте навътре. Има и още снимки, не съм ги сложила. Освен това, този прозорец е към тераса, т.е. навътре и горната тераса прави сянка. Дано да си права, все пак.

# 378
  • Бургас
Охххх,след снимката на глоксинията се сетих,че моята я няма,загинала е!
Беше синя.
Днес ми е цъфнал амарилиса - червено с бяло. Три цвята са на пръчката.
Трябва и бял да имам,но другите луковици вървят много слабички.

# 379
Диорела, радвам се да те видя в темата! Надявам се в добро здраве!
Софт, цъфна ли олеандъра?
Моят може би тези дни.

Припомнете ми калибрахоето обича слънце или издържа на слънце. Моето най-после започна да цъфти.

# 380
Магни, олеандърът е на косъм да цъфне, много пъпки има.
Днес занесох почти всички цъфтящи през лятото цветя на двора и ги пресадих там. Оставих само мушката, защото не стават за двор и повече няма да купувам, дипладениите и олеандъра. Петунии и разни други летни цветенца просто ме дразнят, не знам защо. Така го усещам. 😬

# 381
Защо да не стават за двор мушкатата? Аз мислих моите да го боцна в двора Simple Smile

# 382
  • Бургас
Мушката стават и за двор.
Но за лятото само.

# 383
Щом стават и те ще се преместят там.

# 384
Софт, друго си е като има повече цвят. Освен дипладениите и олеандъра какво друго цъфтящо имаш? Аз например сега чакам фуксията да отвори цветчетата. И калината скоро. Между другото нея я видях в сандъчета навсякъде в Сицилия, а там лятото е горещо като при нас. Значи все пак ще я бъде.

И фуксията от тази вечер

Мушкатата ще трябва да ги подновяваш ако ги преместиш в градината. Или да ги вадиш за зимата.

# 385
И фуксия не харесвам. Жасмин и бугенвилии обожавам, но не мисля, че ще успея с тях тук. В България не успях, тук съвсем.
И аз харесвам цвят да има, но по-друг. Стрелиция Николай например. След пет-шест години може и да цъфна моят. 😁

# 386
Магни, калибрахоето обича и издържа слънце.Моите в момента ги огрява от 13 до 18 часа,югозапад.
Но аз съм е Пазарджик и през най големите горещини ги премествам на изток.Така вървят за момента

# 387
Красота! Много искам такъв цвят, но намирам само едноцветни тук.  При мен прогнозата е за трайни 27+ надявам се скоро и моите да напълнят саксията си.

# 388
  • Карлово
Дама Трефа може ли тънкости при отглеждането на Цикас...
Много му се точа,  вчера точно си мислех за него  днес го видях в един двор, сега влизам в бг.мама и ти пишеш за него 😜😁
Та май ще му излезе късмета, да му се пробвам в отглеждането.
Много е лесен за гледане. Да не се преполива е единственото условие за дълги години живот, в смисъл през студения период, лятото си го поливам редовно. И зимата вътре, може в коридор, не много осветен.
Дори съм хващала от бебетата и съм подарявала. Тогава не са много листата и някои котараци ги ядат.
Ето го миналата година."
Скрит текст:
За Алстромерията - много е инвазивна. Превзе ми цялата градина. Ликвидира ми мащерката, ригана, лалетата...една кала остана да и се противопоставя.

Последна редакция: пт, 13 май 2022, 10:34 от ДамаТрефа

# 389
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Плумериите започнаха да цъфтят
Много ме дразниш Imp Дай поне на снимка да им се радвам. Моите може би август ще цъфнат. Ако цъфнат. Confused
...

Последна редакция: пт, 13 май 2022, 15:33 от st. Dobri

Общи условия

Активация на акаунт